Si totusi, Ianis

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 08:25
8500 citiri
Si totusi, Ianis

Ianis Hagi este jucatorul anului 2018, pana acum, in Liga 1, demonstrand pana la un punct ca decizia de a pleca de la o Fiorentina care il trimitea sa joace la "tineret" a fost una buna.

In momentul in care fiul "Regelui" a revenit in Romania am scris ca a facut-o cu coada intre picioare, alegand sa paraseasca o formatie la care trebuia sa lupte din greu pentru promovare pentru a merge la o alta care ii garanta titularizarea meci de meci.

Imi mentin aceasta opinie, micul Hagi a ales in vara calea mai usoara. Nu neaparat si calea gresita insa.

De la revenirea lui la Viitorul, Ianis a reusit sa se impuna ca jucatorul numarul unu al campioanei, umbrind intr-o mare masura alte stelute in ascensiune ale dobrogenilor, ca Cicaldau sau Matan.

Protejat, dar si responsabilizat de tatal care ii este patron si antrenor, Hagi junior nu a dezamagit. Dimpotriva! Si-a gasit rapid ritmul competitional si a inceput sa joace chiar mai bine decat o facea atunci cand a plecat la Fiorentina.

Goluri, pase de gol, executii foarte bune din lovituri libere, implicare in meci, responsabilitatea banderolei. Ati putea spune ca exagerez, insa nu vad in acest moment un alt tanar de valoarea lui Ianis intr-o Liga 1 care este obligata sa foloseasca tineri meci de meci. Niciunul nu a ajuns la maturitatea fotbalistica a juniorului.

Iar acum ne intoarcem la alegerea comoda din vara. Ianis avea atunci trei optiuni: ramanea la Fiorentina si juca la "tineret" inca cel putin un sezon, pleca prin Serie B si incerca sa demonstreze acolo, revenea la echipa tatalui sau. A ales cea mai usoara cale, dar prestatiile lui il ajuta sa o transforme in cea mai potrivita.

Un sezon bun i-ar putea aduce lui Hagi cel mic un transfer in vara acestui an. Sunt inca suficient de multe echipe din strainatate interesate de el si, chiar daca nu vorbim de vreo Barcelona, nivelul lor este totusi foarte ridicat.

Ramane insa un semn de intrebare in ceea ce priveste mentalitatea pustiului. Ce il va opri pe Ianis sa revina la Viitorul in cazul in care nici la urmatoarea echipa nu va juca? Ce il va impiedica sa nu se multumeasca cu faptul ca este titular si capitan la formatia patronata de tatal sau?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Ianis Hagi Viitorul goluri, #Ianis Hagi rezultate Viitorul, #Ianis Hagi transfer 2018 , #Fiorentina