Hidroelectrica: 37 de candidaturi pentru posturile de administratori ne-executivi

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 10:36
2271 citiri
Hidroelectrica: 37 de candidaturi pentru posturile de administratori ne-executivi
Foto: Romania Libera

Un numar de 37 candidaturi au fost depuse pentru posturile de administratori ne-executivi la SC PEEH Hidroelectrica SA, dintre care 11 apartin unor persoane din strainatate, a anuntat, vineri, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, Hidroelectrica SA.

"In prima faza a procesului de selectie, respectiv in perioada 28 mai - 28 iunie 2012, au fost primite candidaturi din tara si din afara ei, urmand a fi evaluate de catre reprezentantii companiei si ai firmei de recrutare resurse umane selectata pentru acest proces, SC Adecco Romania SRL. In aceasta etapa a procesului de selectie au fost inregistrate un numar de 37 candidaturi, dintre care 11 sunt depuse de persoane din strainatate", se arata in comunicatul Hidroelectrica.

Procesul de selectie va intra in etapa finala, care presupune organizarea interviurilor cu aplicantii selectati. Pentru a ocupa un loc in viitorul Consiliu de Administratie al Hidroelectrica SA, candidatii vor fi selectati din randul persoanelor cu cel putin cinci ani experienta in domeniul economic, contabilitate, audit financiar, juridic, tehnic sau cel putin trei ani experienta in functii de conducere executiva sau administrare de companii private sau publice profitabile.

De asemenea, un avantaj il vor avea candidatii cu experienta in companii care au raportat castiguri cumulate mai mari de 5 milioane euro si venituri cumulate mai mari de 50 milioane euro, in ultimii trei ani.

Compania Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, motivand prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, pe fondul unui management defectuos si al secetei din 2011. Cererea a fost admisa de Tribunalul Bucuresti pe 20 iunie 2012.

Societatea a inregistrat in 2011 un profit net in scadere de 45 de ori, de la 292,3 milioane lei, la 6,4 milioane lei, in conditiile in care veniturile totale s-au diminuat de la 3,41 miliarde lei la 3,18 miliarde lei, iar cheltuielile au urcat de la 3,02 miliarde lei la 3,14 miliarde lei.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Hidroelectrica administratori , #stiri Hidroelectrica