Se cauta sef la ANI dupa arestarea lui Horia Georgescu - "portretul robot" si pasii de urmat

Joi, 19 Martie 2015, ora 13:45
3423 citiri
Se cauta sef la ANI dupa arestarea lui Horia Georgescu - "portretul robot" si pasii de urmat
Foto: B1TV

Consiliul National de Integritate, care monitorizeaza si supravegheaza desfasurarea activitatii ANI, pregateste procedura la finalul careia va fi desemnat inlocuitorul lui Horia Georgescu, fostul presedinte al agentiei care a demisionat dupa ce a fost retinut de DNA si ulterior arestat preventiv.

Presedintele CNI, Ciprian Ciucu, a declarat, joi, la finalul sedintei consiliului, ca s-a discutat despre procedura care trebuie urmata.

"CNI trebuie sa organizeze un proces de selectie si in urma lui sa faca una sau mai multe nominalizari catre Senatul Romaniei, institutie care pana la urma va numi in functie viitorul presedinte", a declarat Ciucu, subliniind faptul ca procedura va trebuie sa fie "cat mai transparenta", competitiva si cu criterii cat mai clare.

CNI doreste ca viitorul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate sa dea dovada de compententa si integritate, iar meritele sale profesionale "sa fie recunoscute in societate", a mai subliniat presedintele consiliului.

Horia Georgescu si-a dat demisia de la sefia ANI

Intrebat daca exista un termen in care se va face numirea, Ciprian Ciucu a reamintit ca procedura anterioara, din 2012, a durat aproape 4 luni.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, validat de Senat

"Ne intereseaza ca procedura nu neaparat sa fie rapida, nu e o urgenta, ANI are conducerea asigurata, conteaza foarte mult sa fie optima, sa fie buna, astfel ca obiectivele sa fie indeplinite in raport cu legislatia anticoruptie si MCV", a mai spus Ciucu.

Presedintele CNI a vorbit despre "calitatea procesului de selectie" si a subliniat faptul ca exista termeni legali bine precizati in care trebuie dat un anunt, iar oamenii sa se pregateasca in raport de ceea ce se asteapta de la ei.

"Vrem sa avem o propunere care sa intruneasca criterii de transparenta, profesionalism si integritate", a subliniat acesta inca o data.

Pe de alta parte, Ciprian Ciucu a precizat din nou ca acuzele aduse de DNA lui Horia Georgescu "nu au legatura cu activitatea ANI", a carei conducere este asigurata in acest moment de vicepresedintele Bogdan Stan.

Cu Horia Georgescu arestat preventiv, ce se intampla cu ANI?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#procedura numire sef ANI, #Ciprian Ciucu numire presedinte ANI, #Horia Georgescu demisionat ANI , #arestat