Proiectul Romania Ta - a mintit Honorius Prigoana?

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 16:07
4337 citiri
Proiectul Romania Ta - a mintit Honorius Prigoana?

Pe 1 decembrie 2010, Honorius Prigoana lansa proiectul "Romania Ta", o televiziune de stiri care la acel moment era disponibila unui numar de 600.000 de abonati ai catorva retele locale de cablu si satelit. Un proiect pe care Honorius il compara cu Realitatea TV, patronata de Vintu, decretand la acea vreme ca "se simte mai mogul decat SOV".

Deranjat de eticheta de beizadea pe care i-o pusese presa, Honorius facea la un moment dat turul televiziunilor de stiri, in speranta castigarii unui mandat de parlamentar intr-un colegiu bucurestean, unde urma sa se dueleze cu penelistul Radu Stroe. Promitea vrute si nevrute, laudandu-se ca o multime de oameni vor manca o paine de pe urma capacitatii sale antreprenoriale. Mandatul de parlamentar a fost pierdut, ramanandu-i sansa antreprenorului de succes.

Surpriza, insa. La doar doua luni de la lansarea televizunii Romania Ta, echipa redactionala, coordonata de directorul Vlad Ionescu, este anuntata ca va intra in somaj tehnic, dar nu pentru mult timp. Trebuie spus ca echipa televizunii era compusa din fosti elevi ai scolii de televiziune coordonate de fostul angajat al trustului Intact.

184 de angajati ai postului erau trimisi in somaj tehnic, pana pe 1 mai, cand trebuia sa ajunga aparatura care permitea statiei TV sa emita in format HD. Linistindu-si angajatii, purtatorul vorbelor patronale promitea ca televiziunea isi va relua activitatea imediat dupa ce aparatura necesara va ajunge la destinatie.

Din pacate pentru reputatia sa, Honorius Priogoana nu a avut o explicatie palpabila pentru acest colaps si fata de declaratiile angajatilor care acuzau ca nu si-au primit salariul de la lansarea televiziunii, din urma cu doua luni. Cei 184 de angajati s-au aratat extrem de deranjati de tratamentul la care i-a supus domnul Prigoana, care le-a promis angajarea cu carte de munca, dar de fapt au ajuns sa constate ca au muncit la negru timp de doua luni.

"Ni s-a promis marea cu sarea, ni s-au promis contracte legale de munca incepand cu 1 decembrie, apoi cu 15 decembrie. Nu ni s-a facut nici un contract, am muncit la negru. Am fost anuntati ca vom fi concediati si in aceeasi zi am fost trimisi acasa", a declarat Diana Bohiltea, reporter la Romania ta, pentru ziarul Click!.

Honorius se spala pe maini sustinand ca nu are nicio obligatie contractuala fata de acesti tineri, care au lucrat in trust fiind in practica, nicidecum angajati ai postului. Un tanar care dorea sa ajunga in Parlamentul Romaniei pare sa joace pe degete soarta unor oameni. Evident, televiziunea nu si-a reluat activitatea nici la 1 mai, nici in aceasta clipa, iar explicatiile lui Honorius si Ionescu au ramas undeva in neant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Honorius Prigoana, #televiziune Prigoana Vlad Ionescu, #Romania Ta Prigoana , #stiri Honorius Prigoana