Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CE investigheaza contractele Hidroelectrica

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 15:04
1133 citiri
CE investigheaza contractele Hidroelectrica
Foto: Financiarul

Contractele incheiata de Arcelor Mittal Galati si Alro Slatina cu Hidroelectrica sunt investigate de Comisia Europeana, existand posibilitatea ca acestea sa fi fost realizate la preturi sub nivelul pietei, a delcarat Joaquin Almunia, vicepresedintele institutiei europene, aflat, vineri, intr-o vizita in Bucuresti.

Tarifele reduse la electricitate acordate doar unor jucatori din piata sunt periculoase pentru concurenta, a precizat Almunia, care este si comisar european pentru concurenta, relateaza Mediafax.

De asemenea, sunt analizate contractele companiei de stt cu distribuitorii cu amanuntul. "Consumatorii industriali din alte sectoare sunt afectati pentru ca trebuie sa plateasca preturi mai mari din cauza distorsionarii pietei", a explicat oficialul european, in cadrul unei conferinte organizate de Consiliul Concurentei.

In plus, Comisia Europeana analizeaza si un posibil ajutor de stat oferit Oltchim, precum si notificarea autoritatilor romane pentru inchiderea minelor de aur care nu sunt eficiente.

La sfarsitul anului trecut, ArcelorMittal Galati, a cumparat electricitate in valoare de 227,7 milioane de lei de la Hidroelectrica, prin bursa de energie OPCOM, insa Hidroelectrica mai primise si alte doua oferte la preturi mai mari, pe care le-a refuzat in favoarea ArcelorMittal.

Hidroelectrica a mai extins si alte 18 contracte de furnizare de energie, pana in 2018, inclusiv cu producatorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de electricitate din tara.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#contracte Hidroelectrica, #Joaquin Almunia contracte Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica