Ziare.com

Isar: Din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica ramane in picioare

Marti, 19 Iunie 2012, ora 14:47

   

Isar: Din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica ramane in picioare
Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat, marti, ca, din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica "ramane in picioare", considerand ca procedura de reorganizare este una fezabila.

"Reorganizarea este o procedura judiciara. Ce se poate raspunde, va raspunde seful consiliului de administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu. Ca urmare, din punct de vedere tehnic, raspunsul meu este ca este o procedura fezabila. Din punct de vedere tehnic, privatizarea ramane in picioare", a precizat Isar, in cadrul unei conferinte.

Hidroelectrica a facut cerere de intrare in insolventa (Video)

El a completat ca va fi continuat calendarul de privatizari si se va incerca imbunatatirea pozitiei companiilor pe piata.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Hidroelectrica SA a depus in 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita intrarea in insolventa. Tribunalul Bucuresti va lua in discutie miercuri cererea formulata de Hidroelectrica SA de intrare in insolventa.

Insolventa Hidroelectrica: Pana unde se merge pentru a scapa de baietii destepti

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza piederilor inregistrate de companie in 2011 si in primele cinci luni ale acestui an, a scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile.

Ce a dus la cererea insolventei Hidroelectrica

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a precizat, printr-un comunicat, ca decizia de intrare in insolventa a Hidroelectrica a fost luata de Consiliul de Administratie (CA) al societatii si ca ministerul nu interfereaza in niciun fel in procedurile judiciare in care sunt implicate societatile comerciale cu capital de stat.

Ce se va intampla cu banii obtinuti din privatizarea companiilor de stat

Fondurile care vor fi obtinute in urma privatizarilor companiilor de stat vor fi folosite pentru capitalizarea si dezvoltarea acestora, urmand sa fie respectat calendarul stabilit anterior, a declarat marti ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar.

"Statul urmareste nu doar zeci de milioane, avem nevoie de mai mult. Continuam discutiile cu consortiile care au fost selectate, dar uneori lucrurile merg mai usor, alteori mai dificil. Banii din privatizari vor ramane in companii. Astfel, vor fi capitalizate pentru a avea forta si a se dezvolta. Companiile care vor veni vor trebui sa dovedeasca ca au capacitatea de a face transfer de tehnologie si know-how", a precizat Isar.

Oficialul Ministerului Economiei a adaugat ca se incearca evitarea greselilor din cazul Petrom sau Transelectrica.

Sursa: rNews

Articol citit de 1140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deci

vierm.ii de la USL nu privatizeaza! Oare cine a vandut petrolul, gazele si electicitatea ? E clar nu Nastase e de vina ci nenorocitii care l-au votat !

 

deci

inaite de '89 daca ai fi indraznit sa pariezi impotriva leului avea grija securitatea de tine (sa nu faci pneumonie de la plumb), acum ajungi Ministrul delegat pentru mediul de afaceri. Vai de soarta romanului cu guvernul copy-paste


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor