Articole despre "sedinta consiliu local"

Rezultatele 91 - 120 din 775 (0.452 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Nichita spune ca nu poate aduce bani la scolile din Iasi din cauza lui Adomnitei

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 05:02

Nichita spune ca nu poate aduce bani la scolile din Iasi din cauza lui AdomniteiFinantarea europeana pentru mai multe scoli din municipiu a bagat zazanie in sedinta de consiliu local de ieri. Alesii locali au votat fara opozitie initiativa Primariei de a continua lucrarile de reabilitare si modernizare in sase scoli cu ajutorul fondurilor europene.

In schimb, primarul Gheorghe Nichita l-a invinuit pe fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei, actual sef al CJ, pentru faptul ca municipalitatea nu poate accesa fonduri europene pentru mai multe scoli.

"Aviz celor

Personalitati / Gheorghe Nichita196 vizite[ Ziarul de Iasi ]

Scandal monstru la Iasi in sedinta de CJ. Vicepresedintele Chirila gata sa fie schimbat din functie

Marti, 11 Martie 2014, ora 14:10

Scandal monstru la Iasi in sedinta de CJ. Vicepresedintele Chirila gata sa fie schimbat din functiePSD Iasi condamna jocurile politicianiste ale presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, pe tema Aeroportului Iasi. Consilierii judeteni PSD Iasi se declara profund indignati de maniera in care presedintele Consiliului Judetean Iasi, domnul Cristian Adomnitei, a inteles sa abandoneze proiectul de modernizare a Aeroportului Iasi.

Marti, 11 martie, Cristian Adomnitei, alaturi de consilierii judeteni ai PNL Iasi, au lipsit de la sedinta extraordinara convocata chiar de catre executivul CJ Iasi.

Actualitate / stiri Actualitate250 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Profesori umiliti de alesii locali. Nu si-au luat salariile de doua luni, din cauza disputelor politice

Luni, 24 Februarie 2014, ora 08:40

Situatie dificila pentru cadrele didactice din comuna ieseana Tansa. Profesorii, invatatorii si educatorii nu si-au mai incasat drepturile salariale de doua luni pentru ca alesii locali nu au votat bugetul pe acest an.

Au fost mai multe convocari facute de primar, insa consilierii, adversari politici, nu s-au prezentat la sedinte pentru a stabili modul in care vor fi cheltuiti banii.

S-au facut deja sesizari la Prefectura si la partidele care au reprezentanti in

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ 7 Est - Stiri din Iasi si nu numai ]

Razboiul politicienilor ieseni INGROAPA un gigant al industriei locale. Soarta FORTUS, legata de mentinerea aliantei social-liberale

Marti, 04 Martie 2014, ora 08:50

Direct afectate de disputele politice de pe plan local sunt proiectele care vizeaza dezvoltarea orasului si care depind de votul alesilor locali. Un astfel de proiect este cel referitor la soarta FORTUS, document care a carui aprobare a fost amanata in ultima sedinta de Consiliu Judetean.

Proiectul amanat viza transferul unei suprafete de teren a FORTUS, de la AVAS la Consiliul Judetean, preluare prin care combinatul ar scapa de datoriile pe care le are la Fisc dar si la alti creditori.

Business / afaceri187 vizite[ 7 Est - Stiri din Iasi si nu numai ]

Bugetul local, tinut in stand by de Consiliul Judetean si Finantele Generale

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 07:10

Bugetul local, tinut in stand by de Consiliul Judetean si Finantele GeneraleBugetul local al municipiului Iasi, la care se lucreaza inca din luna decembrie a anului trecut, ar putea fi aprobat cel mai tarziu la sfarsitul acestei luni, in cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local. In acest moment, o parte din bugetele care reprezinta parti ale bugetului consolidat au fost deja realizate de catre Directia Economica si Finanate Publice Locale Iasi. "Asteptam comunicarea de la Directia Generala de Finante si de la Consiliul Judetean pentru a inchide bugetul de venituri si, ulterior, o sa dam drumul la comunicarea intregului buget al municipiului Iasi, lucru pe care trebuie sa-l facem imediat dupa comunicarile pe care le vom primi de la cele doua institutii amintite. Stiu ca cei de la Consiliul Judetean au programat pe data de 10 ianuarie o sedinta extraordinara, pentru a putea face comunicari la toate entitatile de pe raza judetului Iasi, inclusiv catre municipiul Iasi", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

N. Paunescu

Business / stiri Business200 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Parcare noua cu dalele scoase din Nicolina

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 07:11

Parcare noua cu dalele scoase din NicolinaFirmele din subordinea municipalitatii au gasit noi intrebuintari pentru deseurile tehnologice rezultate de pe urma lucrarilor pe santierele din oras.

Cel mai bun exemplu este cel oferit de sefii Eco Piata, care, cu aproximativ 700 de dale din beton mici si mijlocii provenite de pe santierul din Nicolina, vor amenaja o parcare in apropierea pasajului Poitiers, menita a deservi atat zona targului de cherestea si a celui de masini, cat si cea a bazarului. Parcarea va avea 100 de locuri distribuite pe o suprafata de peste 1.900 de metri patrati.

La randul lor, cei de la RATP vor folosi sina uzata la rectificarile de cale, in vreme ce sefii Salubris vor utiliza alti 102 metri de sina drept reazeme pentru baza lor productie. Va reamintim ca la ultima sedinta de Consiliu Local, s-a decis directionarea a 6.300 tone si 910 metri cubi de deseuri catre societatile din subordinea municipalitatii in vederea intretineriii, amenajarii sau efectuarea de reparatii in bazele proprii de productie. T. DAMASCHIN

Actualitate / stiri Actualitate156 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Excludere cu nabadai din PDL

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 00:38

Gabriel Surdu, exclus din PDL si nu prea. Procedura a inceput, insa nu a fost deocamdata finalizata. Singurul lucru cert este faptul ca democratul- liberalul a fost inlocuit de la conducerea filialei iesene. In privinta excluderii, Biroul Permanent National a luat deja decizia iar hotararea a fost votata in unanimitate. Odata emis documentul la nivel national, va fi supus si aprobarii la nivelul filialei judetene Iasi, care deocamdata nu are un staff legal constituit.

Viceprimarul Gabriel

Actualitate / stiri Actualitate174 vizite[ Tele M Iasi ]

O fundatie primeste gratuit un punct de desfacere in Piata Alexandru

Marti, 25 Martie 2014, ora 16:24

O fundatie primeste gratuit un punct de desfacere in Piata AlexandruPresedintele Fundatiei Umanitare "Omenia" a solicitat aprobarea prelungirii cu un an a folosintei terenului in suprafata de 5 metri patrati din piata agroalimentara Alexandru cel Bun, aflat in exploatarea SC EcoPiata SA, suprafata de teren pe care este amplasata o toneta cu destinatia comercializarii produselor de panificatie. Reprezentantii Consiliului Local (CL) urmeaza sa analizeze aceasta solicitare, care a primit deja avizul favorabil din partea sefilor EcoPiata.

"Avand in vedere ca

Business / stiri Business50 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Mutarea Vamii, o nuca prea tare pentru oficialii Primariei

Marti, 25 Martie 2014, ora 07:12

Mutarea Vamii, o nuca prea tare pentru oficialii PrimarieiOficialii Primariei Iasi au anuntat din nou ca vor dispune masuri dure in zona Vamii Iasi, atat pe fondul lipsei oricarei cooperari din partea institutiilor partenere, cat si din cauza blocajelor create permanent in trafic, prin parcarea tirurilor.

Ultima interventie a conducerii Primariei pe aceasta tema a vizat convocarea unei sedinte de Consiliu Local, in cadrul careia se doreste preluarea unor costuri suplimentare de catre municipalitate, pentru a face ordine pe b-dul Nicolae Iorga si, ulterior, pentru interzicerea traficului greu pe raza Iasului.

