Fostul sef al ANI spune ca numele lui a fost folosit in cazul Arsene-"Pinalti" fara stiinta sa

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 21:06
2385 citiri
Fostul sef al ANI spune ca numele lui a fost folosit in cazul Arsene-"Pinalti" fara stiinta sa
Foto: Facebook / Ionel Arsene

Horia Georgescu, fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), precizeaza ca numele lui a fost folosit de cei implicati in dosarul lui Ionel Arsene (foto) fara stiinta sa, dovada ca el nu apare in nicio interceptare din dosar si, in plus, procurorul si judecatorul au stabilit ca traficul de influenta nu s-a realizat.

Reactia a venit dupa ce, marti, in presa au aparut stenograme din dosarul sefului CJ Neamt, in care este mentionat de cateva ori si Horia Georgescu.

"Atat DNA cat si instanta de judecata au stabilit, in mod clar si fara echivoc ca 'Remiterea sumei de bani NU a avut finalitatea urmarita...' (adica realizarea traficului de influenta la Horia Georgescu).

De asemenea, numele meu nu apare in niciun proces verbal de interceptare a comunicatiilor de orice natura, astfel cum rezulta din documentele facute publice de catre parchet si instanta de judecata. Modalitatea in care numele meu era folosit, fara stiinta mea, nu imi poate fi imputata", a scris pe Facebook Horia Georgescu.

De asemenea, si jurnalistul Dan Cristian Turturica a reactionat marti seara, dupa ce numele sau a fost mentionat de mai multe surse din mass-media ca fiind cel al jurnalistului care apare in stenograme.

"Nu am nicio calitate in dosarul DNA in care este implicat Ionel Arsene si in niciun alt dosar. Nici macar cea de martor. (...) In afara celor doua fraze din denunt, 'redactorul-sef al Romaniei libere' nu este mentionat de nimeni, nicaieri. Si asta in conditiile in care vorbim de o lunga perioada in care toate conversatiile celor implicati au fost monitorizate. (...)

Nu exclud nici ca mentionarea in denunt a 'redactorului sef al cotidianului Romania Libera' sa fi fost deliberata, parte a unei campanii mai largi a mafiei politice transpartinice impotriva tuturor celor care sustin lupta anticoruptie. Viteza cu care subiectul a fost umflat rapid, aproape concomitent, de B1 si de Antena 3, imi intaresc aceasta suspiciune", scrie Dan Cristian Turturica, in prezent redactor sef la Digi24.ro.

Denuntul fostului edil al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan (zis Pinalti), interceptari telefonice din 2013-2014, interceptari ambientale din iunie-noiembrie 2017, declaratii de martori, documente bancare si inscrisuri ANI sunt o parte din probele pe care procurorii DNA le au in cazul fostului deputat Ionel Arsene (PSD), in prezent presedinte al CJ Neamt.

Detaliile apar in motivarea Tribunalului Bacau, care a respins vineri propunerea de arestare preventiva a politicianului. Procurorii DNA au contestat aceasta decizie, iar ultimul cuvant il vor avea magistratii Curtii de Apel Bacau.

Arsene este acuzat oficial de trafic de influenta, procurorii spunand ca el ar fi primit bani pentru a interveni la ANI astfel incat un opozant al denuntatorului sa fie declarat incompatibil.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Horia Georgescu Arsene, #Dan Turturica Arsene , #ANI