Hillary Clinton - inca 7 ani pana la urmatoarea cursa electorala?

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 17:20
1962 citiri
Hillary Clinton - inca 7 ani pana la urmatoarea cursa electorala?

Conul de umbra in care a intrat recent Hillary Clinton nu a ramas neobservat. Multi observatori ai fostei Prime Doamne au ridicat din sprancene atunci cand aceasta s-a clasat doar pe locul 18 in topul 50 al celor mai puternici policieni din SUA, dupa Dick Cheney (desi acesta nu are o slujba).

Este chiar tentant sa se preconizeze ca Hillary Clinton a renuntat la planurile marete pentru viitor. Tentant, dar nu sigur, comenteaza David Paul Kuhn.

Coalitia din spatele lui Clinton este gigantul politicii americane. Niciun alt politician, in afara de Obama, nu a reusit sa stranga atatia bani. Multi dintre sustinatorii ei au facut-o si din alte motive decat din loialitate. De exemplu, femeile democrate, interesate personal in "istorica presedintie" a lui Clinton.

Astfel, Clinton ramane cel de-al doilea cel mai proeminent democrat din SUA. Rata sa de sustinere in randul populatiei este mai mare decat cea a lui Obama, dupa cum arata ultimul sondaj Gallup. Dar, ca sa fim corecti, trebuie sa recunoastem ca Obama este acela care si-a "murdarit mainile" cu politica domestica.

Daca inca vrea sa candideze la presedintie, sansele par sa fie de partea lui Clinton in 2016. Obama are perspective inca foarte bune pentru 2012.

Cat despre Clinton, ea trebuie sa se lupte si cu timpul. Luni, a implinit 62 de ani. Astfel, in 2016 va avea 69, aceeasi varsta pe care o avea si Ronald Reagan in 1980, cel mai batran presedinte al SUA.

Si natura slujbei sale - secretar de stat - poate fi un obstacol. Cinci din cei sase presedinti dintre 1801 si 1841 au fost secretari de stat. Dar au trecut aproape 150 de ani de cand un secretar de stat a devenit presedinte.

Mai mult, ca secretar de stat, proeminenta sa anterioara este mult diminuata. Secretarii de stat moderni nu sunt tocmai cei mai influenti consilieri de la Casa Alba. Este posibil ca statutul sau anterior sa fie motivul pentru care Hillary Clinton a intrat intr-un con de umbra, cel putin momentan.

Desi un membru al fostei sale echipe electorale este de parere ca functia de secretar de stat este o ocazie importanta de a trece peste esecul din 2008, intrebarea este daca Hillary isi mai doreste fotoliul de la Casa Alba.

"Nu am absolut niciun interes sa mai candidez la presedintie. Niciunul. Niciunul. Vreau sa spun ... Stiu ca este greu de crezut pentru unii oameni", a declarat recent Hillary pentru ABC News.

Totusi, posibilii candidati intotdeauna spun ca nu sunt interesati de cursa, pana cand brusc ... devin. Poate cineva care s-a chinuit atat de mult si a ajuns atat de aproape sa renunte? In general doar daca nu are de ales.

Clinton este diferita. Nu este inca un Al Gore care si-a dat seama ca sansa sa a trecut. Si mai important, inca este vazuta drept un candidat viabil.

Un sondaj Fox News realizat in septembrie arata ca 27% dintre americani erau de parere ca daca Hillary ar fi castigat alegerile, ar fi facut o treaba mult mai buna la carma statului decat Barack Obama.

In plus, mai mult de jumatate dintre americani, si chiar dintre democrati, o vad pe Clinton drept cel putin egala presedintelui. Si probabil, Hillary este si ea de acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Hillary Clinton presedintie, #Hillary Clinton 2016, #alegeri SUA, #politica Hillary Clinton, #secretar stat SUA , #secretar de stat
Comentarii
Poza Antimoron
Antimoron
rank 5
Multumesc lui Dumnezeu ca nu a reusit catza asta sa iasa presedintele SUA