2012, Anul Dragonului: ce nu stiati despre creatura mitica si nativii acestei zodii

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 15:46
7850 citiri
2012, Anul Dragonului: ce nu stiati despre creatura mitica si nativii acestei zodii
rozali

Conform zodiacului chinezesc, 2012 este Anul Dragonului. Ce reprezinta aceasta creatura mitologica, care sunt puterile sale, si ce forta ii domina pe cei nascuti sub acest semn? Primiti-l cum se cuvine in casa dumneavoastra, pentru ca inca nu stiti prea multe despre el.

Daca in mitologia europeana, dragonii sunt cunoscuti ca fiinte periculoase, fiind considerate adevarati monstri, dragonul chinezesc este renumit prin intelepciunea sa de neegalat, reprezentand un simbol al puterii si dominatiei. Nu intamplator, o serie de imparati chinezi l-au ales drept emblema pentru imperiile lor, fiind reprezentat pe steaguri, palate si morminte. Dragonul chinezesc este echivalentul legendarei Pasari Phoenix. El arunca flacari pe gura, arde, se transforma in cenusa, si, la fel ca pasarea minune, are capacitatea de a renaste, scrie Rozali.

Creatura mitologica nu face rau oamenilor, ci dimpotriva, ii ajuta. El devine periculos numai daca este provocat de oameni rai, in aceste cazuri fiind capabil sa aduca prejudicii grave delor care i-au gresit. Se crede despre el ca este cel care controleaza catastrofele naturale. Pentru a-l linisti, chinezii executa ritualuri specifice, printre care si traditionalul "dans al Dragonului".

Se crede ca Dragonul chinezesc este asociat cu furtunile care au loc pe apa, cataclisme pe care le provoaca si, tot atat de bine, le poate intrerupe. Legendele spun chiar ca exista patru dragoni, care isi impart oceanele lumii, traind in adancurile acestora.

Tipologia dragonilor chinezesti

In conformitate cu mitologia chineza, exista diferite tipuri de dragoni, fiecare dispunand de forte proprii si sfere de influenta. Dragonul Ceresc este considerat a fi pazitorul zeilor si palatelor ceresti, fiind bidiviul carelor divine. Ruda sa, Dragonul Inaripat, controleaza ploile si inundatiile, fiind singurul dintre dragoni care are aripi.

Unul dintre dragoni este gardianul regatului lumii subterane, al pietrelor pretioase si bogatiilor naturale, fiind responsabil si de activitatea vulcanilor. Cel care seamana cu un crocodil este Dragonul stapan al marilor si vietuitoarelor de aici. Dragonul cu Coarne este considerat cel mai puternic, iar Dragonul Auriu si cel Argintiu simbolizeaza puterea imperiala.

Sub semnul dragonului

Potrivit horoscopului chinezesc, toti oamenii nascuti in anii 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 se afla sub semnul Dragonului. De obicei, acestia sunt oameni ambitiosi si inteligenti, exigenti cu sine cat si cu cei din jur, tinzand mereu catre perfectiune in toate apectele vietii. Adora sa conduca, sa fie in centrul atentiei, uneori uitand de pericole potentiale.

Reprezentantii Zodiei Dragonului sunt onesti si prezinta incredere pentru cei din jur, dar sunt si mandri, sensibili si, uneori, chiar iritabili. Ghidandu-se dupa curiozitatea lor nativa, iubesc aventura, calatoriile si aventurile. In dragoste "dragonii" sunt mult mai prudenti: se indragostesc greu, sunt indecisi, dar castiga repede simpatia sexului opus.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#anul dragonului zodiac, #zodiac horoscop anul dragonului, #nativi horoscop dragon, #dragon chinezesc , #horoscop 2012