Scandal la Hidroelectrica: Sedinta in care se decidea insolventa, suspendata

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 13:29
3014 citiri
Scandal la Hidroelectrica: Sedinta in care se decidea insolventa, suspendata
Foto: Arhiva

Judecatorul a suspendat sedinta in care ar fi trebuit sa se ia o decizie in cazul cererii de insolventa a companiei Hidroelectrica, dupa ce avocatii societatii si cei ai sindicalistilor au iscat un scandal.

Potrivit Romania TV, avocatii celor doua parti au avut schimburi dure de replici, atat intre ei, cat si cu judecatorul, acesta din urma luand decizia de a suspenda sedinta.

Ulterior, presedintele Consiliului de Admnistratie al companiei, Remus Vulpescu, a declarat ca o persoana din sala, care nu era parte in dosar, a cerut recuzarea judecatorului, insa aceasta cerere a fost respinsa. El a precizat ca inca nu s-a luat o decizie in privinta cererii de insolventa.

Conducerea Hidroelectrica a depus o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti deoarece producatorul de energie electrica nu mai dispune de lichiditati pentru a-si plati datoriile.

Hidroelectrica, retrogradata de agentiile de rating

Remus Vulpescu, a declarat, marti, ca nu mai exista bani nici pentru plata apei folosita pentru producerea energiei.

Tot marti, sindicatul Hidrosind a anuntat ca va actiona in instanta membrii Consiliului de Administratie, din cauza cererii de intrare in insolventa, spunand ca este o masura "cu caracter profund anti-romanesc" si ca nu este indreptata impotriva baietilor destepti.

Sindicalistii dau in judecata Hidroelectrica: Am ajuns sa fim rusinea Europei

In plus, in urma acestei cereri de insolventa, agentia de evaluare financiara Moody's a redus ratingul companiei cu trei trepte.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#scandal tribunal insolventa Hidroelectrica, #suspendare sedinta insolventa Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica