Articole despre "inscrisi clasa pregatitoare iasi"

Rezultatele 1 - 12 din 12 (0.398 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Compromisuri pentru clasa pregatitoare

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 03:02

Compromisuri pentru clasa pregatitoareProblema claselor pregatitoare pune in continuare, in umbra, restul claselor care formeaza o scoala. Caci, despre anul zero se discuta constant, iar nemultumirile nu contenesc. Mutarea unui an de studiu de la gradinita la scoala este privita cu la fel de multa reticenta ca si revenirea grupei de la scoala la gradinita.

Directorii au fost obligati de vechea conducere a Inspectoratului Scolar sa accepte, fara sa carteasca, toate dosarele din zona de circumscriptie. Astfel, numarul de clase anuntat a crescut peste noapte, fara a putea creste si spatiul disponibil. In acest context, problemele nu au putut fi rezolvate decat cu un pret urias. De exemplu, copiii inscrisi la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" invata in scoala arondata - "Gheorghe Asachi", in doua clase in care doar mobilierul special ocupa aproape tot spatiul. "Intre cele doua clase pregatitoare este un hol, de marimea unei sali. Pe acesta il inchidem si il amenajam ca loc de joaca, astfel incat sa poata fi folosit alternativ de cele doua clase", a spus Nelu Tudorache, director al Liceului "Vasile Alecsandri".

Laboratoare transformate in clase

Alte compromisuri au dus la desfiintarea unor sali importante, menite sa ofere, initial, o mai buna calitate in sistemul de invatamant. "A trebuit desfiintam un laborator de biologie si un cabinet multimedia. Acolo am dus doua clase de liceu, iar in vechile clase am aranjat totul pentru copiii mai mici. Din pacate, nam gasit o alta alternativa de a rezolva ...

Actualitate / elevi188 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Primele rezultate la inscrierea in clasa zero

Luni, 19 Martie 2012, ora 03:02

Parintii care siau inscris copiii in clasele pregatitoare si intai la scolile de circumscriptie vor afla astazi verdictul. In functie de numarul de clase disponibil la fiecare unitate de invatamant, copiii vor fi admisi sau trecuti pe o lista de asteptare.

Ziua de azi e cu emotii si pentru parintii care doresc sa depuna dosarele in a doua etapa, la alte scoli decat la cele de care apartin. Fiecare institutie va anunta daca mai sunt locuri disponibile, cate si care sunt conditiile de selectie a candidatilor. Etapa a doua incepe maine si se va finaliza pe 27 martie. (Anda Pintilie)

Actualitate / stiri Actualitate370 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Start ratat spre clasa zero

Marti, 06 Martie 2012, ora 03:02

Start ratat spre clasa zeroInscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa intai a debutat ieri cu programul computerizat blocat. Problema tehnica a luat prin surprindere pe toata lumea si a putut fi rezolvata abia dupa pranz. Reprezentantii autoritatilor centrale au pasat vina de la unii la altii, fara ai incalzi cu ceva pe parinti. Acestia care au lasat dosarele copiilor la scoli, dar vor trebui sa se intoarca in zilele ce urmeaza, pentru a valida aplicatia.

"La Liceul Miron Costin din Iasi, numarul copiilor inscrisi depaseste deja numarul de locuri alocate"

Locuri insuficiente in unele scoli

Daca majoritatea dintre ei au sanse reale sa le fie acceptati copiii in scoala de circumscriptie, altii asteapta cu emotie verdictul, intrucat nu toate unitatile de invatamant au posibilitatea de a pune la dispozitie un numar suficient de mare de clase, care sai cuprinda pe toti doritorii. O asemenea situatie se constata deja la Liceul "Miron Costin" din Iasi unde, din lipsa de spatiu, conducerea scolii nu poate asigura decat o singura clasa pregatitoare si o clasa intai. Adica, un numar de 25 de elevi pentru fiecare dintre cele doua clase - in conditiile in care, dupa primele ore ale zilei de ieri fusesera depuse deja 31 de dosare pentru clasa pregatitoare si 29 pentru clasa intai. Acest lucru ia nemultumit pe parinti si a starnit haos. Gandul ca se va proceda dupa regula "primul venit, primul servit" ii ingrozeste mai ales pe cei care se inscriu dupa numarul 25, in conditiile in care perioada de ..

Actualitate / elevi170 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

ISJ Iasi promite lapte si miere in clasa pregatitoare

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 03:02

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi sustine ca la nivelul judetului nu exista nicio problema legata de organizarea clasei pregatitoare, atat din punct de vedere al spatiilor, cat si al resursei umane

Prin Noua lege a Educatiei, incepand cu anul scolar 20122013, clasa pregatitoare devine obligatorie, fiind transferata din ciclul prescolar in ciclul primar de invatamant. Seful ISJ, Liliana Romaniuc, sustine ca in urmatorul an scolar, in judetul Iasi vor fi organizate 290 de clase pregatitoare si 357 de clase intai.

"Avem suficiente spatii in care vor functiona clasele pregatitoare, dar si resursa umana care sa predea copiilor. La clasa pregatitoare pot preda atat invatatorii, cat si educatorii care au si specializarea de invatator. Pentru aceste cadre didactice vor fi organizate cursuri de formare obligatorii in lunile aprilie si mai", a declarat Romanic.

Seful ISJ a precizat ca toti copiii care implinesc 6 ani pana pe 1 septembrie 2012 vor fin inscrisi la clasa pregatitoare, iar cei care implinesc 7 ani, direct in clasa intai. Romanic sustine ca nu exista riscul ca un copil sa nu fie inscris la o unitate scolara. De asemenea, parintii copiilor care implinesc 6 ani dupa 1 septembrie 2012 pot alege daca isi inscriu copiii in clasa pregatitoare sau nu. (Adina Zancu)

In urmatorul an scolar, in judetul Iasi vor fi organizate 290 de clase pregatitoare si 357 de clase intai

Actualitate / stiri Actualitate199 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Vineri ultima zi de inscrieri la scoala de circumscriptie

Vineri, 16 Martie 2012, ora 03:02

Vineri este ultima zi in care parintii isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare sau in clasa intai, la scoala din circumscriptie.

Luni, pe 19 martie, vor fi afisate rezultatele, urmand ca, de pe 20 martie sa inceapa etapa a doua de inscrieri. Pana pe 27 martie vor depune dosarele parintii care isi doresc ca fii lor sa studieze in alta scoala decat aceea de care apartin. Etapa a treia se va desfasura in perioada 2325 aprilie si ii va avea in vedere pe copiii care nu au fost admisi in cea dea doua etapa. In 1118 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare. (Anda Pintilie)

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Nimeni nu stie daca mai sunt locuri la clasa zero

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 03:02

In debutul ultimei etape de inscrieri, multitudinea de dosare pune pe jar directorii de unitati de invatamant, siasa supraaglomerate

Etapa a treia a inscrierilor la clasele pregatitoare si intai a demarat ieri. La unele unitati de invatamant, cererea deja depaseste oferta. Daca la etapa a doua au existat criterii de selectie, acum oricui dovedeste ca face parte din zona de circumscriptie a unitatii scolare trebuie sa i se primeasca dosarul. "Sunt in momentul in care execut si in care mie teama sa mai gandesc. Trebuie sa spunem mereu ca totul este in regula, desi e vizibil cu ochiul liber ca nu e asa. Teoria este excelenta. In practica, avem cereri mai multe decat putem onora, spatiul e limitat, cadrele didactice nu sunt inca instruite. Ca la noi!", a povestit un director de la o institutie de invatamant de prestigiu din Iasi. La unele scoli, pare mai simplu. Desi se anuntase ca nu mai sunt locuri in etapa a doua, ele exista, dar au fost pastrate pentru acest moment. "In cadrul recensamantului facut inainte de a incepe inscrierile, stiam ca avem copii in zona de circumscriptie cat sa ocupe doua clase pregatitoare si doua clase intai. Prin urmare, chiar daca la sfarsitul primei etape nu sa completat numarul de copii pe fiecare clasa, nam mai scos locuri la concurs pentru etapa a doua, ci am pastrat rezerve pentru cei care apartin de scoala noastra", a declarat Simina Grigoruta, director la Scoala "Gheorghe Marzescu".

Parintii revin la scolile de cartier

Totusi, ...

Actualitate / stiri Actualitate125 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Ideea este buna, dar prost aplicata

Luni, 12 Martie 2012, ora 03:02

Ideea este buna, dar prost aplicataFramantarile cauzate de problema clasei pregatitoare, statutul cadrelor didactice, structura invatamantului preuniversitar, examenele nationale, relatia scoala familie sunt doar cateva dintre subiectele care sau dezbatut la finalul acestei saptamani, in Iasi.

