Holograf, despre revenirea lui Bittman si colaborarea cu Mihai Leu Interviu

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 08:23
6316 citiri
Holograf, despre revenirea lui Bittman si colaborarea cu Mihai Leu Interviu
Foto: Media Pro Music

Formatia Holograf a trecut printr-o perioada destul de dificila dupa ce solistul Dan Bittman a suferit o interventie chirurgicala din cauza unei probleme la gat, iar baietii chiar au crezut ca aici se va sfarsi cariera lor in aceasta formula.

"M-am gandit ca trupa s-ar putea sa-si incheie cariera", a declarat Mugurel Vrabete in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

Acum, Bittman si-a revenit, iar membrii trupei s-au intors pe scena mai decisi ca niciodata sa isi uimeasca fanii. Tocmai de aceea au scos un nou single, "Daca noi ne iubim", dar si un album reeditat in limba engleza.

Am mai discutat cu trupa Holograf despre videoclipul noului single, in care apare si fostul campion mondial la box Mihai Leu, si cu totii s-au declarat impresionati de aptitudinile actoricesti ale acestuia.

Ati lansat un nou single, "Daca noi ne iubim". Putem spune de pe acum, avand in vedere istoria trupei, ca va fi un nou hit. Cum v-a venit ideea?

Mugurel Vrabete: "Daca noi ne iubim" este una dintre piesele la care mai intai a fost versul. Ideea mi-a venit citind o fraza in care se spunea ca sentimentul si amintirea sunt la fel de importante ca si existenta insasi. Dupa aceea, au venit muzica si celelalte versuri.

Tino Furtuna: Ideea piesei a fost a lui Mugurel, a fost "rafinata" in laboratorul Holograf si apoi inclusa in albumul Love Affair.

Edy Petrosel: Noi credem mult in piesa asta si mai ales in mesajul ei.

Romeo Dediu: Nu cred ca putem spune cu siguranta daca o piesa va fi sau nu hit, publicul va decide acest lucru, iar timpul ne va arata ce piese vor ramane printre preferintele oamenilor.

Holograf, primul clip dupa revenirea lui Bittman - Mihai Leu, rol special

Povestiti-ne putin despre clip: Cum a luat nastere, cine l-a regizat si cum a fost la filmari? Ceva peripetii?

Mugurel Vrabete: Scenariul a luat contur in urma intalnirii cu regizorul clipului, Iulian Moga. Povestea, chiar daca a parut usor violenta la inceput, s-a dovedit foarte inspirata.

Filmarile s-au desfasurat insa in locatii separate - trupa intr-un loc, fetele in alt loc - asa ca nu ne-am intalnit in realitate, si prima vizionare a fost o surpriza pentru noi. Din fericire, o surpriza placuta, pentru care ii multumesc lui Iulian Moga, fiindca a reusit sa includa in clip si suspans, si emotie, si tristete.

Tino Furtuna: Ideea creativa prezentata de regizorul Iulian Moga si MediaPro Music s-a concretizat intr-un videoclip care transmite emotie. S-a filmat in doua locatii, la platoul de la Stage Expert si la o sala de arte martiale, iar Holograf a participat doar la prima sesiune de filmari, de platou.

Dan Bittman: Cat despre peripetii, nu a fost cazul! Partea noastra de filmare a durat foarte putin, in trei ore am filmat tot ce trebuia. Iulian a fost foarte eficient si organizat si ii suntem recunoscatori pentru asta!

Cum au ajuns sa colaboreze cu Mihai Leu

Stiu ca in clip apare Mihai Leu. De ce l-ati ales pe el?

Mugurel Vrabete: Mihai este un prieten vechi. Ne-am propus ca in clip sa apara unul sau mai multe personaje interpretate de personalitati foarte cunoscute, din muzica sau sport, iar faptul ca scenariul era legat de box ne-a dus, fireste, catre el.

Tino Furtuna: Pe langa faptul ca este campion mondial de box si campion national de raliuri, Mihai Leu este o persoana foarte agreabila si un bun prieten al formatiei Holograf.

Romeo Dediu: De ce Mihai Leu? Pentru ca se potrivea in povestea noastra, pentru ca ne este prieten si a raspuns fara nici o ezitare rugamintii noastre de a fi alaturi de noi.

Ca boxer a fost excelent. Cum s-a descurcat in rolul de actor?

Mugurel Vrabete: Excelent! Asa cum se spune despre marii actori, s-a jucat pe el insusi. Rolul i s-a potrivit ca o manusa.

Dan Bittman: Mihai Leu are o oarecare experienta pe platoul de filmare de la spoturi publicitare. In plus, a jucat rolul unui arbitru de box, ceea ce se si pregateste sa devina in realitate.

Urmatorul album, "World full of lies", este lansat la dorinta publicului si are piese in limba engleza. Va regasiti mai mult in cele in romana sau in acestea?

Mugurel Vrabete: Faptul ca e in limba engleza se datoreaza vremurilor in care a fost facut si situatiei de a fi aparut intr-o tara straina. Si nu uitati, la inceputul anilor '90 toata lumea voia sa cante in engleza, pentru ca inainte nu avea voie si pentru ca parea o cale spre o recunoastere internationala. Pana la urma, pentru noi succesul a insemnat versul in limba romana.

