Ziare.com

Hidroelectrica va renegocia contractele pentru constructii, menenanta si reparatii

Luni, 23 Iulie 2012, ora 09:03

   

Hidroelectrica va renegocia contractele pentru constructii, menenanta si reparatii
Hidroelectrica nu incearca sa renegocieze doar contractele pentru livrarea de energie, ci si pentru cele de constructii hidrotehnice, mentenanta si reparatii, cu procente intre 10 - 30 la suta, potrivit lui Remus Borza, partener la Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

"Sunt vizate companii ca Hidroconstructia, care este cea mai mare, Energomontaj, Romelectro si Romenergo", a declarat Borza, pentru Jurnalul National.

Sunt vizate contractele de retehnologizari de la Portile de Fier sau Oltul Inferior, precum si cele de mentenanta si pentru realizarea de centrale noi in teritoriu.

Valoarea totala a contractelor nu a fost facuta publica, insa Borza a precizat ca Hidroelectrica avea programate investitii de 1,7 miliarde de euro.

De-a lungul timpului, desi contractele pentru energie au avut parte de cea mai multa atentie publica, si cele pentru lucrarile hidrotehnice si mententanta s-au incheiat cu scandaluri, au existat dosare si acuzatii de coruptie.

Printre acestea se numara contractul cu Hidroconstructia, fiind implicat un dosar de mita in valoare de 50.000 de euro, cu Energomontaj, Romelectro sau Romenergo, printre altele.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1968 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai sa ne peisham in sus ...

chiar nu exista un singur reporter in tara asta penibila care sa ia in mana un microfon si sa faca un reportaj la fata locului despre costurile aferente hidroelectrica ? chiar toti ziaristii stau in birouri si mananca fasole cu carnati la birou ? chiar nu mai exista un reporter adevarat ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor