FBI confirma: Ancheta privind e-mailurile lui Hillary Clinton

Marti, 09 Februarie 2016, ora 21:31
4159 citiri
FBI confirma: Ancheta privind e-mailurile lui Hillary Clinton
Foto: Arhiva Hepta.ro

FBI-ul a confirmat ca efectueaza o ancheta cu privire la mesageria privata a democratei Hillary Clinton, ceea ce Partidul Republican considera o proba a faptului ca fostul secretar de Stat este descalificat in cursa prezidentiala americana.

Intr-o scrisoare datata 2 februarie si data publicitatii luni seara, consilierul juridic FBI James Baker precizeaza pentru Departamentul de Stat ca anchetele politiei federale cu privire la e-mailurile candidatei in alegerile primare democrate "continua", informeaza AFP.

Afacerea Clinton si serverul privat: Serviciile secrete cenzureaza mailuri top secret

150 de agenti FBI o ancheteaza pe Hillary Clinton: Au aparut si suspiciuni de coruptie

In scrisoare nu se precizeaza obiectivul si nici continutul anchetei, insa se sugereaza ca acest scandal, care otraveste campania fostei sefe a diplomatiei americane, este departe de final.

"Anuntul FBI confirma ca ancheta cu privire la mesageria privata a lui Hillary Clinton este departe de a fi o 'verificare de securitate' de rutina, asa cum a prezentat-o ea", a reactionat Partidul Republican intr-un comunicat.

Scandalul mailurilor lui Hillary Clinton: 3.000 de mesaje date publicitatii de Revelion

"Aceasta actiune aminteste ca nu se poate avea incredere ca Hillary Clinton sa-si asume presedintia", a adaugat Grand Old Party, acuzand-o pe fosta sefa a diplomatiei ca a "pus in pericol grav securitatea nationala" si a compromis informatii sensibile prin folosirea mesageriei private, gazduite pe un server de asemenea privat, o practica interzisa de reglementarile administratiei americane.

Alegeri in SUA: S-a dat cu banul si Hillary Clinton a castigat alegerile in Iowa (Video)

Scandalul e-mailurilor fostei Prime Doamne, care-i afecteaza candidatura de luni de zile, a fost relansat in cel mai nefavorabil moment, in ianuarie, cand diplomatia americana a anuntat ca a gasit printre e-mailuri unele clasate "top secret".

Acest subiect este unul dintre unghiurile de atac favorite ale adversarilor republicani ai lui Clinton, care il infrunta marti, in alegerile din statul New Hampshire, pe contracandidatul sau democrat Bernie Sanders.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hillary Clinton ancheta FBI emailuri secrete , #senator SUA