Spaga la Hidroelectrica: Fostul consilier ministerial si un director, trimisi in judecata

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 13:18
1901 citiri
Spaga la Hidroelectrica: Fostul consilier ministerial si un director, trimisi in judecata
Foto: Arhiva

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a lui Ioan Mihaila, membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica si, totodata, fost consilier al ministrului Energiei, dar si a lui Eugen Bradean, director de trading al companiei.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Bradean este acuzat de complicitate la dare si luare de mita. In plus, pe 24 octombrie, la propunerea procurorilor, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarae preventiva pentru 29 de zile a celor doi inculpati.

Spaga la Hidroelectrica: fostul consilier al lui Nita si un director Hidroelectrica, arestati

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, este cel care ar fi denuntat aceste infractiuni de mita la Hidroelectrica.

Remus Vulpescu, denuntatorul in dosarul spagii de la Hidroelectrica (Video)

Astfel, in documentul procurorilor se arata ca Ioan Mihaila, in calitate de membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier la acea data al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, i-ar fi promis lui Remus Vulpescu, 1,4 milioane de euro.

Suma reprezenta spaga pentru ca acesta sa faciliteze semnarea unui contract de peste 260 de milioane de euro intre Hidroelectrica si firma clujeana Energon Power&Gas S.R.L. Aceasta tranzactie ar fi adus un prejudiciu de peste 38 de milioane de euro in dauna societatii Hidroelectrica, se precizeaza in rechizitoriu.

Procurorii anticoruptie mai spun ca spaga ar fi fost negociata prin intermediul lui Eugen Bradean si ca suma promisa ar fi urmat sa fie transferata prin conturi off-shore.

Procurorii DNA i-au retinut, pe 23 octombrie, pe Ioan Mihaila si pe Eugen Bradean. Cel dintai a fost ulterior eliberat din functia de consilier al ministrului Energiei. Bradean a fost, de asemenea, revocat din functie.

D.T.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#consilier ministru judecata mita, #mita Hidroelectrica judecata, #Ioan Mihaila Hidroelectrica , #mita