Articole despre "sedinta consiliu local"

Rezultatele 91 - 120 din 716 (0.683 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Biblioteca noua pentru pascaneni

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 07:03

Biblioteca noua pentru pascaneniDumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, si-a luat angajamentul ca pana la sfarsitul mandatului sau de primar, va rezolva problema Bibliotecii Municipale. Cladirea in care se afla la ora actuala Biblioteca este intr-o stare avansata de degradare, iar imobilul se poate prabusi la cel mai mic cutremur.

Prin crapaturile din pereti se poate baga mana, tiglele de pe acoperis sunt luate de vant, iar rafturile se indoaie sub greutatea cartilor. De mai bine de 20 de ani de zile, niciun

Life Show / biblioteca83 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

A inceput incasarea taxelor si impozitelor locale

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 02:34

A inceput incasarea taxelor si impozitelor localeIesenii nu se inghesuie sa-si plateasca taxele si impozitele care au fost majorate cu 16,05%. Proiectul a fost aprobat in prima sedinta extraordinara de Consiliu Local din acest an, care a avut loc marti, 8 ianuarie. Ieseni care isi platesc darile catre municipalitate pana pe 31 martie vor primi o bonificatie de 5%.

Casieriile Directiei Economice si de Finante Publice Locale (DEFPL) lucreaza zilnic intre orele 8.30-16.30, cu exceptia zilei de joi, cand este program prelungit, 8.30-18.30.

Business / impozite278 vizite[ Flacara Iasiului ]

Sedintele de Consiliu Local au devenit facultative

Marti, 28 August 2012, ora 03:03

Sedintele de Consiliu Local au devenit facultativeSedintele de Consiliu Local se vor organiza "de regula" dupa ureche sau in functie de interesul conducerii Primariei.

Cum in cursul acestei luni nu a fost anuntata nici o sedinta de Consiliu Local, am incercat sa aflam motivul, de la viceprimarul Mihai Chirica. "Sedinta de Consiliu Local trebuie sa fie, de regula, o data pe luna. Cum legea din Romania spune ca aceste sedinte se fac de obicei sau de regula, luna aceasta nu am avut motiv sa convocam una. De regula, la ce var fi de folos sa se organizeze o sedinta de Consiliu Local? In loc sa consemnati sa am arborat steagul in berna pentru infrangerea de aseara ( meciul cu Pandurii Targu Jiu, n.r.), va intereseaza sedintele de Consiliu Local", a declarat viceprimarul Chirica. (Nelu Paunescu)

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Un nou presedinte la PDL Iasi

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 07:03

Un nou presedinte la PDL IasiConsilierul judetean Catalin Morosanu a fost numit recent in fruntea organizatiei municipale de tineret a PDL Iasi. Decizia a fost luata in urma cu cateva zile in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Municipal. Catalin Morosanu este campion de Local Kombat, fiind legitimat la clubul Cotnari Scorpions, acolo unde este pregatit de antrenorul Mihai Constantin.

Totodata, organizatia de la Iasi a decis si validarea lui Catalin Cristian, in Consiliul Local Iasi. Catalin Cristian il va inlocui

Personalitati / Catalin Morosanu199 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Sedinta CJ maraton, la Targu Frumos

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 03:01

Sedinta CJ maraton, la Targu FrumosIn mai putin de o ora, alesii judeteni au votat aproape 30 de proiecte de hotarare * in plen, a fost ridicata problema izolarii rutiere a comunei Andrieseni, locuitorii acesteia fiind nevoiti sa mearga prin... Botosani pentru a ajunge in municipiul Iasi

Consilierii judeteni au aprobat ieri, in mai putin de o ora, aproape 30 de proiecte de hotarare. In lipsa presedintelui CJ Cristian Adomnitei, plecat in strainatate, consilierii au intervenit in timpul discutiilor doar de cateva ori, toate hotararile, cu mici exceptii, fiind adoptate in unanimitate. O dezbatere a starnit totusi componenta comisiilor care decid schimbari de conduceri la institutii subordonate. "Trag un semnal de alarma asupra modului in care reprezentantii CJ sunt desemnati in diverse comisii. Fac apel sa nu mai mimam democratia. Asa cum votam toate proiectele de interes judetean, cred ca, din aceste comisii, ar trebui sa faca parte persoane din toate grupurile de consilieri", a spus consilierul PDL Constantin Serban. Replica a venit din partea liderului consilierilor PNL, Vintila Iordan, care a subliniat ca PDL a fost invitat sa faca propuneri pentru astfel de comisii.

Comuna Andrieseni "insula mare a Moldovei"

O alta problema ridicata de consilieri a fost dificila situatie in care se afla locuitorii din Andrieseni, care sunt nevoiti sa mearga prin Botosani pentru a ajunge la Iasi. "In aceasta comuna sunt zero kilometri de asfalt. As numio insula mare a Moldovei. Ceea ce este acolo este un dezastru ...

Actualitate / consiliu judetean147 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Costel Alexe are birou in Podu Iloaiei

Luni, 18 Martie 2013, ora 06:17

Costel Alexe are birou in Podu IloaieiIeri, a avut loc inaugurarea cabinetului parlamentar al deputatului PNL Costel Alexe. Locatia acestui cabinet, situat in orasul Podu Iloaiei, str. Nationala, bl. 6 ANL, parter, va deservi locuitorii colegiului uninominal nr. 7, precum si toti cetatenii care vor dori sa vina in contact cu deputatul liberal.

Cabinetul parlamentar va fi deschis cinci zile pe saptamana si va cuprinde un program de audiente cu demnitarul.

"Inaugurarea primului meu cabinet parlamentar din judet, inseamna un

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Flacara Iasiului ]

Pascanenii platesc mai mult la salubritate

Vineri, 01 Martie 2013, ora 07:11

Pascanenii platesc mai mult la salubritateO noua majorare a tarifelor are loc la Pascani. In sedinta ordinara de Consiliu Local Municipal de joi, consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare privind ajustarea preturilor/tarifelor pentru serviciile publice de salubrizare prestate de S.C. CLP Eco Salubritate S.A. Pascani.

Singurii consilieri locali care s-a impotrivit acestui proiect au fost cei de la PDL, Ioan Ionita si consilierul Emil Craciun. Ionita a explicat faptul ca nu este justificata aceasta crestere de pret, atata

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Ciricul va fi inaugurat partial pe 1 Mai

Joi, 28 Februarie 2013, ora 07:06

Ciricul va fi inaugurat partial pe 1 MaiLogistica de agrement al Bazei Ciric va fi pusa in functiune pe data de 1 Mai, la inceperea oficiala a sezonului estival. Printre obiectivele finalizate pe acest proiect european se numara piscinele, care sunt dispuse pe fiecare mal al lacului, locurile de joaca pentru copii, telescaunul, zona de catarat in copaci, zidurile de escalada, zona de paintball, pontoanele si debarcaderele. "Deja am achizitionat barcile si hidrobicicletele pe care le vom pune in functiune, daca vremea va fi buna, pe data de 1 Mai. De asemenea, vom pune in functiune si trei zone de parcare pe cealalta parte a Ciricului, spre vila RATP. Zona de picnic si pavilionul pentru tenis de masa vor fi, de asemenea, puse in functiune la aceasta data", a dat garantii primarul Gheorghe Nichita. Celelalte obiective, respectiv parcarile de pe partea stanga a lacului, terenurile de tenis de camp si terenul multifunctional de sport, raman a fi finalizate pana in luna octombrie. Pana in prezent, in lucrarile la Baza de agrement Ciric s-au investit aproximativ 17,11 milioane de lei si mai urmeaza sa se investeasca 8,7 milioane pana la finalul acestui an.

Se cauta administrator

In ce priveste tarifele si modul de administrare a Zonei de agrement, acestea vor fi analizate intr-o sedinta viitoare de Consiliu Local. "In principiu, tarifele pentru fiecare activitate sunt stabilite, pentru ca atunci cand s-a facut proiectul pe fonduri europene, acestea au fost impuse pe o perioada de 5 ani de zile. Problema, acum, este ..

Actualitate / stiri Actualitate248 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Taxele si impozitele locale raman neschimbate in 2013

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 03:00

Taxele si impozitele locale raman neschimbate in 2013Decizia a fost luata ieri, in cadrul unei sedinte CLM * totodata, consilierii au transmis in folosinta gratuita catre Institutul de Oncologie un teren ce va fi amenajat pentru cai de acces

Municipalitatea ieseana a anuntat ca taxele si impozitele locale se vor mentine anul viitor la acelasi nivel ca in 2012. In proiectul de hotarare analizat ieri in plenul Consiliului Local Municipal (CLM) se precizeaza ca situatia socioeconomica actuala nu permite o majorare a taxelor. "De mai multi ani am luat decizia de a nu majora taxele si impozitele locale, pentru ca avem un nivel de somaj destul de ridicat, o populatie a Iasului destul de varstnica si cu venituri foarte mici, dar si un potential de investitii foarte redus in acest moment. Cred ca in aceste conditii de criza generalizata nu putem creste taxele si impozitele locale. Pe de alta parte, chiar daca leam creste cu 1020 la suta, ar fi povara foarte mare pentru cetatenii Iasului si nici nu ar insemna un venit substantial pentru Primaria Iasi. Acum cativa ani de zile am facut niste simulari prin care, la o crestere cu 30 la suta a nivelului taxelor si impozitelor, am avea vreo 44 de miliarde de lei, ceea ce nu inseamna foarte mult pentru buget, dar inseamna foarte mult pentru buzunarul cetateanului. Eu cred ca taxele locale trebuie sa ramana la fel, pentru a avea si un grad de incasare normal si pentru a evita orice fel de evaziune fiscala", a argumentat ieri primarul Gheorghe Nichita.

Raman si bonificatiile pentru ...

Business / stiri Business230 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

La Pascani taxele locale nu se majoreaza

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 07:04

La Pascani taxele locale nu se majoreazaSambata, la scurt timp dupa citirea ordinii de zi a sedintei de Consiliu Local, in care trebuiau stabilite noile taxe si impozite, primarul Dumitru Pantazi a retras proiectul de hotarare precizand faptul ca isi respecta promisiunea facuta anul trecut * "Noi, la sfarsitul lunii noiembrie, am avut un proiect de hotarare intr-o sedinta ordinara, unde am decis ca impozitele si taxele pe anul 2013 sa ramana aceleasi ca in anul 2012. Odata ce am promis acest lucru, nu pot sa le majorez acum", a spus

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

In Primaria Pascani inca se discuta de spaga

Luni, 18 Februarie 2013, ora 07:03

In Primaria Pascani inca se discuta de spagaDe ani de zile se vorbeste de "atentii" considerabile atunci cand vine vorba de concesiuni sau de rezolvarea unor probleme * Vinovati ar fi unii functionari ai Primariei care blocheaza, ori dau uitarii, solicitarile venite din partea cetatenilor

Schimbarea primarului la Primaria Pascani nu a dus automat si la o schimbare de mentalitate a functionarilor municipalitatii. De ani de zile se vorbeste de "atentii" considerabile atunci cand vine vorba de concesiuni sau de rezolvarea unor probleme

Actualitate / pascani76 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Microfoane pentru fiecare consilier

Marti, 19 Februarie 2013, ora 07:04

Microfoane pentru fiecare consilierPractic, pentru satisfacerea unui moft al celor 27 de consilieri locali, Primaria Iasi a achizitionat un sistem de sonorizare performant, care cuprinde in pachet si microfoane ce vor fi montate pe mesele din Sala Mare.

"Datorita solicitarilor din Consiliul Local, s-a achizitionat un sistem de sonorizare care va avea microfoane si pe pupitru, pentru toti consilierii. Sistemul audio este deja instalat, astfel incat consilierii sa nu mai treaca microfonul din mana in mana. Asta s-a facut la solicitarea consilierilor si pentru o mai buna derulare a sedintelor. Nu le vom folosi marti, in sedinta de consiliu, dar in perioada imediat urmatoare le vom monta", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Solicitarea din partea consilierilor locali este cu atat mai ciudata cu cat cele doua microfoane care erau folosite pentru interpelari sau luari de cuvant pe marginea proiectelor aflate pe ordinea de zi a sedintelor sunt folosite doar de 2-3 consilieri. Achizitia ar putea fi salutara daca s-ar ridica la gradul de folosinta sugerat de consilieri, insa, cu siguranta, acestia vor folosi microfoanele pentru a-si scarpina nasurile, precum multi dintre colegii lor din Consiliul Judetean Iasi.

Nelu Paunescu

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Tariful la energia termica, aprobat in sedinta extraordinara

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 03:01

Consiliul Local Municipal (CLM) va analiza maine, in sedinta extraordinara, propunerea tarifelor pentru activitatea de termoficare din iarna 20122013.

"E vorba despre tarifele care au fost avizate de catre ANRE si ANRSC. Nu vom aduce inca modificari la tariful de facturare la populatie, pentru ca este nevoie de termenul de 30 de zile si dorim totodata sa facem si predarea de activitate catre noul operator, Dalkia TermoIasi. Cadrul extraordinar al sedintei este intrunit, cu atat mai mult cu cat saptamana aceasta au venit si avizele de la cele doua agentii, pentru noile tarife", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Sedinta extraordinara de Consiliu Local va avea loc maine, de la ora 10, cu un singur punct pe ordinea de zi, referitor la aprobarea preturilor si tarifelor pentru energia termica si aprobarea Actului Aditional nr. 3 la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica productie, transport, distributie si furnizare in Municipiul Iasi nr. 61634/06.07.2012. (Nelu Paunescu)

Business / stiri Business64 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Majorarea tarifelor la salubritate a fost amanata

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 07:06

Majorarea tarifelor la salubritate a fost amanataProiectul de hotarare privind ajustarea preturi/tarife pentru serviciile prestate catre persoane fizice si juridice de catre SC ECO SALUBRITATE SA Pascani a fost amanat de catre primarul Dumitru Pantazi.

Edilul sef a luat aceasta hotarare la inceputul deschiderii lucrarilor sedintei ordinare de Consiliul Local, ce a avut loc in cursul zilei de joi. Motivul invocat de primar a fost acela ca mai intai va transfera o serie de utilaje de la RAGCL catre Salubritate, urmand ca intr-o viitoare

Business / stiri Business68 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Noi curse de transport persoane in Iasi

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 07:06

Noi curse de transport persoane in IasiSaptamana viitoare va avea loc o prima sedinta ordinara a Consiliului Judetean din acest an. Sedinta va avea loc joi, 23 ianuarie, cu incepere de la ora 12.00. Pe ordinea de zi se vor regasi mai multe proiecte de hotarare, printre care alocarea unei sume de bani privind un proiect de impadurire in trei comune, precum si atribuirea unei noi licente de traseu pentru Regia Autonoma de Transport Public Iasi pentru curse speciale. In acest caz au fost luate in calcul trei trasee: Iasi (Piata Dacia)

Actualitate / stiri Actualitate130 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Spiritul Sfintei Parascheva i-a trezit pe consilierii locali

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 03:01

Spiritul Sfintei Parascheva i-a trezit pe consilierii localiDupa o luna de standby, in care executivul Primariei Iasi nu a convocat nici o sedinta de Consiliu Local, consilierii vor fi nevoiti sa recupereze timpul pierdut si sasi puna voturile pe un numar de peste 60 de proiecte de hotarari.

Unul dintre primele proiecte ce vor fi analizate in plenul CLM programat pentru vineri vizeaza Spitalul de Boli Cardiovasculare, care are nevoie de un teren de 280 mp din domeniul public al municipiul Iasi pentru a organiza unei cai de acces catre Centrul de Imagistica.

Practic, este nevoie de acest teren pentru construirea unui pasaj de traversare a bolnavilor. "Alte proiecte vizeaza, la randul lor, anumite proiecte europene privind ajustarea unor bugete, astfel incat acestea sa poata fi programate pentru semnarea contractelor de finantare, cum este cazul liniilor de tramvai dintre BazarMetalurgieDoi Baieti sau IasiDancu, dar si Muzeul Municipal sau Strada Lapusneanu. Pentru toate aceste proiecte sau facut vizitele de monitorizare si acum urmeaza sa se faca corectiile intre capitolele bugetare. Mai sunt proiecte care au in vedere desfasurarea activitatii de termoficare pentru iarna care vine, semnarea unui acord de aderare intre municipiu si participantii la procedura privind concesiunea serviciului de termoficare, proiecte care vizeaza urbanismul sau trecerea in administrarea RATP a celor 20 de autobuze DAF", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Scutiri de impozite pentru biserici

De pe ordinea de zi a sedintei nu vor lipsi ...

Actualitate / autoritati109 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Salvarea Palatului Braunstein vine pe fonduri europene

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 07:00

Salvarea Palatului Braunstein vine pe fonduri europeneInceputul anului viitor va reprezenta un moment de cotitura pentru destinul unor monumente importante ale Iasului. Palatul Braunstein, cladire lasata zeci de ani prada folosintei anarhice a unor chiriasi fara posibilitati materiale, va intra intr-un amplu proiect de consolidare si reabilitare. "Pe viitor, aceasta cladire nu va mai fi una de locuit. O sa regandim intregul spatiu al cladirii. Acum se lucreaza la documentatie pentru a prinde cladirea pe fonduri europene. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Prima oara ne gandim sa facem rost de fonduri guvernamentale pentru ca repunerea palatului Braunstein in valoare va avea mai multe etape. Primul pas va fi relocarea celor 14 familii, iar mai apoi finalizarea documentatiei si accesarea de fonduri in vederea reabilitarii palatului", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Un prim pas in acest sens a fost facut in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local din acest an, in cadrul careia consilierii au aprobat propunerea relocarii chiriasilor care locuiesc in prezent in cladire. "A fost o propunere pe care noi am facut-o pentru chiriasii nostri din cladirea din strada Cuza Voda 2, renumitul Palat Braunstein, pentru a-i reloca in alte locatii, fiecare in functie de marimea familiei si de spatiul pe care il are in acest moment in cladire. Este un prim pas in incercarea noastra de a reabilita aceasta cladire, care este expertizata cu grad de risc seismic zero", a declarat viceprimarul Marius Danga.

Un ...

Actualitate / stiri Actualitate349 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sute de ieseni se "bat" pentru 20 de locuinte sociale

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 10:06

Sute de ieseni se "bat" pentru 20 de locuinte socialeListele cu persoanele care nu au o locuinta dar au facut o solicitare in acest sens au fost publicate pe site-ul Primariei.

Astfel, cei care se regasesc pe aceste liste au posibilitatea de a verifica modul de evaluare a dosarelor, dar si de a depune eventuale contestatii, in cazul in care considera ca dosarul nu a fost evaluat corespunzator.

Dupa rezolvarea contestatiilor, pe baza listelor aprobate in forma finala, se va face repartizarea locuintelor sociale si convenabile anul viitor.

Actualitate / stiri Actualitate783 vizite[ Flacara Iasiului ]

Orasul Targu Frumos are Consiliu Local legal constituit

Marti, 26 Iunie 2012, ora 03:03

Din cauza blocajului politic, alte cinci comune risca sa repete alegerile

Dupa doua incercari esuate, Consiliul Local Targu Frumos sa constituit, in sfarsit, ieri.

Liberalii au boicotat si de aceasta data sedinta, prin lipsa a 4 dintre cei 6 consilieri care fac parte din CL. "Din fericire, la aceasta sedinta am reusit sa avem cvorum, astfel incat sa putem constitui Consiliul Local. Majoritatea este formata din PSDPC si Comunitatea rusilor lipoveni, iar opozitia, din PNLPDL si PPDD. Noul viceprimar al orasului Targu Frumos va fi socialdemocratul Ioan Anghelus Alexa", a declarat Ioan Vatamanu (PSD), noul primar al orasului Targu Frumos. Consilierii comunei Cozmesti au fost convocati si acestia ieri, intro a treia sedinta de constituire a Consiliului Local. "In acest moment, la nivelul judetului Iasi, din cele 98 de consilii locale care trebuiau sa fie constituite pana saptamana trecuta, sau format doar 93. In celelalte 5, daca alesii nu se vor prezenta la sedinte, acestia vor fi inlocuiti de supleanti. Daca nici acestia nu se vor prezenta, la nivelul acelor comune se vor organiza alegeri partiale", a declarat subprefectul Bogdan Abalasi. Celelalte comune care nu au constituite consilii locale sunt Cozmesti, Gropnita, Probota, Comarna si Ungheni. (Nelu Paunescu)

Actualitate / stiri Actualitate251 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Banii pentru biserici, printre care si cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestati in sedinta de Consiliu Local Iasi

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 07:49

Banii pentru biserici, printre care si cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestati in sedinta de Consiliu Local IasiIncluderea a sapte biserici pe lista celor care beneficiaza de finantare pentru lucrari de la bugetul local a fost aprobata dupa discutii aprinse.

Consilierul PDL Gabriel Grigore a cerut explicatii privind modul in care sapte biserici, printre care si cea din cartierul I.C.Bratianu din Bucium construit de firmele deputatului Relu Fenechiu, au fost selectate pentru a beneficia de bani publici de la bugetul local.

"Biserica Ortodoxa are profit, iar noi, cu un buget pe minus contribuim cu

Business / afaceri86 vizite[ Adevarul ]

Gigacaloria: 265, 250 sau 240 lei?

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 03:01

Gigacaloria: 265, 250 sau 240 lei?Sunt cele trei tarife luate in calcul de reprezentatii municipalitatii * totul depinde de suma pe care edilii orasului sunt dispusi sa o aloce de la bugetul local

Ceea ce "Evenimentul Regional al Moldovei" sustinea in editia din 5 noiembrie "este de asteptat ca valoarea subventiei la energie termica sa genereze un pret platit de ieseni situat intre 240 si 250 lei" se confirma. Surse din interiorul Dalkia afirmau, inainte ca Bucurestiul sa stabileasca tariful mediul ponderat al gigacaloriei la Iasi la valoarea de 313,95 lei, pret cu TVA, ca in urma discutiile purtate cu municipalitatea ieseana pe subiectul subventiei pe care aceasta o va acorda, au fost vehiculate trei variante de pret. Primul este cel la care sa facut referire in ultima sedinta de Consiliu Local: 265 lei/gcal.

Un tarif identic cu cel platit in prezent de iesenii ramasi bransati la sistemul de incalzire centralizat si despre care se spune ca ar putea fi suportat de populatie. Pornind de la premisa ca gigacaloria nu se scumpeste, aceasta ar putea fi o veste buna. In realitate insa, 265 lei/gcal reprezinta un prag greu de suportat pentru familiile cu venituri medii, chiar si in varianta in care vor fi acordate ajutoare pentru incalzire. La un consum estimat de 270.000 de gigacalorii distribuite populatiei iarna aceasta, efortul municipalitatii ar fi de 18.470.700 lei, valoare mentionata de primarul Nichita la inceputul acestei luni.

"Noi, in continuare, vom face o analiza a situatiei exercitiului ...

Business / stiri Business89 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Dilema incalzirii

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 03:01

Dilema incalziriiTariful de 265 lei/gcal si promisiunea unor consumuri corecte nu sunt elemente in masura sa determine revenirea posesorilor de centrale termice la sistemul de incalzire centralizat * chiar si in perspectiva unor scumpiri ale gazului metan, "centralistii" sustin ca vor fi avantajati in comparatie cu ceilalti * pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii sustin ca, in maxim un an, iesenii se vor convinge de avantajele Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica (SACET)

Batut in cuie la ultima sedinta de Consiliu Local, pretul gigacaloriei in Iasi genereaza reactii contradictorii. Pe de o parte, iesenii sustin ca "inghetarea" agentului termic la valoarea de 265 lei nu constituie o perspectiva incurajatoare atat timp cat se anunta o iarna la fel de geroasa precum cea de anul trecut, in vreme ce reprezentantii municipalitatii sustin ca masurile luate vor genera scaderea pretului gigacaloriei. Nu acum, ci incepand cu anul viitor.

"Pretul gigacaloriei nu a fost modificat. Prin urmare, este un prim pas pe care il face municipalitatea in privinta stabilizarii sistemului centralizat. In urmatorii 20 de ani, asa cum sa promis si asa cum a fost stipulat in contractul pe care lam incheiat cu colegii de la Dalkia, urmeaza a se face investitii masive in sistem. Pe de o parte este vorba de CAFuri si modificarea acestora, pe de alta parte este vorba de investitii ce tin de protectia mediului. Nu in ultimul rand este vorba de contorizarea individuala, pe care o vom face ...

Business / stiri Business87 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Edilii au aprobat cu ochii inchisi facturile uriase la intretinere

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 07:12

Edilii au aprobat cu ochii inchisi facturile uriase la intretinereAlesii locali au uitat de promisiunile facute iesenilor si au aprobat acelasi pret pentru gigacaloria care a fost scumpita cu 60 la suta anul trecut *

Cei doi consilieri care au votat impotriva pretului de 265 lei sustin ca se anunta iarasi facturi astronomice in aceasta iarna * Cetatenilor le-a fost trantita usa in nas dupa ce au fost invitati de Gheorghe Nichita la o dezbatere publica pentru micsorarea pretului la incalzire

Consilierii locali, acompaniati de primarul Gheorghe Nichita,

Business / stiri Business170 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Sistemul de termoficare iesean trece in administrarea Dalkia

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 03:01

Astazi vor fi aprobate tarifele pentru activitatea de termoficare in municipiu * totodata, acest serviciu va fi delegat oficial catre noul operator, Dalkia Termo Iasi

In cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local, alesii Iasului vor aproba astazi tarifele pentru activitatea de termoficare in municipiu pentru aceasta iarna. In acest moment, Dalkia Termo Iasi are obtinute toate avizele care sai permita preluarea activitatii de termoficare. "Tariful la populatie a ramas neschimbat. Celelalte sunt avizate de ANRE si ANRSC si supuse spre aprobarea Consiliului Local. Tariful la populatie este un element de dezbatere publica. Prin aceasta dezbatere ajungem in luna decembrie si intram in legea bugetului pe 2013. Deja discutam pe alte prognoze bugetare, iar pentru noi este obligatoriu sa predam activitatea catre concesionar, pentru ca noi nu trebuie sa devenim operatori de servicii de termoficare. A fost o preluare temporara a acestei activitati, numai pentru ca CET a intrat in situatia financiara cunoscuta, dar nici pe departe nu neam dorit acest lucru", a spus viceprimarul Mihai Chirica. Imediat dupa sedinta de Consiliu Local, in aceeasi Sala Mare Primariei va avea loc semnarea oficiala a documentelor necesare intrarii in vigoare a Contractului de delegare a serviciului public de termoficare al municipiului Iasi.

CET moare ingropat in datorii

Tot referitor la situatia financiara a CET, executivul Primariei a avut ieri o intalnire cu un reprezentant al BERD asupra ...

Business / stiri Business129 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Craciunescu nu a fost validat in functia de consilier local

Luni, 25 Iunie 2012, ora 07:07

Craciunescu nu a fost validat in functia de consilier localComisia de validare a noului Consiliu Local Municipal Pascani, formata din pesedistii Vasile Plesca, Carmen Apostol, Eduard Dumea, penelistul Neculai Enea si pedelistul Ioan Ionita, nu l-a validat vineri pe fostul primar Grigore Craciunescu in functia de consilier local.

Motivul invocat de comisie a fost acela ca a lipsit nemotivat de la sedinta de constituire a legislativului pascanean. Fostul edil se afla in concediu, in Canada, si cel mai probabil, asa dupa cum s-a auzit la scurt timp

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Pretul gigacaloriei ingheata la 265 lei?

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 03:01

Pretul gigacaloriei ingheata la 265 lei?Deabia dupa predarea activitatii de termoficare de catre Primaria Iasi catre noul operator, va fi luat in calcul schimbarea acestui tarif .

Odata stabilit, acesta va fi supus dezbaterii publice timp de o luna

Inainte de a stabili cuantumul subventiei pe care o va acorda pentru fiecare gigacalorie produsa de Dalkia Termo Iasi, municipalitatea ieseana este preocupata de predarea activitatii de termoficare catre noul operator. Viceprimarul Mihai Chirica sustine ca acest lucru se va petrece la finele acestei saptamani. "Deocamdata, vestea buna e ca avem avizele de la ANRE si ANRSC privind validarea tarifelor cu care vom functiona incepand din acest sezon rece. Deocamdata, pretul la populatie a ramas neschimbat, pentru ca nu sta in competenta autoritatilor de a reglementa si fixa pretul la populatie. Vrem ca in aceasta saptamana sa predam activitatea de la Primaria Iasi catre noul operator de servicii publice in domeniul termoficarii, catre Dalkia, si totodata sa scapam si de corvoada platii unor servicii pe care bugetul local nu le mai poate duce", a spus oficialul Primariei.

"E vorba de o subventie medie de 60 de lei pe fiecare gigacalorie consumata, pentru ca sistemul sa functioneze si in aceasta iarna" Mihai Chirica, viceprimar

Iesenii, invitati sasi dea cu parerea

Odata realizat acest pas, un proiect vizand stabilirea unui nou tarif platit de populatie va fi supus dezbaterii publice timp de o luna. Pana atunci, iesenii vor continua sa achite agentul termic ...

Business / stiri Business103 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Pretul gigacaloriei la Iasi: 313,95 lei

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 03:01

Pretul gigacaloriei la Iasi: 313,95 leiOficialii Dalkia Termo Iasi au primit ieri, in jurul pranzului, ultimele avize din partea ANRSC necesare pentru a putea functiona.

Este vorba de aprobarea pretului propus de societatea ieseana pentru producerea, transportul si distributia agentului termic. "Am primit de la Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei avizul pentru tariful mediu ponderat al gigacaloriei. Conform negocierilor purtate cu Primaria Iasi, acesta este de 253,19 lei fara TVA. Este o medie intre costurile de productie, transport si distributie raportat la numarul de clienti", nea declarat Ana Icatoiu, directorul de marketing al SC Dalkia Termo Iasi.

Sedinta CLM in zilele urmatoare

Cu tot cu TVA, costul gigacaloriei la Iasi sare de 313 lei, insa municipalitatea ieseana a promis subventionarea acestui pret, astfel incat iesenii sa achite cel putin pretul actual: 265 lei/gcal. Este de asteptat ca valoarea subventiei sa genereze un pret platit de ieseni situat intre 240 si 250 lei. "Diferenta intre 265 si 313 lei trebuie sa o acoperim noi, ca subventie din bugetul local. Vom face analizeze de cost pentru viitor si vom vedea mai departe cat din subventie neo asumam", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Ana Icatoiu a mai precizat ca miercuri si joi va fi convocata o sedinta de Consiliu Local, urmand ca vineri sa fie semnate actele care consfintesc intrarea in efectivitate a SC Dalkia Termo Iasi. "Nu am informatia conform careia cuantumul subventiei va fi ..

Business / afaceri277 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

S-a aprobat pretul gigacaloriei la Iasi

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 19:02

S-a aprobat pretul gigacaloriei la IasiAutoritatile nationale de reglementare in domeniul energiei au aprobat pretul propus de oficialii Dalkia Termo Iasi pentru gigacalorie.

Este vorba de 316,4875 lei fara TVA, suma care va fi pusa in discutie la urmatoarea sedinta de Consiliu Local ce va avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul acestei saptamani.

"S-au primit si cele doua avize necesare de la ANRSC si s-a mers pe pretul deja anuntat de 253,19 lei fara TVA, pret care

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Deturnare de fonduri la Primaria Pascani

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 07:07

Deturnare de fonduri la Primaria PascaniConducerea Primariei Pascani trebuie sa returneze 300.000 lei datorita unor decizii ilegale luate de fosta conducere.

Practic, in urma unui control al Curtii de Conturi la Primaria Pascani, s-a stabilit faptul ca in mandatul lui Craciunescu s-a efectuat o noua investitie, lucru interzis de Guvern datorita situatiei de criza, pe bani guvernamentali destinati unui alt proiect aflat in curs de finalizare.

Astfel, Primaria Pascani a primit fonduri, in etape, de la Guvernul Romaniei pentru

Actualitate / stiri Actualitate141 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Sedinta extraordinara de Consiliu Judetean

Luni, 30 Iulie 2012, ora 03:03

Consilierii judeteni se intalnesc in aceasta saptamana in sedinta extraordinara.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei ia convocat pe alesii judeteni pentru a aproba o rectificare bugetara. Sedinta are loc ca urmare a unei solicitari venite din partea Institutiei Prefectului, care a cerut decontarea cheltuielilor pentru organizarea alegerilor locale. Proiectul de hotarare mai prevede si unele rectificari la bugetele unor proiecte si suplimentarea unor cheltuieli de personal la institutii subordonate. Sedinta va avea loc pe 2 august si este prima reuniune a consilierilor din actualul mandat cu caracter extraordinar. (Alex Andrei)

Actualitate / stiri Actualitate122 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   >>   Ultima