Hillary Clinton i-a trantit usa in nas lui Jimmy Carter

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 09:44
2770 citiri
Hillary Clinton i-a trantit usa in nas lui Jimmy Carter

Fostul presedinte american Jommy Carter si fostul presedinte al Finlandei, Martti Ahtisaari, sperau sa viziteze Departamentul de Stat, pentru a discuta cu Hillary Clinton despre rezultatele vizitei lor in Coreea de Nord, dar li s-a raspuns ca nu se poate.

"Calatoria la Washington a fost aranjata in scurt timp si ni s-a raspuns ca nu este nimeni disponibil pentru convorbiri la nivel inalt", a declarat un purtator de cuvant al grupului "Inteleptilor", pentru publicatia "The Cable", preluata de Foreign Policy. Departamentul de Stat a refuzat sa comenteze situatia.

Carter si Ahtisaari, ambii laureati ai Premiului Nobel pentru Pace, au vrut sa vorbeasca cu secretarul de stat american despre rezultatele vizitei pe care au facut-o, impreuna cu fostul presedinte al Irlandei, Mary Robinson si cu fostul premier norvegian Gro Harlem Bruntland, luna trecuta, in Coreea de Nord.

O delegatie condusa de Jimmy Carter pleaca in Coreea de Nord

Cei patru fac parte din grupul numit "The Elders", (Inteleptii), un grup care reuneste mari personalitati politice si culturale, fosti presedinti si premieri de state si laureati ai Premiului Nobel pentru Pace, umbla prin "zonele fierbinti" ale lumii, incercand sa stinga focurile, sa aplaneze conflicte, sa netezeasca asperitati politice si sociale.

"The Elders" a fost infiintat in 2007, din initiativa lui Nelson Mandela, cu prilejul sarbatoririi a 89 de ani de viata a fostului presedinte al Africii de Sud.

Daca Hillary Clinton n-a avut timp de "cei mai intelepti oameni din lume", nu acelasi lucru li s-a intamplat in China sau in cele doua Corei. Grupul celor patru "intelepti" a stat doua zile in Beijing, unde s-a intalnit cu ministrul de Externe Yang Jiechi, iar in Coreea de Nord si cea de Sud, desi nu s-au intalnit cu presedintii, au avut posibilitatea sa discute cu oficiali de rang inalt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#grupul inteleptilor, #The Elders, #jimmy carter hillary clinton , #secretar de stat