Tino Furtuna: Piesele de pe "World Full of Lies" reprezinta o etapa in evolutia formatiei. In anii '90 incercam piata muzicala din Occident si limba engleza era cea mai potrivita. Piesele de dupa '95 cred ca reprezinta mai bine formatia in raport cu publicul, atat muzical, cat si prin textele cu multa emotie, in limba romana.

Romeo Dediu: Ne regasim in ambele variante, poate ceva mai mult in cele cu versuri in romana, insa cred ca este doar o chestiune de obisnuita. Publicul accepta o piesa, daca este buna, indiferent de limba in care este scris textul.

Ati putea canta numai in engleza? Daca ati face-o, credeti ca ar avea vreun impact asupra fanilor?

Mugurel Vrabete: Am putea canta in engleza, insa pentru ca am vazut ca publicul nostru pune pret pe ce vrem sa spunem, cred ca am pierde mult daca i-am impiedica pe unii sa ne inteleaga mesajul.

Tino Furtuna: Am facut acest lucru cu succes, timp de doi ani, cat am stat in Olanda, dar nu cred ca ar avea acelasi impact asupra fanilor nostri, care sunt in proportie de aproape 100% vorbitori de limba romana.

Dan Bittman: Eu cred cu tarie ca piesele noastre in limba romana au fost cele ajuns cu adevarat la sufletele fanilor.

Romeo Dediu: Am putea canta si in chineza, dar nu se pune problema, atat timp cat ne adresam exclusiv pietei din Romania.

Planuiti si un turneu de promovare? Unde nu ati ajuns pana acum si v-ati dori?

Dan Bittman: Momentan nu avem in plan un turneu prin Romania, insa ne-ar placea sa cantam pentru fanii nostri din Statele Unite ale Americii.

Cum a fost perioada in care Dan Bittman nu a putut canta?

Mugurel Vrabete: Lunga si destul de trista. Este dificil sa-ti schimbi modul de viata intr-o clipa, sa nu mai vorbim de incertitudinea asupra a ceea ce putea sa urmeze.

Tino Furtuna: A fost singura perioada din istoria "milenara" a formatiei in care am stat atat de mult fara sa cantam. Insa speranta ca isi va reveni a facut mai suportabila asteptarea.

Romeo Dediu: Putin ciudata, avand in vedere ca eram obisnuiti, de ani de zile, sa fim tot timpul in miscare, dintr-un oras in altul. Fiecare dintre noi si-a ocupat timpul cu tot felul de activitati, a fost o vacanta prelungita si atat.

Mugurel Vrabete: Nu cred ca Holograf ar mai avea sens intr-o alta componenta

V-ati gandit vreun moment ca nu o sa poata sa revina? Aveati vreun plan de rezerva? V-a trecut prin cap ca trupa ar putea sa-si incheie cariera?

Mugurel Vrabete: Au fost luni intregi de incertitudine. Plan de rezerva nu aveam, fiindca nu cred ca Holograf ar mai avea sens intr-o alta componenta, dupa atatia ani impreuna. Si da, m-am gandit ca trupa s-ar putea sa-si incheie cariera.

Tino Furtuna: Evident ca exista o mica posibilitate ca Dan sa nu isi revina. Daca formatia ar fi hotarat sa continue, as fi ramas in continuare membru, consilier si producator muzical, dar cu un alt solist Holograf nu ar mai fi fost insa acelasi.

Romeo Dediu: Nu m-am gandit nicio clipa ca Dan nu isi va reveni. Era problema doar de timp, iar vindecarea s-a intamplat mai repede decat ne-am fi imaginat oricare dintre noi. Nu s-a pus problema de niciun plan de rezerva, nu era cazul.

Dan, cum a fost revenirea pe scena?

A fost extraordinar, exact cum ma asteptam si-mi doream. Au fost foarte multi prieteni in sala la primul concert, iar fanii au fost chiar mai entuziasmati si mai emotionati decat noi.

Dan Bittman: Daca as fi presedinte, as pune un asasin sa-mi vina de hac - Interviu

Cati ani credeti ca va mai exista Holograf? Aveti vreo trupa rivala, una cu care va "luptati" pe acelasi segment de piata?

Mugurel Vrabete: De la inceputul existentei sale, Holograf a avut rivali "de segment", de la Rosu si Negru, Progresiv TM, Iris, Compact, Celelalte Cuvinte sau Cargo. In timp, majoritatea formatiilor s-au pierdut pe drum in acest maraton al longevitatii artistice, unii sufla din greu, dar apar mereu altii in arena, fugind cu "picioarele la piept" pe banda de incalzire a consacrarii.

Dan Bittman: Holograf va exista atat timp cat membrii grupului or sa-si doreasca acest lucru si se vor putea reinventa.

Romeo Dediu: Daca sunt intrunite aceste doua conditii, mai trebuie doar ca publicul sa isi doreasca sa ne vada in continuare pe scena, cel mai important aspect, pana la urma.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Holograf Dan Bittman operatie, #Bittman revenire operatie, #Dan Bittman operatie, #Dan Bittman revenire scena, #Holograf nou album engleza , #Dan Bittman