Ce cumpara Uioreanu cu banii primiti drept mita: Perne, calorifere, covorase si piscoturi

Marti, 03 Iunie 2014, ora 17:09
4210 citiri
Ce cumpara Uioreanu cu banii primiti drept mita: Perne, calorifere, covorase si piscoturi
Foto: Someseanul.ro

Presedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu a cumparat mai multe bunuri cu banii primiti mita, de la perne si calorifere, la covorase pentru cabana lui si cauciucuri pentru masina. De asemenea, isi platea ratele la banca.

Consilierul liderului liberal, Razvan Pop, a tinut un tabel electronic de evidenta a sumelor primite drept mita, din acesta reiesind ca Uioreanu a cumparat perne, calorifere, filtre cabana, covorase electrice si covorase cabana, dar si piscoturi si sampanie, potrivit Mediafax.

In motivarea magistratilor Curtii de Apel Cluj privind arestarea preventiva se arata ca din banii primiti Uioreanu a platit si taxa de candidatura a sotiei sale la alegerile europarlamentare din luna decembrie 2012.

"Cu privire la aceste cheltuieli am tinut o evidenta contabila pe calculator, deoarece era vorba de multe sume de bani cheltuite si voiam sa am o justificare in fata presedintelui cand voi fi intrebat. Intre aceste cheltuieli mentionez plata lunara a sumei de 4.500 - 4.800 lei catre numitul C. M. L. (la care presedintele avea o datorie, fara sa cunosc originile acesteia), cheltuieli cu masinile familiei - cauciucuri, jante, bani cash dati lui Horea Uioreanu sau sotiei acestuia, cate 2.000 - 3.000 lei.

Pentru cabana am platit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de constructie, geamuri, betoane, am platit de asemenea din acei bani taxa de candidatura a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din toamna 2012, mai precis i-am dat acesteia in mana suma de 11.200 lei pentru a plati taxa respectiva", este declaratia lui Razvan Pop, potrivit motivarii instantei.

Uioreanu a recunoscut ca a primit mita "in scopuri electorale" - motivarea instantei

In document se precizeaza ca Horea Uioreanu a recunoscut ca a primit peste 20.000 de euro mita de la omul de afaceri Ioan Bene, pe care sa ii foloseasca "in scopuri electorale". Se pare insa ca din sumele de bani primite, liderul PNL Cluj platea si rate bancare.

"Din informatiile obtinute rezulta ca sumele de bani primite de inculpat cu titlu de mita erau folosite fie personal, fie in scopul achitarii unor rate bancare, cat si pentru achizitionarea de obiecte personale. Cele evidentiate in scriptele respective contravin declaratiilor date de inculpatul Uioreanu, cum ca ar fi folosit banii doar in interes electoral", se mai arata in motivarea instantei.

Presedintele suspendat al CJ Cluj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma deciziei Curtii de Apel Cluj. Horea Uioreanu urmeaza sa fie suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, printr-un ordin al prefectului.

Horea Uioreanu a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore. Presedintele CJ Cluj este urmarit penal de DNA pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Horea Uioreanu obiecte cumparate mita, #Uioreanu mita rate electorale, #Uioreanu arestat preventiv, #Uioreanu motivare arestare, #Uioreanu mita scop electoral , #mita
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Uioreanu, mustacios, hotz si penibil,