Profesori, parinti, psihologi si reprezentanti ai sindicatelor din invatamant au participat la seminarul propus de catre Organizatia Femeilor Liberale, intitulat "Avatarurile invatamantului preuniversitar. Provocari, probleme, solutii". "Schimbarile aduse de Legea Educatiei deschid perspective, reconfigureaza sistemul, dar genereaza, in aceeasi masura, dezbateri, controverse pedagogice, neliniste in fata unor aspecte insuficient clarificate", a atras atentia Camelia Gavrila, consilier local PNL si directoare a Colegiului National "Costache Negruzzi". De departe, cea mai fierbinte discutie a avut ca tema centrala clasa pregatitoare. "Este incredibil cum un proiect aplicat in toata lumea buna a fost compromis intrun asemenea mod, de o guvernare incompetenta. Trebuie sa mai salvam ce se poate salva, altfel vom fi cu totii pusi la zid. Parintii nu vor mai face diferente, nu vor mai sti cine a ruinat primul an de scoala al copiilor lor", a insistat deputatul Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei.

"Am sentimentul ca acesta este un an de sacrificiu pentru cei care intra acum in clasa pregatitoare" - Camelia Gavrila, consilier local PNL, director al Colegiului National "Costache Negruzzi"

Copiii, prinsi la ...

Actualitate / stiri Actualitate152 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Scolarizati cu forta

Marti, 28 Februarie 2012, ora 03:02

Pe langa confuzia si neintelegerile generate in randul parintilor de introducerea clasei pregatitoare obligatorii, cei care refuza sa-si inscrie copiii la gradinita, in clasa 0 sau in clasa intai risca sa fie amendati pentru ca nu au respectat legea. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Liliana Romaniuc, sustine ca Ministerul Educatiei nu a stabilit deocamdata cuantumul amenzilor sau cine le va aplica, insa orice parinte care nusi inscrie copiii la scoala se poate astepta la asemenea sanctiuni

"Invatamantul primar este obligatoriu, iar cei care refuza sa aduca micutii la scoala vor fi sanctionati, la fel ca orice cetatean care nu respecta legea. Punem in aplicare o lege, nu avem ce discuta. Sesizarile vor fi trimise de scoli catre Ministerul Educatiei", a declarat Romanic.

Evaluarea prescolarilor, orientativa sau obligatorie?

Potrivit datelor ISJ, in anul scolar 20121013, in judetul Iasi vor fi infiintate 321 de clase pregatitoare, din care 60 la suta in mediul rural, si 355 de clase intai, in care vor invata aproximativ 1.400 de copii. Aproape toate unitatile scolare din judet siau propus infiintarea de clase pregatitoare, cu douatrei exceptii, unde nu sunt suficienti copii.

Saptamana trecuta au fot evaluati psihosomatic, la cererea parintilor, peste 700 de copii. Dintre acestia, 451 au primit recomandarea pentru clasa 0, 203 pentru clasa I si 34 pentru grupa mare de la gradinita. Aproximativ 20 de copii cu nevoi speciale au fost dirijati spre ...

Actualitate / scoala139 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Copiii nimanui

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 03:02

Copiii nimanuiEtapa a doua de inscrieri la clasele pregatitoare si intai sa incheiat. Cu doua exceptii, la scolile din municipiul Iasi sau ocupat toate locurile. Si, nu doar ca sau ocupat, dar unii dintre copii au ramas pe dinafara.

In prima faza, este vorba despre cei care sunt tinuti, deocamdata, ascunsi de privirile indiscrete - copiii din zonele de circumscriptie ale scolilor care depasesc numarul maxim prevazut initial. Este vorba si despre copiii care au fost inscrisi, in etapa a doua, la alte unitati de invatamant decat cele corespunzatoare adresei din buletinul parintilor, care au picat in fata criteriilor de departajare. Acestia din urma ar trebui sa revina la unitatile din circumscriptie unde - surpriza!, toate locurile sau ocupat. In acest context, micutii privesc mirati spre fruntea incruntata a parintilor si nu pricep. Sunt prea mici sa inteleaga emotiile.

Au intrat intro cursa in care, unii au iesit deja invingatori, iar altii au fost scosi din teren. Reprezentantii Ministerului Educatiei si cei de la inspectoratele scolare au textul bine invatat sil repeta obsesiv. "Etapele de inscriere nu sau incheiat. Toti copiii vor fi scolarizati. Nimeni nu ramane pe dinafara!" - sunt raspunsurile pe care le primesti, pe oricine ai intreba. Totul pare atat de bine pus la punct, incat ajungi sa te intrebi daca, nu cumva, chiar ti se pare ca ar exista nereguli in sistem...

Cererea depaseste oferta

Atunci, apelezi la situatii concrete. Reprezentantii Liceului Teoretic "Miron ...

Actualitate / stiri Actualitate157 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Incep inscrierile la gradinita

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 03:01

Copiii care nu au mai facut parte dintro unitate de invatamant prescolar pana acum, dar si copiii ai caror parinti doresc sa schimbe gradinita, pot fi inscrisi in aceasta perioada, in limita locurilor disponibile. La nivelul municipiului Iasi, pentru anul scolar 20112012, exista peste 5.500 de locuri. Dintre acestea, mai mult de 1.700 sunt pentru grupa mica. Potrivit indicatiilor date de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, in acest an vor primiti cu prioritate copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 5 ani. Motivul este acela ca micutii sa fi frecventat macar un an de gradinita, inainte de a fi dati la scoala, in clasa pregatitoare.

La inscrieri se va tine cont si de alte criterii de selectie, care vizeaza domiciliul aflat in circumscriptia gradinitei, prezenta unui frate mai mare in aceeasi unitate de invatamant sau distanta mica intre gradinita si locul de munca al parintilor. (Anda Pintilie)

"La nivelul municipiului Iasi sunt alocate aproximativ 5.500 de locuri"

Actualitate / stiri Actualitate202 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sute de copii raman in afara sistemului de invatamant

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 03:02

Sute de copii raman in afara sistemului de invatamantA doua etapa de inscrieri a copiilor in clasele pregatitoare si intai sa incheiat, ieri, cu emotii pentru parinti, dar si pentru directorii de unitati scolare. Acestia din urma sunt, de multe ori, pe nedrept, scuturi ale reprezentantilor din Ministerul Educatiei. Pentru ca, pe parinti nui intereseaza reguli ori selectii. Ei vor sa le intre copilul la scoala pe care au aleso. Iar acest lucru nu este chiar atat de usor de realizat.

Daca in judet domneste calmul si, uneori, chiar indiferenta, in municipiul Iasi, luptele sunt aprige. In urma primei etape de inscrieri, care sa facut la scoala de circumscriptie, au ramas destul de putine locuri pentru etapa a doua. Etapa ce a transformat copiii in adevarati candidati la jocurile de noroc. Pentru ca, in functie de institutie, au fost depuse cate doua, trei, cinci, chiar si sapte dosare pe un singur loc.

Norocul se bazeaza, in general, pe... ghinion

Conform criteriilor de departajare stabilite de Minister sunt inscrisi, cu prioritate, copiii care au un grad de handicap, care sunt orfani de ambii parinti, care sunt orfani de un parinte sau provin din familii monoparentale. Abia apoi, sunt luati in considerare copiii ai caror parinti lucreaza in invatamant si cei care au un frate sau o sora inmatriculati in scoala in care se solicita inscrierea. "Am un copil sanatos, dintro familie normala, nu suntem profesori si nu avem pile. Toate aceste aspecte par sa ne transforme in oameni fara sansa. Copilul meu va fi respins pentru ca, ...

Actualitate / autoritati315 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Scoala de dupa scoala

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 11:24

In dorinta de a le asigura un trai decent, multi parinti isi neglijeaza copiii. Adeseori se intimpla ca acestia sa-si vada mama sau tatal doar seara. Sute de alti copii sint lasati in grija bunicilor sau a fratilor mai mari, in vreme ce parintii sint plecati la munca in strainatate. Pentru a preintimpina o parte dintre problemele generate de astfel de situatii, in ultimii ani se incearca, timid, acordarea unui sprijin. Mai putin de zece scoli iesene au reusit sa puna in aplicare, mai ales

Actualitate / stiri Actualitate148 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Cele mai citite stiri
Lista copiilor admisi la clasa pregatitoare in judetul Iasi - VEZI DETALII
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a publicat lista finala, dupa prima etapa a procesului, a ...
Imagini de groaza! Un barbat spanzurat, gasit dupa trei zile intr-un apartament
Scene infioratoare intr-un apartament din Iasi, acolo unde a fost descoperit trupul neinsufletit al ...
Ioan Neamtu, de la Finantele iesene, condus pe ultimul drum - UPDATE GALERIE FOTO,VIDEO
Astazi, 25 martie, de la ora 12:00, la Biserica Sfantul Prooroc Daniel, din Rond CUG, a avut loc ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook