Bogatii se muta in Elvetia pentru a scapa de taxe

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 20:04
2359 citiri
Bogatii se muta in Elvetia pentru a scapa de taxe
Foto: Swisster

Din ce in ce mai multi bogati din intreaga lume isi doresc sa se mute in Elvetia, din cauza impozitelor crescute din tarile natale si de frica ridicarii secretizarii bancare pentru non-rezidenti, potrivit bancii HSBC Holdings.

Desi autoritatile elvetiene au fost de acord sa colaboreze cu cele din Franta, Germania sau Statele Unite pentru a descoperi cazurile de evaziune fiscala, tara nu si-a pierdut farmecul in ochii bogatilor lumii, a declarat Alexandre Zeller, director executiv al HSBC, citat de Bloomberg.

"Nu este vorba despre mii de oameni, pentru ca discutam de persoane extrem de bogate, insa numarul lor este, totusi, semnificativ", a spus Zeller. "Acestea provin din tarile care au crescut impozitele. Exista o corelatie directa intre taxe si dorinta persoanelor bogate de a se stabili in alta parte", a adaugat el.

Elvetia gazduieste deja un numar mare de multimilionari, inclusiv castigatorul de sapte ori al Marelui Premiu al Formulei 1, Michael Schumacher, fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, si cantareata Tina Turner. Rezidentii bogati ai tarii pot negocia nivelul impozitelor au autoritatile regionale din Elvetia.

O mare parte din cererile de mutare provin din partea bogatilor din Marea Britanie, unde autoritatile intentioneaza sa impuna un impozit pe venit de 50% persoanelor care castiga mai mult de 150.000 de lire sterline pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#crestere impozite, #mutare bogati Elvetia , #stiri HSBC