Alina Gorghiu, despre retinerea lui Horia Georgescu: Nimeni nu e mai presus de lege

Luni, 16 Martie 2015, ora 22:49
3221 citiri
Alina Gorghiu, despre retinerea lui Horia Georgescu: Nimeni nu e mai presus de lege
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara, comentand retinerea sefului ANI Horia Georgescu, ca acesta este semnalul ca nimeni nu e mai presus de lege.

"In PNL exista o preocupare reala pentru tot ce inseamna integritate. Nu e vreo stire care sa treaca neobservata, m-am obisnuit sa vad pelerinajul oamenilor politici la DNA. In schimb, este o problema atunci cand vezi seful Agentiei de Integritate retinut, a fost la fel si cand am vazut si seful DIICOT retinut. Dar asta e semnalul ca nimeni nu e mai presus de lege", a declarat Alina Gorghiu la Realitatea Tv.

Ea a precizat ca actiunile Justitiei din ultima perioada afecteaza partidele politice, inclusiv PNL.

Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Declaratii in catuse la iesirea de la DNA (Video)

"Pentru mine si pentru partidul pe care il conduc alegerile nu au fost o gluma, au reprezentat o adevarata reforma, suntem extrem de seriosi in a intelege agenda electoratului.

Evident ca ne afecteaza ca partid, evident ca ma afecteaza fiecare caz cu eticheta de om corupt. Daca suntem corecti si ne uitam la analize, sondaje, vedem ca Parlamentul este sub nivelul marii capitolul incredere", a spus Alina Gorghiu.

Co-presedintele PNL a mai afirmat ca din 2014 partidul sau cere procedura de urgenta pentru ridicarea imunitatii insa PSD nu isi doreste acest lucru.

"Cerem din 2014 procedura de urgenta pentru ridicarea imunitatii. Adica o cerere sa intre in 24 de ore in Parlament, la Comisie, apoi in plen, iar in 48 de ore am fi avut si cazul Sova si cazurile anterioare avizate.

Din pacate sunt colegi, mai ales de la PSD, care nu inteleg cat de detestati suntem noi politicienii din cauza acestei imunitati. Am obosit sa-l provoc pe premierul Ponta in a-mi spune parerea pe proiectul acesta. I-a pacalit pe multi dintre colegii lui, i-a pacalit si cand le-a promis gratierea si amnistierea", a incheiat Alina Gorghiu.

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a fost retinut pentru 24 de ore, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. El este acuzat de abuz in serviciu.

Acesta a fost audiat, luni, de catre procurorii anticoruptie. Dupa mai bine de sase ore, acesta a fost urcat, in catuse, in masina politiei si dus in arestul central.

"Sunt acuzat de abuz in serviciu, nu cunosc pe nimeni, nu am luat niciun ban, nu cunosc pe nimeni", a declarat seful ANI. "Doar pentru ca am fost membru, sunt acuzat de abuz in serviciu", a declarat Horia Georgescu inainte sa fie urcat in masina politiei.

Ulterior, avocatul Cristian Ene a declarat ca Horia Georgescu are calitatea de inculpat, fiind acuzat de trei fapte de abuz in serviciu.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Horia Georgescu retinut, #PNL Horia Georgescu retinut , #retinut