"Pana in sedinta din luna aprilie speram sa introducem in dezbaterea Consiliului Local si regulamentul care va reglementa circulatia pe raza municipiului Iasi, pentru ca este inadmisibil ce se intampla acolo. Vineri si sambata a fost blocaj complet la Gara Internationala, pana la Directia Vamala, cu autocamioane. Vrem neaparat sa mutam activitatea la Tehnopolis, iar pentru asta cred ca va trebui sa intreprindem masuri mai severe fata de cei care nu inteleg ca aceasta activitate nu o facem pentru Primaria Iasi, ci pentru cetatenii Iasului, in conditiile in care Garda de Mediu avertizeaza ca traficul din zona respectiva, inclusiv opririle de camioane, afecteaza calitatea aerului", au declarat oficialii Primariei Iasi. Acest nou cost, de o mie de euro pe luna, pe care municipalitatea si-a acordat disponibilitatea sa-l suporte pentru chiria birourilor vamale de la Tehnopolis, se adauga investitiei anterioare de 120 mii lei, ...

Business / stiri Business59 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Viceprimarul Iasiului a demisionat din functie

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 18:25

Viceprimarul Iasiului a demisionat din functieLiberalul Marius Danga, viceprimarul municipiului Iasi, a demisionat, miercuri, si a spus ca este nevoie de o noua majoritate in Consiliul Local, relateaza Mediafax.

Danga a aratat ca, in Consiliul Judetean Iasi, PSD a rupt relatiile cu PNL si ca, prin intelegerea realizata cu PPDD si PDL, vicepresedintele liberal al CJ Victor Chirila a fost schimbat din functie.

"Mi-am depus astazi demisia din functia de viceprimar al municipiului Iasi. Este un efect normal al dizolvarii USL la nivelul

Actualitate / stiri Actualitate251 vizite[ Romania Libera ]

Consilierii aproba reealizarea pasarelei Cantemir-Palat

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 07:09

Consilierii aproba reealizarea pasarelei Cantemir-PalatCele mai importante proiecte ce se vor afla pe ordinea de zi a sedintei se vor referi la aprobarea unor indicatori tehnico-economici pentru o parte dintre proiectele pe care Primaria le va finanta in acest an, cum ar fi refacerea cailor de acces in cimitirul Sf. Petru si Pavel, investitia de la Spitalul de Recuperare sau modernizarea strazii Eternitate si a stradelei Sf. Andrei.

"Cele doua strazi sunt cuprinse pe lista de investitii a anului 2014. De altfel, licitatia este in faza finala de adjudecare si imediat ce vine primavara vom incepe lucrarile pe cele doua strazi, astfel incat pana la sfarsitul anului sa le putem receptiona. Suma pentru cele doua strazi este de 3 milioane de lei, circa 2,2 milioane lei fiind pentru strada Eternitatea si diferenta pentru legatura intre strada Palat si Sf. Andrei. Lucrarile vor dura in jur de 8 luni de zile, dar noi speram ca pana la sfarsitul anului sa le finalizam", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Totodata, vor fi analizate si proiecte legate de aprobarea unor planuri urbanistice de detaliu si zonale, un proiect privind alocarea unui spatiu ramas disponibil, catre filiala ieseana a PDL, sau bugetele pe 2013 la SC Servicii Publice si Citadin si bugetul pe 2014 la Termoservice. Acestei sedinte ordinare ii va urma o sedinta extraordinara de Consiliu Local, pe data de 31 ianuarie, la ora 10.00, pentru aprobarea bugetului local pe 2014 al municipiului Iasi.

Nelu Paunescu

Actualitate / stiri Actualitate135 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Regionalizarea incepe cu ApaVital

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 07:12

Regionalizarea incepe cu ApaVitalDeclaratiile de anul trecut ale sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei, prin care isi exprima dorinta ca ApaVital sa devina operatorul regional, tind sa devina realitate. Deocamdata, societatea din Copou se pregateste sa preia serviciul de apa si canalizare al orasului Pascani, in eventualitatea in care consilierii locali vor vota delegarea acestui serviciu catre firma ieseana. Miza acestei "mutari" o constituie cele 13 milioane de euro pe care Uniunea Europeana le-a alocat pentru extinderea si modernizarea retelei de apa a orasului Pascani.

Prest Serv Apa Pascani, prea saraca pentru un alt proiect european

In linii mari, lucrurile sunt destul de simple. Autoritatea de Management din cadrul POS Mediu au analizat necesarul de investitii pentru tot judetul Iasi fara a tine cont, in prima faza, de societatile de apa care opereaza pe raza judetului. Odata stabilita suma necesara investitiilor, s-a problema prin ce societate se va derula contractul. La Pascani, Prest Serv SA, operatorul local, are in derulare un contract pe fonduri ISPA nefinalizat, accesat pentru inlocuirea conductelor de pe aductiunea Timisesti si pentru retehnologizarea statiei de epurare, valoarea acestuia fiind de 20 milioane de euro. "Coroborat cu situatia financiara a societatii, Prest Serv Apa SA era in imposibilitatea de a asigura cofinantarea pe POS Mediu 2. Prin urmare s-a stabilit ca ApaVital sa preia contractul, insa, pentru a putea realiza investitiile la Pascani, este nevoie ca autoritatea locala ..

Business / stiri Business237 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Modificari radicale in transportul in comun din Iasi. Ce se intampla cu RATP

Marti, 04 Martie 2014, ora 20:02

Modificari radicale in transportul in comun din Iasi. Ce se intampla cu RATPActivitatea de transport in comun va fi preluata de Compania de Transport Public (CTP) Iasi a carui director general va fi Maricel Gherca, actual sef al RATP Iasi. La ultima sedinta de Consiliu Local s-a aprobat ca membrii consiliilor de administratie sa poata numi personalul din conducere in cazul celor doua companii.

In

Business / stiri Business153 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Consilierii locali ieseni se intalnesc intr-o noua sedinta. Vezi ordinea de zi

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 11:05

Consilierii locali ieseni se intalnesc intr-o noua sedinta. Vezi ordinea de ziAstazi, 21 noiembrie, incepand cu ora 10:00, la Iasi are loc o noua intalnire de Consiliu Local, pe ordinea de zi a sedintei fiind incluse 31 de proiecte. Astfel, consilierii locali vor discuta, printre altele, despre rectificarea bugetului municipiului pe anul 2013, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru impadurirea unui teren de 39.726 de

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Sute de pascaneni au ridicat ilegal constructii

Luni, 17 Februarie 2014, ora 05:03

Sute de pascaneni au ridicat ilegal constructiiSatui, probabil, sa mai astepte un raspuns din partea celor de la Primarie la solicitarile de concesiune, o parte dintre cetateni au inceput constructiile fara a detine acte.

Tot mai multi pietari sunt revoltati de conditii

In urma unei analize facute la nivelul municipiului Pascani privind constructiile aflate pe domeniul public, s-a stabilit ca sute de persoane au incalcat legea. Numai de la inceputul lunii decembrie 2013 si pana la ora actuala au fost identificate 197 de constructii

Business / stiri Business43 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Se inchide pasarela pietonala de la Gara?

Marti, 11 Februarie 2014, ora 07:10

Se inchide pasarela pietonala de la Gara?In luna mai a anului 2009, in plenului Consiliului Local Iasi se parafeaza transmiterea din domeniul public al Statului si administrarea Companiei Nationale de Cai Ferate " C.F.R." S.A., in domeniul public al Municipiului si administrarea Consiliului Local Iasi, prin Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, a pasarelei pietonale care face legatura intre cartierul Alexandru cel Bun si Gara Iasi.

De abia la sfarsitul anului 2010, municipalitatea ieseana incepe primele lucrari de reparatii la pasajul pietonal, reparatii curente care au presupus montarea elementelor lipsa din podina si inceperea reabilitarii instalatiei de iluminat. "Au fost reparatii curente care s-au axat pe realizarea unor lucrari provizorii la instalatia electrica cu ajutorul echipamentelor pe care le-am avut la acel moment in dotare", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Ulterior, in luna ianuarie 2011, in cadrul unei sedinte ordinare de Consiliu Local, se intareste printr-o alta hotarare darea de catre CFR in administrarea Directiei Tehnice si Investitii a pasarelei. Practic, in toti cei 4 ani in care municipalitatea ieseana a avut mana libera sa intervina in reabilitarea acestui punct cheie de legatura intre zona centrala - Gara si cartierele Alexandru cel Bun si Dacia, nu s-au montat decat cateva becuri chioare si s-au batut in cuie niste scanduri pentru ca trecatorii sa nu cada peste trenurile de sub pasarela.

Reabilitare totala dupa opt decenii ...

Actualitate / stiri Actualitate183 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Scandal urias intr-o comuna. Alesii vor alegeri anticipate

Luni, 10 Februarie 2014, ora 09:05

Scandal urias intr-o comuna. Alesii vor alegeri anticipateSituatie fara precedent intr-o comuna ieseana, unde primarul a reusit "performanta" de a-si ridica impotriva intregul Consiliu Local.

Chiar daca Daniel Voinescu, primarul comunei Tansa, este membru al Partidului Democrat Liberal, nici macar cei cativa consilieri care au fost alesi pe listele fostului partid de guvernamant nu-l mai asculta. Astfel, consilierii locali au lipsit pana acum de la trei sedinte consecutive, ceea ce inseamna ca alegerile anticipate nu sunt departe. Conform Legii nr.

Actualitate / stiri Actualitate206 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Venituri duble la bugetul local al municipiului Pascani

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 05:02

Venituri duble la bugetul local al municipiului PascaniIncasari surprinzator de mari in primele noua luni ale acestui an la bugetul local de venituri si cheltuieli al Primariei Pascani.

Economistul Gica Zanet, administratorul public al Primariei, a realizat o executie bugetara in care sunt analizate veniturile din impozite si taxe de la inceputul anului si pana la ora actuala. Din executie rezulta faptul ca veniturile au crescut.

"La veniturile proprii avem o crestere in acest an de 127% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Practic,

Business / stiri Business43 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Fara tact, fara diplomatie. Cum se cearta primarul si un parlamentar din Iasi!

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 05:03

Fara tact, fara diplomatie. Cum se cearta primarul si un parlamentar din Iasi!Sedinta de consiliu local de ieri s-a transformat ieri intr-un schimb de replici taioase intre deputatul Petru Movila si primarul Gheorghe Nichita.

Conflictul s-a aprins in momentul in care alesii locali au fost pusi sa voteze evacuarea deputatului din cabinetul parlamentar pe care l-a inchiriat de la Primarie in incinta sediului PDL Iasi.

Movila a acuzat Primaria ca i-a reziliat contractul in mod ilegal si a anuntat ca urmeaza sa dea municipalitatea in judecata. "De noua ani am spatiu

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Ziarul de Iasi ]

Sedinta de Consiliu Local, la finele saptamanii

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 07:11

Sedinta de Consiliu Local, la finele saptamaniiLa finele acestei saptamani, consilierii locali se intrunesc la Palatul Roznovanu. Pe ordinea de zi se vor afla, printre altele, noul regulament al parcarilor, precum si o serie de donatii ale primariei, care va repartiza cateva zeci de tarabe ale EcoPiata unor administratii comunale. La sedinta programata vineri la pranz, consilierii ar urma sa aprobe acordarea unui sprijin pentru primariile din Probota, Aroneanu, Ciurea, Aroneanu si Tiganasi. Acestea vor primi de la Primaria Iasi cateva

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Beatrice Rancea naste patimi in Consiliul Local

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 10:02

Beatrice Rancea naste patimi in Consiliul LocalDenisa Ionascu, secretara Consiliului Local Iasi, cea care ar trebui sa vegheze la legalitatea actelor administrative, s-a aflat ieri intr-o culpa de zile mari. Convocata cu o zi inainte, sedinta extraordinara de Consiliu Local a fost lipsita de mapa de proiecte, consilierii fiind nevoiti sa voteze "in orb".

Dupa ce secretara a declarat deschisa si statutara reuniunea alesilor locali, presedinta de sedinta, consiliera Simona Vranceanu, a supus votului primul proiect aflat pe ordinea de zi, respectiv, validarea nominalizarilor facute de primarul Gheorghe Nichita pentru titlurile de cetateni de onoare ai Iasului. "Ce votam aici?", a intrebat nedumerit liberalul Anghel Ficu, in timp ce secretara Denisa Ionascu se amuza teribil.

"Imi cer scuze si imi pun cenusa in cap ca nu aveti la masa proiectele de hotarari, din cauza unui secretar, Ionascu, dar asta o sa o reglez eu, pentru ca ieri au putut altceva sa-mi ceara, nu si proiectele de hotarari. Cel care face propunerile pentru cetateni de onoare este primarul si aceasta prerogativa ramane a primarului, indiferent cum se numeste el. Este vorba despre personalitati marcante, care nu sunt negociabile, si care au ceva de spus", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Camelia Gavrila loveste prin ricoseu

Acesta a trecut apoi la nominalizarea celor trei carora doreste sa le confere acest titlu, respectiv, academicianul Bogdan Simionescu, presedintele Filialei Iasi a Academiei Romane, fondatorul SMURD Raed Arafat si Beatrice ...

Actualitate / stiri Actualitate257 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Puci pentru descaunarea viceprimarului din Valea Seaca

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 05:01

Puci pentru descaunarea viceprimarului din Valea SeacaScandalurile continua in comuna Valea Seaca. Cativa consilieri locali din opozitie sunt dispusi sa faca orice pentru a pune mana pe conducerea comunei si mai ales pe bugetul Primariei, care pana nu demult era falimentat.

Zilele trecute, o serie de consilieri locali, cat si alti asa-zisi politicieni, au pus la cale o lovitura publica. Sapte alesi au intocmit un proiect de hotarare si depus la Registratura, pentru a fi introdus pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte ordinare de Consiliu

Actualitate / stiri Actualitate113 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Actiuni socante de canibalism la un partid din Iasi. Liderii isi omoara alesii

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 05:02

Actiuni socante de canibalism la un partid din Iasi. Liderii isi omoara alesii* Desi sunt in opozitie, unii dintre lideri si alesi joaca numai dupa cum canta puterea .

Pentru a ramane in gratiile puterii, liderii acestui partid au fost in stare sa ia decizii care implica chiar asasinarea economica a propriilor primari

Este incredibil! Filiala judeteana a PDL Iasi face din nou jocurile PSD si ale primarului Gheorghe Nichita, cu riscul de a-si distruge propriile structuri din teritoriu si a-si asasina economic primarii. PDL a acceptat sa primeasca mai putini bani de

Actualitate / stiri Actualitate294 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Plaja Nicolina si strada Lapusneanu, proiectele care vor intra in lucru in 2014

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 07:05

Plaja Nicolina si strada Lapusneanu, proiectele care vor intra in lucru in 2014Vineri, 20 decembrie, in Sala Mare a Primariei Iasi se va desfasura ultima sedinta ordinara de Consiliu Local din acest an, cu 33 de proiecte pe ordinea de zi. Aceasta sedinta va veni in inchiderea activitatii Consiliului Local pentru anul 2013.

Cele mai multe dintre cele 33 de hotarari sunt legate de proiecte de urbanism, dar si de rectificarea bugetara si executia preliminara a bugetului pe 2013. Peste acestea, pe ordinea de zi se mai regasesc si cateva proiecte europene care vin cu rectificarea bugetului, in conditiile in care au fost create economii de-a lungul implementarii lor, economii pe care municipalitatea le va folosi pentru alte doua proiecte europene care sunt in curs de semnare, respectiv Plaja Nicolina si reabilitarea strazii Lapusneanu, proiect care cuprinse si reabilitarea a ceea ce a mai ramas din Piata Unirii, in cea de-a doua etapa.

"Aceste proiecte creaza o rezerva care este utilizata tot de catre municipiul Iasi si speram sa le finalizam pana la sfarsitul anului 2015 deoarece acesta este termenul maximal pe care il permite implementarea fondurilor europene", a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Valoarea proiectului privind Plaja Nicolina este estimata la 2 milioane de euro iar proiectul de reabilitare a zonei Lapusneanu este cotat la 4 milioane de euro.

"Strada Lapusneanu este un proiect mult cerut de ieseni, nu numai de cei care locuiesc acolo, ci si de cei care iubesc istoria acestui oras. Acest proiect presupune reabilitarea in ...

Business / stiri Business132 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Revolutie intr-o comuna ieseana! Secretarul, fugarit din primarie

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 05:02

Revolutie intr-o comuna ieseana! Secretarul, fugarit din primarieO primarie din judetul Iasi se afla in centrul unui scandal urias. Secretarul comunei a infuriat un intreg Consiliu Local, pentru ca nu a pus in aplicare mai multe hotarari luate de acest for. Secretarul comunei Valea Seaca, Valeriu Nistor, a ajuns sa fie anchetat si de Comisia de Disciplina a Secretarilor din cadrul Prefecturii Iasi, in urma mai multor plangeri venite atat din partea alesilor locali, cat si a unor localnici.

Oamenii se plang de abuzurile pe care Nistor le face de cativa ani

Actualitate / stiri Actualitate181 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Cadourile electorale au falimentat transportul public

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 05:03

Cadourile electorale au falimentat transportul publicIntrarea in faliment a Regiei Autonome de Transport Public este iminenta mai ales din cauza gratuitatilor oferite de Primaria Iasi tuturor pensionarilor, fara ca aceste subventii sa fie decontate catre regia locala.

In total, Primaria Iasi trebuie sa deconteze 34 de milioane de lei la RATP, suma reprezentand subventiile acordate celor aproape 30.000 de pensionari pana la finalul anului 2012. Pensionarilor din Iasi li s-a permis sa calatoreasca gratuit pe toate liniile din Iasi imediat dupa

Business / afaceri58 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Harjoneli in cadrul USL Iasi. Nichita si Fenechiu stau pe baricade

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 05:05

Harjoneli in cadrul USL Iasi. Nichita si Fenechiu stau pe baricadeScandalul din sedinta de Consiliu Judetean de acum doua zile a aprins fitilul in USL Iasi.

Gheorghe Nichita a reactionat ieri dupa "sahul politic" care era pregatit de presedintele CJ, Cristian Adomnitei. Acesta a intentionat sa schimbe criteriile de repartizare a unor fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale si sa distribuie municipiului sume mai mici. Propunerea a fost respinsa, iar presedintele CJ a fost infrant de o coalitie formata din consilierii din PSD, PDL, PPDD si PC. Nichita

Actualitate / stiri Actualitate231 vizite[ Ziarul de Iasi ]

Sedinta extraordinara de Consiliu Local

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 07:12

Astazi, incepand cu ora 10.00, in Sala Mare a Primariei Iasi va avea loc o sedinta extraordinara de Consiliu Local, cu un singur punct pe ordinea de zi.

Alesii locali vor aproba cheltuielile legate de proiectul "Sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol in format electronic SIGRA-IS 1, Judetul Iasi", in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007 - 2013. "Este vorba de catre inscrierea municipalitatii iesene, alaturi de Consiliul Judetean, intr-un proiect european referitor al Registrul Agricol in format electronic. Acest proiect se va derula in perioada urmatoare si este din fonduri nerambursabile, iar alaturi de Primaria si Consiliul Judetean Iasi vor fi alte 15 unitati teritorial administrative reprezentative pentru judet", a explicat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Lider de proiect este Consiliul Judetean, fiind singura entitate administrativa eligibila. "Evidenta acestui registru era una rudimentara. Prin urmare, accesarea acestor fonduri europene nu va duce decat la informatizarea Registrului Agricol, ceea ce va eficientiza si va scadea cu mult din birocratia prin care se desfasoara acum aceasta evidenta", a mai precizat Buraga. (N. Paunescu)

Acum ne poti urmari si pe

FACEBOOK

Actualitate / stiri Actualitate139 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Proiectele consilierilor din opozitie ajung cu greu pe masa Consiliului Local

Luni, 26 August 2013, ora 07:07

Proiectele consilierilor din opozitie ajung cu greu pe masa Consiliului LocalConsilierul local PPDD Ioan Danu a depus la Consiliul Local Pascani documentatia unui proiect de hotarare pentru a fi dezbatut intr-una din sedintele locale municipale de Consiliu.

Este vorba de un proiect de hotarare privind accesarea fondurilor europene pentru valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi. La o prima analiza, ideea este una de bun augur, in schimb actuala conducere nu a dorit sa supuna proiectul pe ordinea de zi.

Motivul invocat de catre edili

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Cearta ca la usa cortului intre Primarie si Consiliul Judetean

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 07:09

Cearta ca la usa cortului intre Primarie si Consiliul JudeteanAutoritatile locale au trecut cu greu peste orgolii in tentativa de a organiza in parteneriat evenimente dedicate sarbatorilor de iarna.

Telenovela a debutat cu intentia Consiliului Judetean (CJ) de a amplasa pe pietonalul Stefan cel Mare un numar de 50 de casute in care producatorii ieseni sa poata comercializa produse traditionale de Craciun in perioada 13 - 22 decembrie. Potrivit sefului CJ, Cristian Adomnitei, institutia solicitat o autorizatie de la Primaria Iasi in data de 16 octombrie pentru montarea casutelor. Pe 7 noiembrie, CJ a fost informat, printr-o adresa, ca propunerea va fi "riguros analizata". Cu toate acestea, CJ a inceput amplasarea casutelor saptamana trecuta, in lipsa unui raspuns oficial al primariei. "A intrat in vigoare acordul tacit, dupa perioada legala de 30 de zile", a explicat luni, 2 decembrie, Adomnitei. Seful CJ a adaugat ca, dupa ce s-a inceput montarea casutelor, seful Politiei Locale ar fi amenintat angajatii CJ ca le aplica amenzi si ca agentii le vor ridica "cu macaraua". Adomnitei a precizat ieri ca s-a ajuns la un compromis, in cele din urma, pentru amplasarea casutelor. "Pe mine amenintarile nu ma fac sa dau inapoi, ci ma incita", a mai spus seful CJ. O alta nemultumire exprimata de Adomnitei a constat in faptul ca primaria nu a autorizat intentia CJ de a monta o scena.

Chirica: "Suntem intr-un parteneriat pe care il respectam"

De cealalta parte, viceprimarul Mihai Chirica a sustinut ca Primaria a intrat intr-un parteneriat pe ..

Actualitate / stiri Actualitate207 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Imagini de groaza! Un barbat spanzurat, gasit dupa trei zile intr-un apartament
Scene infioratoare intr-un apartament din Iasi, acolo unde a fost descoperit trupul neinsufletit al ...
Ioan Neamtu, de la Finantele iesene, condus pe ultimul drum - UPDATE GALERIE FOTO,VIDEO
Astazi, 25 martie, de la ora 12:00, la Biserica Sfantul Prooroc Daniel, din Rond CUG, a avut loc ...
Patru arestari in dosarul traficantilor de ecstasy
Judecatorii Tribunalului au arestat patru traficanti de droguri. Reamintim ca, acum doua zile, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook