Cum pot scapa soferii de accidente cu ajutorul smartphone-ului

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 20:27
2085 citiri
Cum pot scapa soferii de accidente cu ajutorul smartphone-ului
Foto: car-accident-compensation.com.au

Soferii au multe probleme din cauza telefoanelor mobile. Ele ar putea sa ii ajute insa in viitor sa evite accidentele cu ajutorul unei aplicatii speciale.

Ideea apartine companiei auto Honda, reprezentantii ei dorind sa ii protejeze pe pietoni de accidentele cauzate de soferii neatenti, scrie Wired.

Tehnologia se numeste Vehicle-to-Pedestrian, ea folosind GPS-ul unui smartphone si comunicatiile pe raza scurta dedicate special acestui scop (DSRC).

Prin intermediul acestora, soferul este avertizat implicit atunci cand un pieton iese din spatele unui obstacol sau din spatele masinii.

O lumina se aprinde pe bordul masinii pentru a semnaliza soferului faptul ca un pieton se apropie. In acelasi timp, pietonul este si el avertizat prin intermediul smartphone-ului sau.

Si cei de la General Motors lucreaza la aceasta tehnologie in prezent, insa Honda este intr-un stadiu mai avansat.

Aceeasi tehnologie va fi folosita pentru a-l avertiza pe sofer atunci cand un motociclist exista intr-o zona din afara razei vizuale a soferului.

Cei de la Honda colaboreaza cu mai multi producatori auto, ei lucrand alaturi de cercetatorii de la Universitatea din Michigan pentru implementarea acestei tehnologii. Daca totul merge bine, sistemul ar putea fi aplicat in urmatorii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#masini siguranta sofer, #pieton smartphone gps , #stiri Honda