Ziare.com

Spaga la Hidroelectrica: Cine era beneficiarul final al uriasei sume de bani

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 16:22

   

Spaga la Hidroelectrica: Cine era beneficiarul final al uriasei sume de bani
Omul de afaceri clujean Rares Criste este administratorul companiei care ar fi trebuit sa beneficieze de rezultatul actiunilor de mituire de la nivelul Hidroelectrica, in urma carora compania ar fi fost prejudiciata cu 90 de milioane de euro.

Directorul Eugen Bradean si Ioan Mihaila, consilierul ministrului Constantin Nita, au fost arestati joi pentru ca, urmare a unei mite de 1, 4 milioane de euro, pregateau semnarea unui contract de furnizare de energie de care beneficia firma Energon, condusa de Rares Criste, scrie Adevarul.

Energon Power & Gas este o firma inregistrata in Cluj-Napoca, avand ca obiect de activitate comercializarea energiei electrice. Compania are un capital de 2.000 de lei. Actionarul sau unic este o firma din Cipru, ECG Central European Gas Limited, iar administrator este Rares Cristian Criste. Energon a avut anul trecut o cifra de afaceri de 168,9 milioane de lei si un profit de 1,7 milioane de lei, cu noua angajati.

In 2011, profitul net se ridica la doar 150.000 de lei, iar vanzarile nu erau nici pe departe asa de spectaculoase, ridicandu-se la doar 72,4 milioane de lei.

In varsta de 43 de ani, Rares Criste este un om de afaceri foarte discret. Posesor al unui MBA n managementul energiei obtinut in 2013 la Universitatea Wirtchafts din Vienna, Criste a fost managing partener, in perioada 2007-2011, la Amgaz Furnizare SRL - Romania, si la Ten Transilvania Energy Inc. (2005-2010), in ambele firme lucrand cu Alin Ardelean, fiul lui Virgil Ardelean, fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului de Interne.

Daca la Ten Ten Transilvania Energy Inc, Ardelean a fost doar angajat, la Amgaz el a fost partener de afacere al lui Cristea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bine, bine, dar din : "Spaga la Hidroelectrica:.....",

tot nu se intelege "....Cine era beneficiarul final al uriasei sume de bani" !!!!!!
ce te poti astepta la altceva cand stirea este difuzata cu anonima "Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 16:22
Sursa: Ziare.com"?
este evident ca anonimul (anonima) nu este in stare sa se exprime in Limba Romana coerent.
dar, daca numai astia sunt - cu ei votezi si site-ul intra in pamant....

 

Bun, Acum ca ati pus un nume pe fruntea iepurasului, cind facem

tocanita de iepure cu masline?
DNA ar trebui sa angajeze un bucatar priceput.
Si un macelar.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor