Fotbalul romanesc, lovit de un scandal al pariurilor - Nume grele implicate

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 22:50
3729 citiri
Fotbalul romanesc, lovit de un scandal al pariurilor - Nume grele implicate

Fotbalistii Ianis Zicu (acum in Coreea de Sud, la echipa Gangwon) si Dan Alexa (acum in Cipru, la Anorthosis Famagusta) au fost inregistrati in timpul unor convorbiri telefonice avute cu liderul gruparii specializate in infractiuni cu violenta, Sorin Udrea, banuit si de aranjarea unor meciuri.

De asemenea, in cadrul convorbirilor telefonice care apar in referatul intocmit de catre procurorii DIICOT Timisoara pentru propunerea de arestare preventiva a liderului unei grupari infractionale din Timisoara, Sorin Udrea, se vorbeste de posibile meciuri aranjate ale echipelor Sageata Navodari, Victoria Branesti, Concordia Chiajna si Ceahlaul Piatra Neamt.

Totodata, este pomenit si un nume "Contra", despre care in acelasi referat se arata ca este posibil sa fie actualul tehnician al echipei Petrolul, Cosmin Contra, fost antrenor la FC Timisoara.

In referatul intocmit de procurorii DIICOT Timisoara pentru propunerea de arestare preventiva a liderului unei grupari infractionale din Timisoara, Sorin Udrea, apar si numele unor fotbalisti precum Ianis Zicu si Dan Alexa.

Potrivit referatului pentru propunerea de arestare preventiva, pe numele liderului unei grupari infractionale din Timisoara, Sorin Udrea, intocmit de procurorii DIICOT, Udrea a avut, in 23 mai 2011, o convorbire cu un fotbalist de la o echipa din Diviza B, pe care l-a intrebat daca "joaca in echipa". La raspunsul afirmativ al interlocutorului, Udrea i-a spus: "Vreau sa vorbesc ceva cu tine, daca se poate, pentru ultimul meci".

"In ziua urmatoare, la ora 16.37, Udrea Sorin Adrian a fost contactat de catre jucatorul de fotbal Ianis Zicu, de la echipa Poli Timisoara. In timpul convorbirii, acestia au discutat despre meciurile din liga secunda, iar la un moment dat fotbalistul a spus 'Am prieteni care au castigat la pariuri 200 de milioane!', la care inculpatul (Udrea - n.red.) i-a spus 'Si eu, trebuia sa castigam!'. Zicu a intrebat 'Pai, si n-ati pierdut?', iar Udrea i-a raspuns 'Pai, n-am mai apucat!'. In continuare cei doi au discutat despre meciurile si cotele de pariuri. La finalul discutiei, Udrea Sorin Adrian i-a spus interlocutorului 'daca stii ceva, suna-ma pe week-end acum!' si interlocutorul i-a raspuns ca va verifica daca titularii joaca la echipe. Tot la final, Udrea a sustinut ca asteapta sa se intalneasca cu numitul Cristi de la Sageata Navodari, echipa care evolua in liga a doua", se arata in referat.

De asemenea, potrivit aceluiasi referat, in 25 mai 2011, Udrea a intrebat o persoana neindentificata daca stie pe cineva la echipa Branesti, spunand ca el e "cu marea, frate", respectiv cu echipa Sageata Navodari. Interlocutorul a spus: "Am inteles, cu marea", iar Udrea a mai spus: "Acum ai inteles", ceea ce inseamna, potrivit documentului, ca cei doi discutau despre un meci ce urma sa fie aranjat.

Tot in convorbirea dintre cei doi se aminteste de posibilitatea aranjarii unui meci de fotbal la Concordia Chiajna si Ceahlaul Piatra Neamt.

Intr-o alta discutie telefonica, din 31 mai 2011, Udrea negocia sume de bani pentru aranjarea unor partide: "Sub 3 lei 50 nu vrea nimic...pentru mine... Pe cuvantul meu. In rest, pentru nimeni. Nu-s curiosi de nimeni". Raspunsul interlocutorului a fost: "Da. Asta pentru tine, da. Ma gandesc".

Potrivit anchetatorilor, intr-o convorbire telefonica cu antrenorul echipei Auto (FC Auto Timisoara - n.red.), Udrea este refuzat si se enerveaza, trecand la amenintari: "Sa o lasi mai moale, sa nu-mi accelerezi asa, sa nu mi-i calci pe cap...Un meci acolo, te rog frumos...Chiar vrei sa fac iures acolo, festival la voi acolo?".

Totodata, conform aceluiasi document, fostul jucator al lui Poli Timisoara, Dan Alexa, l-ar fi rugat pe Udrea sa il ajute pe prietenul lui, Contra.

"Pentru recuperare de bani au apelat la Udrea Sorin Adrian si fotbalistul Dan Alexa, de la clubul Rapid Bucuresti. Astfel, intr-o discutie din data de 22 martie 2011, ora 16.40, acesta l-a rugat sa il ajute pe 'Contra' (se pare ca era vorba despre fotbalistul Contra Cosmin din Timisoara), 'cu problema lui cu aia, cu Pepi!', mentionand la un moment dat '7.000 sunt!'", se mai arata in document.

Liderul gruparii specializate in infractiuni cu violenta din Timisoara, Sorin Udrea, si alti trei membri ai retelei au fost arestati preventiv, in noaptea de joi spre vineri, pentru tentativa de omor, de Tribunalul Timis.

Potrivit unei note de presa a Inspectoratului de Politie Judetean Timis, patru persoane care fac parte din gruparea interlopa din Timisoara, destructurata miercuri seara in urma unor perchezitii, au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Timis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scandal pariuri Timisoara, #blaturi Timisoara, #Ianis Zicu Timisoara , #stiri Ianis Zicu