Articole despre "sedinta consiliu local"

Rezultatele 91 - 120 din 756 (0.401 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Sedinta de Consiliu Local, la finele saptamanii

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 07:11

Sedinta de Consiliu Local, la finele saptamaniiLa finele acestei saptamani, consilierii locali se intrunesc la Palatul Roznovanu. Pe ordinea de zi se vor afla, printre altele, noul regulament al parcarilor, precum si o serie de donatii ale primariei, care va repartiza cateva zeci de tarabe ale EcoPiata unor administratii comunale. La sedinta programata vineri la pranz, consilierii ar urma sa aprobe acordarea unui sprijin pentru primariile din Probota, Aroneanu, Ciurea, Aroneanu si Tiganasi. Acestea vor primi de la Primaria Iasi cateva

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Beatrice Rancea naste patimi in Consiliul Local

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 10:02

Beatrice Rancea naste patimi in Consiliul LocalDenisa Ionascu, secretara Consiliului Local Iasi, cea care ar trebui sa vegheze la legalitatea actelor administrative, s-a aflat ieri intr-o culpa de zile mari. Convocata cu o zi inainte, sedinta extraordinara de Consiliu Local a fost lipsita de mapa de proiecte, consilierii fiind nevoiti sa voteze "in orb".

Dupa ce secretara a declarat deschisa si statutara reuniunea alesilor locali, presedinta de sedinta, consiliera Simona Vranceanu, a supus votului primul proiect aflat pe ordinea de zi, respectiv, validarea nominalizarilor facute de primarul Gheorghe Nichita pentru titlurile de cetateni de onoare ai Iasului. "Ce votam aici?", a intrebat nedumerit liberalul Anghel Ficu, in timp ce secretara Denisa Ionascu se amuza teribil.

"Imi cer scuze si imi pun cenusa in cap ca nu aveti la masa proiectele de hotarari, din cauza unui secretar, Ionascu, dar asta o sa o reglez eu, pentru ca ieri au putut altceva sa-mi ceara, nu si proiectele de hotarari. Cel care face propunerile pentru cetateni de onoare este primarul si aceasta prerogativa ramane a primarului, indiferent cum se numeste el. Este vorba despre personalitati marcante, care nu sunt negociabile, si care au ceva de spus", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Camelia Gavrila loveste prin ricoseu

Acesta a trecut apoi la nominalizarea celor trei carora doreste sa le confere acest titlu, respectiv, academicianul Bogdan Simionescu, presedintele Filialei Iasi a Academiei Romane, fondatorul SMURD Raed Arafat si Beatrice ...

Actualitate / stiri Actualitate253 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Puci pentru descaunarea viceprimarului din Valea Seaca

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 05:01

Puci pentru descaunarea viceprimarului din Valea SeacaScandalurile continua in comuna Valea Seaca. Cativa consilieri locali din opozitie sunt dispusi sa faca orice pentru a pune mana pe conducerea comunei si mai ales pe bugetul Primariei, care pana nu demult era falimentat.

Zilele trecute, o serie de consilieri locali, cat si alti asa-zisi politicieni, au pus la cale o lovitura publica. Sapte alesi au intocmit un proiect de hotarare si depus la Registratura, pentru a fi introdus pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte ordinare de Consiliu

Actualitate / stiri Actualitate111 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Actiuni socante de canibalism la un partid din Iasi. Liderii isi omoara alesii

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 05:02

Actiuni socante de canibalism la un partid din Iasi. Liderii isi omoara alesii* Desi sunt in opozitie, unii dintre lideri si alesi joaca numai dupa cum canta puterea .

Pentru a ramane in gratiile puterii, liderii acestui partid au fost in stare sa ia decizii care implica chiar asasinarea economica a propriilor primari

Este incredibil! Filiala judeteana a PDL Iasi face din nou jocurile PSD si ale primarului Gheorghe Nichita, cu riscul de a-si distruge propriile structuri din teritoriu si a-si asasina economic primarii. PDL a acceptat sa primeasca mai putini bani de

Actualitate / stiri Actualitate293 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Plaja Nicolina si strada Lapusneanu, proiectele care vor intra in lucru in 2014

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 07:05

Plaja Nicolina si strada Lapusneanu, proiectele care vor intra in lucru in 2014Vineri, 20 decembrie, in Sala Mare a Primariei Iasi se va desfasura ultima sedinta ordinara de Consiliu Local din acest an, cu 33 de proiecte pe ordinea de zi. Aceasta sedinta va veni in inchiderea activitatii Consiliului Local pentru anul 2013.

