Cat incaseaza Hidroelectrica din vanzarea a 14 microhidrocentrale

Luni, 15 Iulie 2013, ora 20:25
2156 citiri
Cat incaseaza Hidroelectrica din vanzarea a 14 microhidrocentrale
Foto: Capital

Hidroelectrica a vandut luni 14 microhidrocentrale, pentru care va incasa suma de 10,6 milioane de euro.

Castigatorii celor trei pachete de microhidrocentrale - amplasate pe raurile Crisu Repede, Bistrita, Budac, Hurza, Somesul Mic si Salasele - scoase la privatizare sunt firmele Basikdue (Italia), Mineral Oil (Romania) si Three Pharm (Romania), informeaza Mediafax.

In luna septembrie va mai fi scos la licitatie inca un lot de hidrocentrale.

Hidroelectrica, companie detinuta de stat, mai are in portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Intre 2004 si 2008, compania a vandut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

In primele sase luni ale acestui an, compania, care s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 - iunie 2013, a inregistrat un profit de 481 milioane lei, se mentioneaza pe site-ul Hidroelectrica.

Rezultatul financiar aferent primul semestru este cu 47 de milioane lei mai mare decat profitul bugetat pe intregul an 2013 si aproximativ de doua ori mai mare decat profitul inregistrat de companie in anul 2010, cand societatea a atins un maxim al productiei de 19,8 milioane MWh.

Si cifra de afaceri pe primele 6 luni ale anului 2013 a fost cu 423 milioane lei mai mare decat cifra de afaceri inregistrata de companie pe primul semestru al anului 2012, respectiv de 1.686 milioane lei fata de 1.263 milioane lei.

Productia inregistrata pe primele 6 luni din 2013 a fost de 8,2 milioane MWh fata de 7 milioane MWh pe primele 6 luni din 2012.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#microhidrocentrale vanzare Hidroelectrica, #licitatie microhidrocentrale Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica