Consiliul Concurentei analizeaza infiintarea Companiei Nationale de Energie

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 20:35
1212 citiri
Consiliul Concurentei analizeaza infiintarea Companiei Nationale de Energie

Consiliul Concurentei a anuntat miercuri ca analizeaza infiintarea Hidroenergetica prin fuziunea unor sucursale Hidroelectrica, Filiale pentru Reparatii si Servicii "Hidroserv", Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, CNH, SE Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din Termoelectrica.

"Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin fuziunea unor sucursale SC Hidroelectrica SA (SH Bistrita, SH Buzau, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Cluj, SH Oradea, SH Sebes, SH Slatina si SH Caransebes), Filiale pentru Reparatii si Servicii "Hidroserv" (Bistrita, Curtea de Argea, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina), SC Electrocentrale Deva SA, SC Electrocentrale Bucuresti SA, Compania Nationala a Huilei SA (CNH) si SE Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din cadrul SC Termoelectrica SA", se arata in comunicatul trimis miercuri.

Societatea nou infiintata - Compania Nationala Hidroenergetica SA - va avea ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea energiei electrice, extragerea si comercializarea huilei, executarea de lucrari de intretinere, revizii tehnice, reparatii si modernizari la agregatele si instalatiile energetice.

Autoritatea de concurenta analizeaza aceasta operatiune din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Potrivit dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicta, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal.

"Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica", se precizeaza in comunicat. Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise prin fax, e-mail si posta la adresa consiliului.

De asemenea, Consiliul Concurentei a comunicat in 18 ianuarie ca analizeaza infiintarea Companiei Nationale de Energie Electra SA prin fuziunea complexurilor energetice Rovinari, CE Turceni si CE Craiova, SNLO, Nuclearelectrica, Hidroserv Ramnicu Valcea si sucursalele Hidroelectrica SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu si SH Targu Jiu.

Ministrul Economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat, in 29 ianuarie, in urma sedintei de Guvern, ca a fost aprobata Hotararea de Guvern cu privire la infiintarea celor doua mari companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Consiliul Concurentei analiza CNE, #Compania Nationala Energiei, #Hidroenergetica , #stiri Hidroelectrica