Hidroelectrica spune adio 'baietilor destepti'

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 20:19
2843 citiri
Hidroelectrica spune adio 'baietilor destepti'
Foto:Arhiva Ziare.com

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, a reziliat contractele incheiate cu SNLO, Salrom, CLMB Patinoar Brasov si Luxten Lightning.

Compania este evaluata la 2,7 miliarde de euro, fiind considerata cea mai valoroasa societate de stat, informeaza Evenimentul Zilei.

Decizia este motivata de preturile mici cu care beneficiarii contractului cumparau energie, aproape de doua ori mai mici comparativ cu tarifele obtinute pe bursa OPCOM.

"In urma discutiilor cu reprezentantii FMI, la jumatatea lunii decembrie am dispus trimiterea de notificari de reziliere a contractelor la primul termen posibil catre toti beneficiarii de contracte bilaterale. Patru dintre acestea au fost reziliate", afirma ministrul Economiei, Ion Ariton, in raportul de activitate pe acest an.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Ministerul Economiei a publicat pe site proiectele de hotarare pentru aprobarea strategiilor de vanzare a 10% din actiunile Hidroelectrica prin metode specifice pietei de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Hidroelectrica reziliaza contracte, #baietii destepti Hidroelectrica contract, #reziliere contracte baieti destepti , #stiri Hidroelectrica