Spaga la Hidroelectrica: Ministrul Energiei si Remus Vulpescu, audiati la DNA (Video)

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 11:34
1591 citiri
Spaga la Hidroelectrica: Ministrul Energiei si Remus Vulpescu, audiati la DNA (Video)
Foto: B1TV

Ministrul Energiei, Constantin Nita, si Remus Vulpescu, consilierul ministrului Economiei si membru in consiliul de supraveghere al Hidroelectrica, au fost audiati, joi, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in calitate de martori in dosarul spagii de la Hidroelectrica.

Cei doi au fost retinuti in declaratii, ministrul Nita reiterand doar ca nu are nicio implicatie in acest caz.

Remus Vulpescu este cel care i-a denuntat pe Ioan Mihaila, consilierul ministrului delegat pentru Energie, si pe Eugen Bradean, directorul de trading al Hidroelectrica, care in prezent se afla in arest preventiv.

Ei sunt acuzati de dare de mita si complicitatea la aceasta fapta.

Cei doi i-au promis lui Vulpescu, care este membru in consiliul de supraveghere al companiei, o spaga in valoare de 1,4 milioane de euro pentru a vota acordarea unui contract de vanzare de energie la pret mic, in defavoarea Hidroelectrica.

In plus, in interceptari apare si numele ministrului Nita.

Cum s-a dat spaga la Hidroelectrica - stenograme

"Deci, eu presupun ca, in afara de cei patru (cu care urmau sa imparta mita, dupa cum rezulta din interceptari - n.n.), cum ar veni, este... este inclus si NITA (ministrul delegat pentru Energie in Guvernul Romaniei) si... probabil, vreun baiat cu ochii albastri (sintagma folosita pentru a desemna un ofiter al vreunui serviciu secret - n.n.)... [neinteligibil]... Si ei sunt convinsi... (...) Presupun ca mai e si vreun alt baiat cu ochii albastri, probabil, cumva, care-l protejeaza pe el si nu stiu ce. Acuma, cine, nu stiu".

In acelasi dosar au fost audiati la DNA, miercuri, fostul sef al SRI Virgil Magureanu si fiul fostului sef al DGIPI Virgil Ardelean, Alin Ardelean, iar luni a fost audiat administratorul firmei Energon Power & Gas din Cluj, Rares Criste.

Nita: Nu am nicio legatura cu acest caz

In repetate randuri, ministrul Energiei a precizat ca nu are legaturi cu acest caz.

"Resping ferm orice acuzatie, afirmatie, asociere in ceea ce priveste implicarea mea in acest caz. Iar mentionarea numelui meu de catre terte persoane pe marginea acestui subiect intra in categoria speculatiilor care se pot transforma in calomnie", a afirmat Nita, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca a atentionat conducerea Hidroelectrica asupra consecintelor penale ale unui contract cu pret fix.

Spaga la Hidroelectrica: Nita respinge acuzatiile si neaga orice implicare

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Constantin Nita audiat DNA spaga Hidroelectrica, #Remus Vulpescu audiat DNA spaga Hidroelectrica, #audieri spaga Hidroelectrica , #mita