Prima dezbatere dintre Hillary Clinton si Donald Trump (Video)

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 05:40
20333 citiri
Prima dezbatere dintre Hillary Clinton si Donald Trump (Video)
Foto: captura YouTube/CBS Evening News

Hillary Clinton si Donald Trump s-au intalnit, luni seara, la Universitatea Hofstra din statul New York, pentru prima dezbatere din campania pentru alegerile din 8 noiembrie.

Trump a dat o buna mostra despre ce va insemna politica sa externa daca ajunge presedinte. El a acuzat China pentru devalorizarea dolarului si pierderea de locuri de munca pentru americani si a spus ca Japonia si Germania ar trebui sa plateasca SUA pentru aparare militara.

De partea lui Clinton, un moment interesant a fost cand Trump a inceput sa vorbeasca despre scandalul emai-lurilor confidentiale si democrata a raspuns ca nu vrea sa mai vina cu scuze si a recunoscut ca a fost o greseala din partea ei. Trump a replicat ca a fost o greseala intentionata.

Cei doi s-au mai contrat pe subiecte ca imigranti, rasism, dreptul de a purta arme, terorism sau economia SUA, intrerupandu-se de nenumarate ori unul pe celelalt. Candidatul republican a vorbit cam cu 5 minute mai mult decat contracandidata sa.

In final, cand moderatorul i-a intrebat daca vor respecta rezultatul alegerilor, oricare ar fi el, Clinton a facut apel catre cat mai multi oameni sa iasa la vot, in timp ce Trump a concluzionat: "Daca ea castiga, o voi sustine 100%".

Ati urmarit alaturi de Ziare.com prima dezbatere electorala dintre Hillary Clinton si Donald Trump

05:40 - Dezbaterea s-a incheiat!

05:30 - Dezbaterea era programata pana la ora 05:30, ora Romaniei. Se pare ca se prelungeste putin.

04:00 - A inceput dezbaterea:

01:06 - In asteptarea dezbaterii, apar tot felul de glume si ironii pe retelele de socializare. BBC propune un joculet bazat pe ticurile verbale ale candidatilor sau sintagmele pe care le rostesc cel mai des in discursuri.

00:52 - Pe contul de Twitter al lui Hillary Clinton a fost postat un material in care sunt enumerate zecile de minciuni spuse de Trump doar in ultima saptamana.

00:31 - Daca saptamana trecuta un sondaj CNN o cota pe Hillary Clinton la 45% si pe Trump la 39%, cu doar cateva ore inaintea dezbaterii postul de televiziune a publicat un nou sondaj in care democrata conduce cu doar doua procente in fata contracandidatului republican.

Cu ce sanse pornesc cei doi in cursa si ce arme au scos la inaintare

Avansul inregistrat de Clinton a scazut constant si nu ar fi o surpriza ca Trump sa preia conducerea in sondaje, avand in vedere ca poate sa apeleze la tot felul de tertipuri pe ultima suta de metri.

De exemplu, cu putin timp inainte de dezbatere, Donald Trump a anuntat pe Twitter ca se gandeste sa o invite sa stea in primul rand pe Gennifer Flowers, care a avut o aventura cu Bill Clinton in anii '70.

Ulterior, sefa de campanie a republicanului, Kellyanne Conway, a spus ca acesta nu o vrea pe fosta amanta a lui Bill Clinton la confruntarea de luni si ca oricum nu a fost invitata oficial, arata CNN.

New York Times anunta oficial ca o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale

Emailurile lui Hillary Clinton, publicate chiar inainte de alegerile prezidentiale

Trump va castiga alegerile din SUA. O spune profesorul care a ghicit toti invingatorii din 1984 incoace

Analistii se asteapta ca Trump sa fie la fel de intepator cum ne-a obisnuit, insa fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, care s-a aflat duminica la Trump Tower pentru a-l ajuta pe republican cu pregatirile pentru dezbatere, a spus ca nu se vor face comentarii ironice, ci se va vorbi despre probleme serioase.

"Vom mai pune la punct strategia a ceea ce eu cred ca va fi una dintre cele mai importante dezbateri prezidentiale din istoria americana. (Dezbaterea - n.red.) Nixon-Kennedy este cea mai cunoscuta, insa aceasta (Clinton-Trump) va avea o audienta mult mai mare", a declarat Giuliani.

In total, candidata democrata la prezidentialele din SUA si rivalul sau republican vor participa la trei dezbateri, menite, spun unii, sa schimbe modul in care cunoastem lumea libera.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#dezbatere Hillary Clinton Donald Trump, #prima dezbatere Clinton Trump , #Donald Trump