Dezvaluiri Wikileaks: Ginerele lui Clinton a folosit Fundatia familiei pentru fondul sau de investitii

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 18:54
4912 citiri
Dezvaluiri Wikileaks: Ginerele lui Clinton a folosit Fundatia familiei pentru fondul sau de investitii
Foto: Facebook/ Chelsea Clinton

Marc Mezvinsky, sotul lui Chelsea, fiica lui Hillary si Bill Clinton, s-a folosit de Fundatia fostei familii prezidentiale pentru a strange bani pentru un fond de investitii.

Dezvaluirea a fost facuta de un fost consilier al lui Bill Clinton, Doug Band, in documente ce au fost scrise in anii 2011-2012, insa au fost dezvaluite duminica de Wikileaks, scrie Politico.

Este vorba despre un memo si un e-mail, in care se arata ca Marc Mezvinsky si-a folosit legaturile cu familia Clinton si cu Fundatia caritabila a acestora pentru a strange bani pentru un fond de investitii, Eaglevale Partners.

Marc Mezvinsky a transmis invitatii unor sustinatori bogati ai familiei Clinton, la un eveniment caritabil de poker, organizat de Fundatia Clinton.

De asemenea, sotia sa, Chelsea, a dat mai multe telefoane pentru a stabili intalniri cu potentiali investitori care sustin eforturile politice si caritabile ale familiei sale.

Ce scria in documente

Documentele respective au fost trimise de Doug Band unor confidenti ai familiei, precum John Podesta, seful campaniei prezidentiale a lui Hillary Clinton, si Cheryl Mills, seful staff-ului candidatului democrat, in perioada cand era secretar de stat.

Ulterior, contul de Gmail al lui Podesta a fost spart de hackeri, iar duminica au fost facute publice informatiile.

In email-ul din luna ianuarie 2012, trimis lui Podesta, Mills si actualului guvernator din Virginia, Terry McAuliffe, Band a scris ca ginerele lui Clinton a invitat "cativa potentiali investitori" pentru fondul sau de investitii la o seara caritabila de poker pe care o planuise, cu scopul de a strange fonduri.

"Presupun ca toate contributiile sunt pentru Fundatie, ceea ce desigur nu e cazul. Intreg planul sau a fost sa foloseasca asta pentru afacerea sa", mai noteaza Band.

In plus, acesta a facut referire si la Chelsea Clinton, care ar fi sunat mai multe persoane pentru a-i obtine intalniri sotului sau.

De asemenea, in memo-ul din luna noiembrie 2011, Band a scris ca unul dintre cei care au contribuit pentru Fundatia Clinton, Marc Lasry, "l-a asistat pe Marc Mezvinsky sa stranga bani pentru noul sau fond".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sot Chelsea Clinton Fundatie familie bani, #Marc Mezvinsky bani fond investitii, #Marc Mezvinsky folosit Fundatia Clinton , #stiri Hillary Clinton