Ziare.com

Andreea Paul Vass, numita de Boc in comisia de privatizare a Hidroelectrica

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 14:30

   

Andreea Paul Vass, numita de Boc in comisia de privatizare a Hidroelectrica
Andreea Paul Vass, consilierul primului-ministru, este, incepand de miercuri, membru al Comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a "Hidroelectrica", reiese dintr-o decizie publicata in Monitorul Oficial.

"La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Andreea Maria Paul, consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru, se numeste in calitate de membru al Comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucuresti", se precizeaza in decizia semnata de premierul Emil Boc cu data de 31 ianuarie 2012.

Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial miercuri, 1 februarie.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a publicat pe site, la sfarsitul lui noiembrie, proiectele de hotarare pentru aprobarea strategiilor de vanzare a 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica prin metode specifice pietei de capital.

Referitor la Hidroelectrica, proiectul de hotarare prevede ca se aproba majorarea cu 12,49% a capitalului social existent al societatii prin aport de capital in vederea oferirii spre subscriere prin oferta publica primara de actiuni a unui pachet de actiuni nou emise reprezentand 10% din capitalul social existent, precum si respectariidreptului de preferinta de subscriere, la pretul de vanzare al actiunilor nou emise in cadrul ofertei publice primare de actiuni, al actionarilor privati existenti ai societatii cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 2,49 % din capitalul social existent. Si in acest caz, actiunile nesubscrise urmare a neexercitarii dreptului de preferinta vor fi anulate.

Ofertele publice de vanzare se deruleaza printr-un intermediar autorizat, asa cum este acesta definit de legislatia pietei de capital.

Hotararile mai prevad ca pentru exercitarea dreptului de preferinta de catre actionarii existenti la achizitionarea de actiuni nou emise nu se va intocmi un prospect de oferta publica conform prevederilor reglementarilor pietei de capital.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Sursa: rNews

Articol citit de 2520 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa Bocule!

Vinde si hidrocentralele ca le-a facut tac'tu! Hidrocentralele sint bun al tuturor! Va cer de mincare? lasati-le fratilor ....chiar vreti sa vina altii sa adune banii cu lopata si noi sa dam din umeri la ficare scumpire...ca n-a plouat.....ca si-a marit neamtu/francezu salariu...ca nu-i mai ajunge si pentru amanta...etc...etc....Asta le intrece pe toate! Ce-i strica statului sa incaseze banii pe electricitate? Niste hoti si muhaiele catre mai vor ceva un comision! Iar cu cucoana asta cu tifna.....vor ei sa vinda? S-ao vinda pe ea daca o fi buna de prasila!

 

Basescu si Boc sunt gelosi pe Nastase

Nastase a dat petrolul si gazele astia vor sa dea energia hidro si centrala nucleara. Aia hoti, Astia Hoti, Mama lor la toti !

da

pe mama voastra nu o privatizati sau chiar pe ficelele voastre ?

 

Nu mai au ce

Le-au vandut demult pentru un loc in parlament, guvern...

Știm și cunoaștem...

...gașca portocalie va vinde orice ca să iasă in caștig dar in detrimentul romanilor...păi,nu i-ați votat,dăștepților!?Ăh?Mă refer la ăia care s-au vandut pentru un litru de ulei,un kg de făină + multă inteligență...etc...mai mancați și acum,dăștepților!

Viva Vacs +corupția,hoția și jaful hidrocentralelor din ROmania!

 

S-a invirtit si nepoata lu Gizela Vass....

...de ceva ce poate iesi cu comisioane.Alo fiti pe faza!!

 

Funerara

Cu salariul de aga, si cu comisionul de spaga o sa-i faca un mausoleu lu bunica-sa. O sa puna si niste flori la Ana Pauker, astia de la Moscova, bunicii tankinsti...

Singura solutie: P.C.R.

http://www.petitieonline.ro/petitie/52858054

 

boc a bagat-o in comisia asta de privatizare

ca sa fie in neam cu totii, cu sotul si cumnatul ei-trai pe vatrai sa fii si pdl-ist cu tot neamul pe ciolan

 

gunoaie

vreau un exemplu. ce tarai din lumea asta au vandut sistemul energetic national.ei cumpara cu un euro si nu fac nici o investitie dar fac miliarde.jos FMI,GUV.president.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor