Obama, criticat dur de Hillary Clinton

Luni, 11 August 2014, ora 10:14
3304 citiri
Obama, criticat dur de Hillary Clinton

Fostul secretar american de Stat, Hillary Clinton, pare a se distanta de ceea ce numeste a fi "esecul" politicii externe a presedintelui Barack Obama, anume decizia de a nu interveni in primele etape ale razboiului civil din Siria.

Intr-un interviu acordat publicatiei The Atlantic, Clinton spune ca "esecul" SUA de a-i ajuta pe cei care protesteaza fata de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad a dus la ascensiunea gruparilor teroriste precum ISIL, care provoaca haos atat in Siria, cat si in Irak, scrie Yahoo News.

"Esecul de a ajuta la dezvoltarea unei forte de lupta credibila din oamenii care au initiat protestele impotriva lui Assad - islamisti, laici, toti moderatii - acest esec a lasat un mare gol, care a fost umplut acum de jihadisti", crede Clinton.

Fostul sef al diplomatiei americane se teme ca gruparile jihadiste vor pune ochii pe Europa si SUA.

"Unul din motivele pentru care ma preocupa Orientul Mijlociu acum este din cauza capacitatii de extindere a gruparilor jihadiste care poate afecta Europa, poate afecta SUA", a explicat aceasta.

"Gruparile jihadiste gruverneaza un teritoriu. Nu vor ramane acolo, totusi. Sunt puse pe extindere. Motivul existentei lor este sa fie impotriva Occidentului, impotriva cruciatilor, impotriva... si umpleti voi punctele de suspensie - si cu totii ne incadram in aceste categorii. Cum incercam sa stavilim asta? Ma gandesc mult la stavilire, descurajare si infrangere", continua Clinton.

"Cred ca Israelul a facut ce a trebuit sa faca pentru a raspunde rachetelor. Israelul are dreptul de a se apara. Pasii facuti de Hamas pentru a instala rachetele si centrele de comanda si control in zonele civile, asta face ca raspunsul Israelului sa fie dificil" si, cu toate ca moartea civililor, inclusiv a copiilor palestinieni, este "ingrozitoare", "responsabilitatea este a Hamas".

Intrebata ce crede despre sloganul lui Obama privind politica externa ("Don't do stupid shit", Nu face rahaturi prostesti - trad. aprox.), Clinton a raspuns: "Natiunile mari au nevoie de principii organizatoare si 'Nu face chestii idioate' nu este un principiu organizator".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Hillary Clinton critica Obama Israel, #Clinton critica Obama Siria , #Barack Obama
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza DECEBALUS
DECEBALUS
rank 5
Ce ghinion sa aiba America tocmai acum un presedinte de toata jena!