Ce comision au voie sa ceara companiile care vor sa listeze Hidroelectrica

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 14:24
1464 citiri
Ce comision au voie sa ceara companiile care vor sa listeze Hidroelectrica
Foto: Arhiva

Brokerii care vor sa intermedieze listarea Hidroelectrica trebuie sa ceara un comision mai mic de 0,96%, conform unor surse din piata de capital.

Astfel, comisia de selectie a consortiului care va intermedia listarea Hidroelectrica a cerut brokerilor inscrisi la licitatie sa depuna oferte financiare imbunatatite, ceea ce presupune un comision mai mic decat comisionul minim cerut initial, potrivit surselor citate de Mediafax.

"Noile oferte trebuie depuse pana luni la ora 12:00. Imbunatatirea ofertelor inseamna ca brokerii trebuie sa ceara un comision mai mic decat minimul cerut initial.

Cel mai mic comision prezentat a fost de 0,96% (din valoarea ofertei pentru vanzarea a 15% din actiuni pe care Hidroelectrica o va derula pentru listare - n.r.), iar maximul a fost de circa 3%. Acum depinde daca cei care participa sunt dispusi sa vina cu un comision mai mic sau nu", au afirmat sursele citate.

Colosi de pe Wall-Street, interesati de listarea Hidroelectrica

Institutii financiare importante precum JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley si Deutsche Bank fac parte din cele cinci consortii care au depus oferte pentru intermedierea listarii unui pachet de 15% din actiunile Hidroelectrica.

Conform evaluarilor Fondului Proprietatea, oferta pentru vanzarea acestui pachet ar fi de aproximativ 1,5 miliarde lei (332 milioane euro)

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat luni, desemnarea castigatorului urmand sa fie anuntata dupa analiza conditiilor inscrise de fiecare participant.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat saptamana trecuta ca Hidroelectrica si Electrica vor fi listate in luna iunie.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#comision brokeri listare Hidroelectrica, #privatizare Hidroelectrica, #oferte listare Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica