Sir Horia de Romania

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 23:19
4438 citiri
Sir Horia de Romania

Intr-o Romanie in care sportul nu are nici macar statutul de cenusareasa in privinta finantarii sau a legislatiei, tenisul autohton propune doi jucatori de top. Simona Halep este numarul doi in lume in competitia feminina, iar Horia Tecau este primul la dublu masculin.

Daca despre Simona s-a tot scris si se va mai scrie mult si bine, Horia are alura unui lord britanic, unul care, desi ar avea cu ce sa iasa in evidenta, prefera sa ramana undeva in planul secund, distins si demn.

Ajuns la 30 de ani, Tecau are toate atributele unui sportiv de top, incepand cu talentul urias, fara de care nu putea sa ajunga atat de sus, si terminand cu un bun simt in totala contradictie cu societatea actuala, in care tupeul si nesimtirea te transforma in vedeta peste noapte.

In 2015, dupa ce a obtinut cele mai mari performante din cariera, impunandu-se alaturi de olandezul Rojer in intrecerile de dublu de la Wimbledon si de la Turneul Campionilor, romanul a facut un gest care eclipseaza fara indoiala orice performanta sportiva.

Tecau a ales sa sprijine spitalul din localitatea sa natala, Constanta, cu un ventilator suport respirator, echipament medical in valoare de 18 mii de euro, de care Sectia de neonatologie avea mare nevoie. Modest si echilibrat, asa cum a fost intotdeauna, Horia a spus ca sentimentul de multumire care il incearca dupa realizarea acestei actiuni caritabile nu se compara cu nicio victorie.

"Ma gandesc la mai mult decat la titluri de Grand Slam si clasamente."

Horia Tecau, gest extraordinar dupa victoria de la Turneul Campionilor: A donat un aparat medical foarte scump

Este declaratia unui om care stie ca o cariera sportiva este trecatoare, insa care este constient ca aceasta poate constitui o baza extrem de solida pentru ce va urma dupa ce va renunta la activitatea competitionala.

Pe Horia Tecau, un tanar in varsta de 30 de ani cu suficiente milioane de euro in conturi pentru a nu avea emotii in privinta zilei de maine, nu l-am vazut in tabloide sau implicat in cine stie ce scandaluri. Desi nu refuza prezentele mondene, discretia sa caracteristica l-a ferit de orice controversa, chiar si atunci cand a fost implicat intr-o relatie cu o cunoscuta prezentatoare TV.

In schimb, el educa tinerele generatii atat prin rezultatele extraordinare de pe terenul de tenis, cat si prin actiunile caritabile demne de toata lauda. Un adevarat numar unu mondial.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Horia Tecau donatie, #Horia Tecau tenis rezultate, #Horia Tecau spital donatie , #stiri Horia Tecau