Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hidroelectrica se imprumuta 50 milioane de euro

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 18:00
1264 citiri
Hidroelectrica se imprumuta 50 milioane de euro

Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, a semnat cu doua banci pentru imprumuturi de circa 50 milioane de euro, din care unul se ridica la 30 mil. euro, iar celalalt are o valoare de 80 mil. lei (peste 18,6 mil. euro - n.r.), a declarat joi Mihai David.

"Nu va putem spune inca despre ce banci este vorba, pentru ca suntem in negocieri cu alte patru banci pentru restul banilor pe care vrem sa-i imprumutam pana la 300 milioane de euro. Avem nevoie de cash flow. Acest lucru este important mai ales acum in perioada de criza. Acesti bani ne permit accelerarea ritmului de punere in functiune a hidrocentralelor", a precizat directorul general al companie, Mihai David.

Directorul general al Hidroelectrica spune ca in acest mod compania isi restructureaza creditele pe termen scurt.

Mihai David a anuntat in urma cu cateva luni ca negociaza cu mai multe banci pentru imprumuturi totale de 300 milioane de euro, necesare pentru investuitii.

Mihai David a participat joi la punerea in functiune a hidrocentralei de la Ipotesti, echipata cu patru grupuri hidroenergetice si cu o putere instalata de 57 MW, a carei retehnologizare a costat aproximativ 65 milioane de euro. Fiecare grup al hidrocentralei are o putere de 14,25 MW.

Lucrarile au fost incredintate unui consortiu format din companiile Voith-Siemens si VaTech Andritz.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania. Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#imprumut Hidroelectrica, #restructurare credite hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica