TVR 1, somat de CNA pentru emisiunea cu ranitul de la Holograf

Marti, 02 Februarie 2010, ora 16:44
1783 citiri
TVR 1, somat de CNA pentru emisiunea cu ranitul de la Holograf

CNA a decis in sedinta de marti sa someze public TVR 1, pentru emisiunea "Danutz SRL" in care Romeo Dediu, chitaristul trupei Holograf, a fost ranit intr-un moment de cascadorie.

Somatia s-a dat in baza art. 39, alin. 2 din Legea audiovizualului care precizeaza ca "difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective", se arata intr-un comunicat CNA remis Ziare.com.

Narcisa Iorga, membru al CNA, sustine ca cel mai grav i se pare ca moderatorul emisiunii, Dan Bittman, nu a intervenit imediat pentru a opri difuzarea.

"Este o emisiune in care s-a intamplat un accident. Eu vad, mai degraba, o problema in atitudinea moderatorului, care nu a oprit imediat emisiunea. S-a intamplat un accident, insa moderatorul a continuat numarul, doar de dragul emisiunii. Nu vad nicio justificare", a spus Narcisa Iorga, citata de Mediafax.

Chitaristul Holograf, ranit la emisiunea lui Dan Bitman (Video)

Romeo Dediu, chitaristul formatiei, a fost provocat de Dan Bittman, in timpul emisiunii "Danut SRL", la un moment de "curaj", care in mod normal ar fi trebuit sa nu fie decat unul de "rutina" pentru cel care avea sa-si demonstreze maiestria in manuirea sabiei.

Mai multi membri ai trupei au stat cuminti, cu cate un ananas pe cap, pentru ca un "razboinic" imbracat in negru sa taie cu sabia ananasul in cauza.

Arma alba l-a facut imediat sa sangereze pe Romeo Dediu. Panica a pus stapanire pe intregul platou al emisiunii, colegii de trupa iesind imediat cu Romeo din emisie si ducandu-l la spital.

TVR a anuntat luni, printr-un comunicat, ca MondoFilm, producatorul emisiunii "Danutz SRL", isi asuma intreaga raspundere pentru acest incident.

"In legatura cu incidentul produs in timpul emisiunii Danutz SRL, de la TVR 1, duminica, 31 ianuarie 2010, cand Romeo Dediu, component al trupei Holograf, a suferit un accident usor, urmare a unui numar de circ, la care s-a supus voluntar, TVR face urmatoarele precizari: Realizatorii emisiunii au obligatia sa se asigure ca invitatii lor nu sunt pusi in pericol.

Emisiunea Danutz SRL este o coproductie TVR-MondoFilm, aceasta din urma isi asuma intreaga raspundere pentru partea editoriala, inclusiv pentru cele intamplate", se arata in comunicatul Societatii Romane de Televiziune.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#somatie publica, #CNA amenda TVR 1, #emisiune Danutz SRL , #stiri Holograf