Hillary Clinton vrea sa se retraga din politica, dar este asaltata de oferte

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 07:28
1891 citiri
Hillary Clinton vrea sa se retraga din politica, dar este asaltata de oferte
Foto: AFP

Secretarul american de stat Hillary Clinton pare sa fie principala favorita la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in 2016, desi aceasta sustine ca nu intentioneaza sa candideze.

O majoritate de 57% dintre americani ar sustine eventuala candidatura a lui Clinton la alegerile care vor avea loc peste patru ani pentru desemnarea presedintelui Statelor Unite ale Americii, potrivit unui sondaj care releva, totodata, o apreciere generala a activitatii sale ca secretar de stat, potrivit Daily News.

Doar 37% dintre americani, fiind vorba in special de barbatii albi si barbatii casatoriti, au afirmat ca nu agreeaza o candidatura a fostei prime doamne.

In acelasi timp, 66% dintre femeile americane o sustin pe Hillary Clinton la alegerile prezidentiale din 2016, inclusiv femeile albe si femeile casatorite, doua grupuri de a caror simpatie nu se bucura actualul presedinte al SUA, Barack Obama, proaspat reales in functie.

Evident, parerile sunt impartite si in cele doua tabere politice. In timp ce peste 80% dintre democrati ar sprijini candidatura secretarului de stat, doar 23% dintre republicani ar face acest lucru.

Pe de alta parte, Hillary Clinton, care la jumatatea lunii ianuarie va parasi postul de secretar de stat, sustine ca nu este interesata sa candideze din nou la Casa Alba.

Debbie Wasserman Schultz, presedinte al Comitetului Democratic National, crede ca aceasta va putea fi convinsa sa candideze.

"Ii vom da un scurt ragaz pentru a se odihni, dupa care sunt sigura va fi de acord sa candideze. Cunoscand-o pe Hillary Clinton, sunt sigura ca nu intentioneaza sa isi ia un repaus prea lung", a spus aceasta.

Desi a anuntat ca intentioneaza sa se retraga o vreme din viata publica, din ianuarie, Clinton, in varsta de 65 de ani, este asaltata cu oferte de functii publice, ea fiind considerata inclusiv o candidata potrivita pentru postul de primar al New York-ului.

Astfel, Michael Bloomberg, actualul primar al orasului, i-a propus acesteia sa candideze anul viitor pentru postul sau, informeaza Huffington Post.

Fosta senatoare, reprezentand statul New York, si principalul contra-candidat al lui Obama in 2008, Hillary Clinton a refuzat oferta.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Hillary Clinton candidatura SUA, #Hillary Clinton presedinte american , #stiri Hillary Clinton