Luna plina, in aceasta noapte: Ce zodii sunt afectate si in ce fel - Interviu cu un astrolog

Luni, 04 Mai 2015, ora 15:55
36265 citiri
Luna plina, in aceasta noapte: Ce zodii sunt afectate si in ce fel - Interviu cu un astrolog
Foto: Ziare.com

Foarte multi oameni se tem de Luna Plina sau dau vina pe aceasta pentru lucrurile rele care li se intampla in anumite zile.

Luni, 4 mai, va fi Luna Plina si tocmai de aceea Ziare.com a stat de vorba cu astrologul Anca Martin, editor colaborator astrele.ro, redactor-astrolog horoscop saptamanal si lunar www.astrodex.ro si realizator rubrica Horoscop Saptamanal "CoriNeata Perfecta".

Cat de mult ne afecteaza Luna Plina sanatatea si ce persoane sunt predispuse unor provocari in aceasta noapte ne-a explicat specialistul.

Cum ii afecteaza pe oameni Luna Plina?

S-a demonstrat stiintific ca miscarile Lunii, dar in special fazele prin care trece ea, incluzand aici si pe cea de Luna Plina, isi pun amprenta pe forma fizica si mentala in care ne aflam. Motivul il constituie faptul ca apa se gaseste in organismul uman intr-un procent de 70%, iar cum acest astru, in relatie cu Soarele, duce la aparitia fenomenelor de flux si reflux, e de asteptat sa determine o serie de schimbari si in comportamentul nostru. Pentru ca reprezinta faza de apogeu a cresterii Lunii inseamna ca si bagajul energetic cu care vine la pachet este unul pe masura, de aici provenind explicatia faptului ca multi oameni resimt influenta acestei lunatii.

Ce persoane sunt predispuse sa intampine probleme?

Nu le-as spune "probleme", ci provocari in gestionarea energiilor care insotesc acest eveniment astral. Depinde de la caz la caz. De exemplu, Luna Plina din 4 mai se formeaza atunci cand Luna, in tranzitul ei prin Scorpion, adera la un aspect dinamic de opozitie cu Soarele din Taur.

Avand in vedere ca ambele semne implicate in aceasta configuratie astrala sunt fixe, e de asteptat ca si celelalte zodii de aceasta natura sa resimta efectele acestei lunatii, adica Leii si Varsatorii. Pentru ca Taurul este o zodie de Pamant, acest eveniment astral este perceput si de Fecioare, respectiv Capricorni, iar cum Scorpionul este un semn de Apa, Racii si Pesti deopotriva se simt influentati de aceasta faza lunara.

Exista zodii care sunt mai afectate in comparatie cu altele?

S-ar putea spune ca zodiile de Apa, mai exact Racul, Scorpionul si Pestii, sunt ceva mai sensibili la energiile pe care le comporta aceasta lunatie, dar nu este o regula general valabila. Asa cum am spus, depinde de semnele peste care se suprapune aspectul tensionat de opozitie dintre Luna si Soare pe care noi il cunoastem generic sub numele de "Luna Plina".

Ne perturba viata?

Intr-o anumita masura, da. E ca si atunci cand cineva castiga la loterie, se trezeste doldora de bani dintr-odata si neobisnuit sa administreze sume consistente, le iroseste pe nimicuri intr-un timp foarte scurt. Dupa cum ziceam, provocarea consta in felul in care ne folosim de energiile acestei lunatii. Fie ne lasam coplesiti de ele, fie le directionam spre un scop lucrativ.

Se spune ca Luna Plina afecteaza somnul. Este adevarat?

Da, multe persoane se plang de faptul ca Luna Plina ii transforma temporar in insomniaci.

De ce se intampla acest lucru?

Motivul pare sa fie tot potentialul energetic covarsitor al acestui eveniment astral care duce la hiperactivitate mentala si fizica.

Alte probleme de sanatate pot fi legate de aceasta?

Nu neaparat, depinde de casele peste care se suprapune aceasta lunatie in tema natala a fiecaruia dintre noi. Revin la exemplul Lunii Pline din Scorpion de pe 4 mai. In horoscopul general al Gemenilor si Sagetatorilor, acest eveniment astral creeaza o punte de legatura intre casele VI-XII, cunoscute sub numele de "casele sanatatii", ceea ce inseamna ca acesti nativi ar putea experimenta senzatii de disconfort, fie fizic, fie la nivel interior.

Este aceasta cea mai periculoasa, daca putem spune asa, faza a lunii?

Medicii Antichitatii, care erau totodata si astrologi, refuzau sa intervina chirurgical pe Luna Plina din pricina faptului ca au constatat ca riscul de hemoragie crestea simtitor pe fondul acestei lunatii. De ceva timp incoace, au devenit constienti si doctorii contemporani de veridicitatea acestei practici stravechi. Deci da, ar putea fi periculoasa in anumite circumstante.

Se mai spune ca in Grecia antica se credea ca luna plina este extrem de propice nuntilor. Este adevarat?

In calitate de astrolog, tind sa nu le dau dreptate vechilor greci in aceasta privinta. Oficializarea unei casatorii reprezinta un inceput, pe cand Luna Plina este apogeul fazei de crestere a Lunii. As recomanda mai degraba reinnoirea juramintelor pe fondul acestui eveniment astral decat nunta propriu-zisa.

De asemenea, exista un mit legat de faptul ca cei nascuti in noapte cu luna plina vor fi sanatosi si puternici. Exista o asemenea legatura?

Din nou, argumentul care sprijina aceasta afirmatie este acela ca nativii care se nasc pe Luna Plina dispun de rezerve de energie ceva mai ridicate decat cei care au venit in aceasta incarnare cand Luna era in descrestere, de exemplu.

Multi astronomi indeamna oamenii sa nu mai ia in seama sfaturile astrologilor. Cum priviti dvs. aceasta problema?

Am sesizat si eu atitudinea pe care o afiseaza colegii nostri astronomi vis-a-vis de noi, astrologii. E de regretat faptul ca s-a ajuns aici de vreme ce, in Antichitate, cei mai renumiti astrologi erau la origine astronomi. Insa multi dintre astronomii care fac asemenea declaratii nici nu stiu cu ce se mananca intr-adevar astrologia, dincolo de horoscopul publicat in presa sau vazut la televizor.

Acest episod imi aduce aminte de discutia purtata de Isaac Newton, care era si astronom, nu doar matematician, cu astronomul britanic Edmond Halley, cel care a descoperit cometa care-i poarta numele. Cand acesta din urma a emis judecati pe marginea astrologiei, Newton i-a dat o replica de-a dreptul savuroasa: "Sir, eu am studiat subiectul, dumneavoastra, nu!" Deci ii invit pe astronomii circumspecti sa se familiarizeze cu stiinta practicata de noi inainte de a se lansa in declaratii, de orice natura ar fi ele.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Luna plina afectiuni, #luna plina influente, #Luna Plina mai, #Luna plina zodii , #astrologie