Fosti sefi de la Hidroelectrica, urmariti penal - prejudiciu de 180 de milioane de euro

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 12:53
5093 citiri
Fosti sefi de la Hidroelectrica, urmariti penal - prejudiciu de 180 de milioane de euro

Doi fosti sefi de la Hidroelectrica sunt urmariti penal, impreuna cu mai multe persoane, intr-un dosar in care prejudiciul se ridica la peste 180 de milioane de euro.

Procurorii DIICOT i-au pus sub invinuire pentru infractiuni de crima organizata pe fostii directori Eugen Pena si Traian Oprea, potrivit B1 TV.

Cei doi au mai fost trimisi in judecata intr-o alta cauza alaturi de fostul ministru al Economiei Codrut Seres.

Potrivit sursei citate, a fost verificata activitatea Hidroelectrica in ultimii 14 ani.

Prejudiciul de peste 180 de milioane de euro a fost generat de contracte cu firme favorizate de fosta conducere a Hidroelectrica.

In total, 20 de persoane sunt urmarite penal in acest caz. Printre ele se afla si fosti directori de la Hidrocentrala Portile de Fier, a relatat Realitatea TV.

Prin faptele de care sunt acuzati, acestia ar fi pus in pericol sistemul energetic national.

Mediafax a informat ca unii dintre suspecti, printre care si Eugen Pena si Oprea Traian, s-au prezentat deja marti la sediul DIICOT, pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile, iar ceilalti sunt asteptati in zilele urmatoare.

"Este vorba de retehnologizarea de la Portile de Fier I si este vorba despre un abuz in serviciu facut de toata directiunea si personalul de acolo. Investigatia acopera perioada din 2000 pana in prezent si vizeaza toata conducerea Portile de Fier si Hidroelectrica, si vedem apoi daca ancheta se extinde in zona ministeriala", au aratat sursele citate de Mediafax.

Surse: Investigatia va conduce catre zona ministeriala

Aceleasi surse au precizat ca, in prezent, prejudiciul din acest dosar este estimat la 185 de milioane de euro, dar ar putea fi mai mare. Totodata, investigatia va conduce catre zona ministeriala, au mai spus sursele citate de Mediafax, deoarece "conducerea nu putea face nimic fara un aviz ministerial".

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati la inchisoare cu executare

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat la sfarsitul lunii martie la patru ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Hidroelectrica", decizia nefiind definitiva.

De asemenea, instanta suprema a dispus, in cazul acuzatiei de abuz in serviciu in forma calificata, si condamnarea lui Eugen Pena, Traian Oprea si George Asan (director furnizare in cadrul Hidroelectrica) la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interdictie de a ocupa functii publice.

Nicolae Opris (fost sef Serviciu Marketing - Furnizare in cadrul Hidroelectrica) a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interdictie de a ocupa functii publice.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#sefi Hidroelectrica urmariti penal, #crima organizata Hidroelectrica, #Eugen Pena Traian Oprea Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica