Articole despre "clasa zero inscrieri iasi"

Rezultatele 1 - 12 din 12 (0.160 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Flacara olimpica mocneste in noroiul din Oproaia IMAGINI

Marti, 21 Iunie 2016, ora 02:59

Flacara olimpica mocneste in noroiul din Oproaia IMAGINIA plouat intr-o vara atat de puternic, incat pe drumul de lut care urca dealul molcom dinspre Alexeni nu puteai merge nici macar pe jos. Alunecai la fiecare pas, nu aveai de ce sa te tii, si suvoaiele veneau de pe deal de parca intocmai aici, in coltul Iasului, si-a gasit potopul sa se dezlantuie. Peste dealul care desparte Alexeniul de Tibana, vreo 20 de mogaldete ghemuite isi croiau drum prin noroaiele scaldate de ploaie - cand pe jos, cand unul peste altul, intr-un ghem uman de ghiozdane,

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Ziarul de Iasi ]

A inceput a doua etapa de inscrieri la clasa pregatitoare. La Iasi mai sunt 600 de locuri

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:26

A inceput a doua etapa de inscrieri la clasa pregatitoare. La Iasi mai sunt 600 de locuriIn scolile din Iasi sunt 600 de locuri libere pentru cea de-a doua etapa de inscriere la clasa pregatitoare. Parintii ai caror copii n-au fost inclusi intr-o scoala in urma primei etape pot depune dosarele pana pe 3 aprilie.

Cererile de inscriere pot fi completate doar pentru unitatile de invatamant la care exista

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ 7 Est - Stiri din Iasi si nu numai ]

Nani si Mardarasevici, despre succes, esec si importanta banilor

Vineri, 22 Mai 2015, ora 13:21

Nani si Mardarasevici, despre succes, esec si importanta banilorOameni de afaceri ieseni de succes au avut ieri o intalnire pe parcursul carora le-au vorbit unor tineri deosebiti despre cum se poate ajunge la succes, despre alegeri, reusite si esecuri. Cititi mai jos temele discutate la intalnirea care a avut loc ieri la Palas. Moderata de Toni Hritac, redactor sef Ziarul de Iasi, discutia a condus la o serie de intrebari si raspunsuri care sunt de interes pentru orice tanar aflat la inceput de drum.

VEZI GALERIA FOTO

Dialogul dintre invitati, Ioan Nani

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Ziarul de Iasi ]

Scoala de circumscriptie, obligata sa primeasca toate dosarele de inscriere

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 07:03

Scoala de circumscriptie, obligata sa primeasca toate dosarele de inscrierePaula Maxim, mama unei fetite care ar trebui sa intre din toamna direct in clasa intai, ne-a semnalat faptul ca dosarul de inscriere nu i-a fost primit ieri la Scoala "Gh. Marzescu", de care apartine.

"Am citit in presa recomandarile Inspectoratului Scolar Judetean, prin care ni se spune sa nu ne inghesuim din primele zile, ca se vor gasi solutii pentru toti copiii, mai ales pentru cei care doresc sa se inscrie la scoala de circumscriptie. Acum, cand am dus dosarul complet, cu fisa de evaluare psihosomatica a copilului, mi s-a spus ca nu mai sunt locuri". Conducerea scolii are insa alta varianta. "Doamna nu a venit cu dosarul. Pana cand nu vad documentele, nu pot sa fac nicio inscriere. Dosare vom primi pana pe 22 aprilie, asa cum spune legea", ne-a declarat Simina Grigoruta, directoarea Scolii "Gh. Marzescu".

Ultimul an cu inscrieri direct in clasa intai

Prin urmare, mama copilului se poate intoarce la scoala in aceste zile. "Scoala nu are voie sa-i respinga dosarul. Cererea va fi analizata in perioada 23-29 aprilie", a explicat Georgeta Beraru, respondent la numarul TelVerde special creat, pentru indepartarea oricaror nelamuriri ce tin de inscrierea in invatamantul primar.

Anul acesta este ultimul an in care se mai primesc copii direct in clasa intai, fara sa fi trecut prin clasa pregatitoare. Astfel, din 2014-2015 nu va mai exista decat o singura modalitate de intrare in sistemul de invatamant obligatoriu, pornind de la clasa zero. (Anda Pintilie)

Actualitate / stiri Actualitate162 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Noul an scolar incepe luni de la clasa zero si s-ar putea incheia cu bacalaureat profesional

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 00:32

Noul an scolar incepe luni de la clasa zero si s-ar putea incheia cu bacalaureat profesionalNoul an scolar care incepe luni vine cu mai multe schimbari, dintre care cea mai importanta este clasa zero si ar putea aduce ca optiune pentru elevii din clasa a XII-a bacalaureatul profesional, dar in continuare scoala pare ca se afla intr-un experiment din care lipsesc rezultatele.

Elevii revin luni la cursuri, dupa ce au stat cu o saptamana mai mult in vacanta de vara, dar au pierdut o saptamana din vacanta de Paste de anul viitor.

Scoala incepe in 17 septembrie, cu o saptamana mai

Actualitate / stiri Actualitate376 vizite[ Tele M Iasi ]

Nimeni nu stie daca mai sunt locuri la clasa zero

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 03:02

In debutul ultimei etape de inscrieri, multitudinea de dosare pune pe jar directorii de unitati de invatamant, siasa supraaglomerate

Etapa a treia a inscrierilor la clasele pregatitoare si intai a demarat ieri. La unele unitati de invatamant, cererea deja depaseste oferta. Daca la etapa a doua au existat criterii de selectie, acum oricui dovedeste ca face parte din zona de circumscriptie a unitatii scolare trebuie sa i se primeasca dosarul. "Sunt in momentul in care execut si in care mie teama sa mai gandesc. Trebuie sa spunem mereu ca totul este in regula, desi e vizibil cu ochiul liber ca nu e asa. Teoria este excelenta. In practica, avem cereri mai multe decat putem onora, spatiul e limitat, cadrele didactice nu sunt inca instruite. Ca la noi!", a povestit un director de la o institutie de invatamant de prestigiu din Iasi. La unele scoli, pare mai simplu. Desi se anuntase ca nu mai sunt locuri in etapa a doua, ele exista, dar au fost pastrate pentru acest moment. "In cadrul recensamantului facut inainte de a incepe inscrierile, stiam ca avem copii in zona de circumscriptie cat sa ocupe doua clase pregatitoare si doua clase intai. Prin urmare, chiar daca la sfarsitul primei etape nu sa completat numarul de copii pe fiecare clasa, nam mai scos locuri la concurs pentru etapa a doua, ci am pastrat rezerve pentru cei care apartin de scoala noastra", a declarat Simina Grigoruta, director la Scoala "Gheorghe Marzescu".

Parintii revin la scolile de cartier

Totusi, ...

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Primele rezultate la inscrierea in clasa zero

Luni, 19 Martie 2012, ora 03:02

Parintii care siau inscris copiii in clasele pregatitoare si intai la scolile de circumscriptie vor afla astazi verdictul. In functie de numarul de clase disponibil la fiecare unitate de invatamant, copiii vor fi admisi sau trecuti pe o lista de asteptare.

Ziua de azi e cu emotii si pentru parintii care doresc sa depuna dosarele in a doua etapa, la alte scoli decat la cele de care apartin. Fiecare institutie va anunta daca mai sunt locuri disponibile, cate si care sunt conditiile de selectie a candidatilor. Etapa a doua incepe maine si se va finaliza pe 27 martie. (Anda Pintilie)

Actualitate / stiri Actualitate399 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Start ratat spre clasa zero

Marti, 06 Martie 2012, ora 03:02

Start ratat spre clasa zeroInscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa intai a debutat ieri cu programul computerizat blocat. Problema tehnica a luat prin surprindere pe toata lumea si a putut fi rezolvata abia dupa pranz. Reprezentantii autoritatilor centrale au pasat vina de la unii la altii, fara ai incalzi cu ceva pe parinti. Acestia care au lasat dosarele copiilor la scoli, dar vor trebui sa se intoarca in zilele ce urmeaza, pentru a valida aplicatia.

"La Liceul Miron Costin din Iasi, numarul copiilor inscrisi depaseste deja numarul de locuri alocate"

Locuri insuficiente in unele scoli

Daca majoritatea dintre ei au sanse reale sa le fie acceptati copiii in scoala de circumscriptie, altii asteapta cu emotie verdictul, intrucat nu toate unitatile de invatamant au posibilitatea de a pune la dispozitie un numar suficient de mare de clase, care sai cuprinda pe toti doritorii. O asemenea situatie se constata deja la Liceul "Miron Costin" din Iasi unde, din lipsa de spatiu, conducerea scolii nu poate asigura decat o singura clasa pregatitoare si o clasa intai. Adica, un numar de 25 de elevi pentru fiecare dintre cele doua clase - in conditiile in care, dupa primele ore ale zilei de ieri fusesera depuse deja 31 de dosare pentru clasa pregatitoare si 29 pentru clasa intai. Acest lucru ia nemultumit pe parinti si a starnit haos. Gandul ca se va proceda dupa regula "primul venit, primul servit" ii ingrozeste mai ales pe cei care se inscriu dupa numarul 25, in conditiile in care perioada de ..

Actualitate / elevi188 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Scolarizati cu forta

Marti, 28 Februarie 2012, ora 03:02

Pe langa confuzia si neintelegerile generate in randul parintilor de introducerea clasei pregatitoare obligatorii, cei care refuza sa-si inscrie copiii la gradinita, in clasa 0 sau in clasa intai risca sa fie amendati pentru ca nu au respectat legea. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Liliana Romaniuc, sustine ca Ministerul Educatiei nu a stabilit deocamdata cuantumul amenzilor sau cine le va aplica, insa orice parinte care nusi inscrie copiii la scoala se poate astepta la asemenea sanctiuni

"Invatamantul primar este obligatoriu, iar cei care refuza sa aduca micutii la scoala vor fi sanctionati, la fel ca orice cetatean care nu respecta legea. Punem in aplicare o lege, nu avem ce discuta. Sesizarile vor fi trimise de scoli catre Ministerul Educatiei", a declarat Romanic.

Evaluarea prescolarilor, orientativa sau obligatorie?

Potrivit datelor ISJ, in anul scolar 20121013, in judetul Iasi vor fi infiintate 321 de clase pregatitoare, din care 60 la suta in mediul rural, si 355 de clase intai, in care vor invata aproximativ 1.400 de copii. Aproape toate unitatile scolare din judet siau propus infiintarea de clase pregatitoare, cu douatrei exceptii, unde nu sunt suficienti copii.

Saptamana trecuta au fot evaluati psihosomatic, la cererea parintilor, peste 700 de copii. Dintre acestia, 451 au primit recomandarea pentru clasa 0, 203 pentru clasa I si 34 pentru grupa mare de la gradinita. Aproximativ 20 de copii cu nevoi speciale au fost dirijati spre ...

Actualitate / scoala176 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Copiii nimanui

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 03:02

Copiii nimanuiEtapa a doua de inscrieri la clasele pregatitoare si intai sa incheiat. Cu doua exceptii, la scolile din municipiul Iasi sau ocupat toate locurile. Si, nu doar ca sau ocupat, dar unii dintre copii au ramas pe dinafara.

In prima faza, este vorba despre cei care sunt tinuti, deocamdata, ascunsi de privirile indiscrete - copiii din zonele de circumscriptie ale scolilor care depasesc numarul maxim prevazut initial. Este vorba si despre copiii care au fost inscrisi, in etapa a doua, la alte unitati de invatamant decat cele corespunzatoare adresei din buletinul parintilor, care au picat in fata criteriilor de departajare. Acestia din urma ar trebui sa revina la unitatile din circumscriptie unde - surpriza!, toate locurile sau ocupat. In acest context, micutii privesc mirati spre fruntea incruntata a parintilor si nu pricep. Sunt prea mici sa inteleaga emotiile.

Au intrat intro cursa in care, unii au iesit deja invingatori, iar altii au fost scosi din teren. Reprezentantii Ministerului Educatiei si cei de la inspectoratele scolare au textul bine invatat sil repeta obsesiv. "Etapele de inscriere nu sau incheiat. Toti copiii vor fi scolarizati. Nimeni nu ramane pe dinafara!" - sunt raspunsurile pe care le primesti, pe oricine ai intreba. Totul pare atat de bine pus la punct, incat ajungi sa te intrebi daca, nu cumva, chiar ti se pare ca ar exista nereguli in sistem...

Cererea depaseste oferta

Atunci, apelezi la situatii concrete. Reprezentantii Liceului Teoretic "Miron ...

Actualitate / stiri Actualitate177 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Niciun loc liber in clasele pregatitoare si intai

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 03:02

Etapa a doua a inscrierilor la clasele pregatitoare si intai a pus lacat pe usile scolilor din municipiul Iasi.

Din 32 de unitati de invatamant, doar la Colegiul National "Garabet Ibraileanu" au mai ramas zece locuri la clasa zero, iar la Liceul de Arta "Octav Bancila" mai este un loc, la clasa intai. Acest lucru, fara a se tine cont de faptul ca sute de copii au ramas inca in afara sistemului dupa ce, in prima etapa, a fost depasit numarul maxim de elevi acceptati intro scoala ori dupa ce leau fost respinse dosarele in cadrul selectiei din etapa a doua.

Nu acelasi freamat este in judet, unde interesul parintilor in asi inscrie copiii la scoala pare mai scazut. In total, dupa aceasta etapa, au mai ramas peste 1.350 de locuri la clasa pregatitoare si aproximativ 1.250 de locuri la clasa intai. A treia etapa va avea loc abia in intervalul 2325 aprilie. Atunci, copiii care nu au putut fi acceptati in scolile pe care leau dorit, vor putea reveni la institutiile de care apartin, conform buletinului parintilor. (Anda Pintilie)

Actualitate / stiri Actualitate192 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Tur de forta al ministrului Baba

Sambata, 03 Martie 2012, ora 03:02

Tur de forta al ministrului BabaMinistrul Educatiei, Catalin Baba, a vizitat ieri mai multe institutii de invatamant iesene. Prima oprire a facuto la Universitatea "Al. I. Cuza". Acolo, sa discutat despre posibilitatea deblocarii posturilor in invatamantul universitar si despre proiectele finantate din fonduri europene, fara a se oferi, insa, solutii de rezolvare concreta a problemelor. Au urmat, apoi, vizite la Colegiul "Costache Negruzzi", Liceul "Vasile Alecsandri", Univesitatea de Arte "George Enescu" si Liceul "Al.I. Cuza". Catalin Baba a dat asigurari elevilor de faptul ca Ministerul Educatiei va sustine, in continuare, performanta si ca va corecta legea care impune un numar limitat de participanti la olimpiade. Din pacate, performanta este pe stomacul gol. Vorbind despre rolul cadrelor didactice in societate, ministrul a spus ca "profesorii buni, cu har, au un loc foarte important in inima elevilor". "Dincolo de recunoasterea materiala exista alte lucruri mai importante sau la fel de importante", a spus ministrul.

"Guvernul este dispus sa gaseasca bani pentru pregatirea copiilor" Catalin Baba, ministrul Educatiei

Sunt bani pentru clasa zero

Daca bani pentru salarii decente nu se gasesc, zarva din jurul discutiilor cu privire la clasa pregatitoare se stinge cu un raspuns scurt: "Exista fonduri suficiente pentru a asigura achizitionarea de mobilier reglabil si pentru pregatirea cadrelor didactice. Urmeaza ca sumele sa fie definitivate in momentul in care vom sti exact numarul de clase", a spus ..

Personalitati / Catalin Baba168 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Cele mai citite stiri
Cel mai inalt bloc din Iasi va avea 22 de etaje! Cladirea va fi ridicata intr-o zona neasteptata
In Tatarasi, la intersectia strazilor Ion Creanga si Aurel Vlaicu, in diagonala cu locul fostei mici ...
38 de oameni intoxicati, internati de urgenta! Un local din Nicolina a fost inchis
40 de persoane au ajuns la spital in Iasi dupa ce au mancat in restaurantul Agapa din Nicolina. 38 ...
Vrei sa stii cat se castiga la un studio de videochat de top? Afla acum detalii din culise
Inca esti la facultate sau tocmai ai terminat-o si nu iti gasesti niciun loc de munca potrivit ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor