Alegeri in SUA: Ziarele se inghesuie sa o sustina pe Clinton, Trump scrie istorie cu zero aliati din partea presei

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 15:23
24547 citiri
Alegeri in SUA: Ziarele se inghesuie sa o sustina pe Clinton, Trump scrie istorie cu zero aliati din partea presei
Foto: Twitter/Hillary Clinton

Niciodata nu a existat in SUA un dezechilibru mai mare decat la alegerile prezidentiale de anul acesta, cand mai toate ziarele importante s-au inghesuit sa o sprijine pe candidata democrata Hillary Clinton, in timp ce republicanul Donald Trump nu este sustinut de nicio publicatie.

Pana si candidatul la prezidentiale aflat pe locul al treilea in sondaje, Gary Johnson, a atras simpatia a sase ziare. Candidatul de pe locul patru, Jill Stein din partea Verzilor, nu are nici el vreo publicatie de partea sa, dar macar niciuna nu s-a declarat impotriva sa.

Vedetele se incoloneaza in spatele candidatului favorit: Cine tine cu Clinton, cine cu Trump

La alegerile interne ale partidelor pentru nominalizarea unui candidat in cursa pentru Casa Alba, patru ziare au spus ca il vor sustine pe Donald Trump, insa de atunci nu si-au mai reconfirmat sprijinul.

In acelasi timp, la alegerile interne democrate, peste 80 de publicatii s-au aratat de partea lui Hillary Clinton, iar de atunci zeci de echipe editoriale au confirmat ca vor ramane langa ea pana la final.

Clinton a castigat a doua dezbatere, dar Trump a depasit asteptarile - sondaj CNN

Unele publicatii, cum ar fi The Desert Sun sau The Houston Chronicle, rareori sprijina candidati democrati, insa alegerile din noiembrie 2016 nu sunt unele obisnuite, scrie Business Insider.

Se asteapta ca si altii sa isi anunte sustinerea pentru Clinton in urmatoarea perioada, insa, pana atunci, iata doar cateva dintre ziarele care o sprijina in campania electorala: The New York Times, Los Angeles Times, The Baltimore Sun, Houston Chronicle, New York Daily News, The Dallas Morning News, San Francisco Chronicle, Falls Church News-Press si San Diego Union-Tribune.

New York Times anunta oficial ca o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale

Pe Trump nu-l sustine nimeni

Insa Donald Trump a reusit performata de a nu fi sustinut de niciun ziar, inainte cu o luna de ziua alegerilor, ceea ce este o premiera in istoria Americii, avand in vedere ca vorbim despre un candidat al unui partid important, arata Yahoo News.

Trump inca are sustinatorii lui: Comentariile obscene la adresa femeilor nu i-au deranjat - cel mai recent sondaj

Desi sprijinul anuntat de ziare pentru un candidat sau altul nu ii face neaparat pe alegatori sa se razgandeasca, situatia de anul acesta s-ar putea totusi sa conteze putin la scrutinul din 8 noiembrie, cred expertii.

"Este semnificativ. Efectul cumulativ al acestor dezertari ar putea avea un impact asupra republicanilor moderati", a explicat Jack Pitney, profesor la Claremont McKenna College din California, pentru The Wrap.

Washington Post: Cat rau poate face Donald Trump ca presedinte? Abia putem incepe sa ne imaginam

De asemenea, unele publicatii care i-au sustinut pe republicani de decenii acum incalca traditia si se alatura democratei Hillary Clinton sau, cel putin, isi roaga cititorii sa nu voteze cu Trump.

Premiera in SUA: Un ziar mare rupe traditia si le cere americanilor sa nu-l voteze pe Trump

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Hillary Clinton sustinuta ziare, #Donald Trump zero ziare , #candidat prezidentiale SUA