Cele mai multe dintre cele 33 de hotarari sunt legate de proiecte de urbanism, dar si de rectificarea bugetara si executia preliminara a bugetului pe 2013. Peste acestea, pe ordinea de zi se mai regasesc si cateva proiecte europene care vin cu rectificarea bugetului, in conditiile in care au fost create economii de-a lungul implementarii lor, economii pe care municipalitatea le va folosi pentru alte doua proiecte europene care sunt in curs de semnare, respectiv Plaja Nicolina si reabilitarea strazii Lapusneanu, proiect care cuprinse si reabilitarea a ceea ce a mai ramas din Piata Unirii, in cea de-a doua etapa.

"Aceste proiecte creaza o rezerva care este utilizata tot de catre municipiul Iasi si speram sa le finalizam pana la sfarsitul anului 2015 deoarece acesta este termenul maximal pe care il permite implementarea fondurilor europene", a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Valoarea proiectului privind Plaja Nicolina este estimata la 2 milioane de euro iar proiectul de reabilitare a zonei Lapusneanu este cotat la 4 milioane de euro.

"Strada Lapusneanu este un proiect mult cerut de ieseni, nu numai de cei care locuiesc acolo, ci si de cei care iubesc istoria acestui oras. Acest proiect presupune reabilitarea in ...

Business / stiri Business130 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Revolutie intr-o comuna ieseana! Secretarul, fugarit din primarie

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 05:02

Revolutie intr-o comuna ieseana! Secretarul, fugarit din primarieO primarie din judetul Iasi se afla in centrul unui scandal urias. Secretarul comunei a infuriat un intreg Consiliu Local, pentru ca nu a pus in aplicare mai multe hotarari luate de acest for. Secretarul comunei Valea Seaca, Valeriu Nistor, a ajuns sa fie anchetat si de Comisia de Disciplina a Secretarilor din cadrul Prefecturii Iasi, in urma mai multor plangeri venite atat din partea alesilor locali, cat si a unor localnici.

Oamenii se plang de abuzurile pe care Nistor le face de cativa ani

Actualitate / stiri Actualitate166 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Cadourile electorale au falimentat transportul public

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 05:03

Cadourile electorale au falimentat transportul publicIntrarea in faliment a Regiei Autonome de Transport Public este iminenta mai ales din cauza gratuitatilor oferite de Primaria Iasi tuturor pensionarilor, fara ca aceste subventii sa fie decontate catre regia locala.

In total, Primaria Iasi trebuie sa deconteze 34 de milioane de lei la RATP, suma reprezentand subventiile acordate celor aproape 30.000 de pensionari pana la finalul anului 2012. Pensionarilor din Iasi li s-a permis sa calatoreasca gratuit pe toate liniile din Iasi imediat dupa

Business / afaceri57 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Harjoneli in cadrul USL Iasi. Nichita si Fenechiu stau pe baricade

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 05:05

Harjoneli in cadrul USL Iasi. Nichita si Fenechiu stau pe baricadeScandalul din sedinta de Consiliu Judetean de acum doua zile a aprins fitilul in USL Iasi.

Gheorghe Nichita a reactionat ieri dupa "sahul politic" care era pregatit de presedintele CJ, Cristian Adomnitei. Acesta a intentionat sa schimbe criteriile de repartizare a unor fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale si sa distribuie municipiului sume mai mici. Propunerea a fost respinsa, iar presedintele CJ a fost infrant de o coalitie formata din consilierii din PSD, PDL, PPDD si PC. Nichita

Actualitate / stiri Actualitate229 vizite[ Ziarul de Iasi ]

Sedinta extraordinara de Consiliu Local

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 07:12

Astazi, incepand cu ora 10.00, in Sala Mare a Primariei Iasi va avea loc o sedinta extraordinara de Consiliu Local, cu un singur punct pe ordinea de zi.

Alesii locali vor aproba cheltuielile legate de proiectul "Sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol in format electronic SIGRA-IS 1, Judetul Iasi", in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007 - 2013. "Este vorba de catre inscrierea municipalitatii iesene, alaturi de Consiliul Judetean, intr-un proiect european referitor al Registrul Agricol in format electronic. Acest proiect se va derula in perioada urmatoare si este din fonduri nerambursabile, iar alaturi de Primaria si Consiliul Judetean Iasi vor fi alte 15 unitati teritorial administrative reprezentative pentru judet", a explicat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Lider de proiect este Consiliul Judetean, fiind singura entitate administrativa eligibila. "Evidenta acestui registru era una rudimentara. Prin urmare, accesarea acestor fonduri europene nu va duce decat la informatizarea Registrului Agricol, ceea ce va eficientiza si va scadea cu mult din birocratia prin care se desfasoara acum aceasta evidenta", a mai precizat Buraga. (N. Paunescu)

Acum ne poti urmari si pe

FACEBOOK

Actualitate / stiri Actualitate137 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Proiectele consilierilor din opozitie ajung cu greu pe masa Consiliului Local

Luni, 26 August 2013, ora 07:07

Proiectele consilierilor din opozitie ajung cu greu pe masa Consiliului LocalConsilierul local PPDD Ioan Danu a depus la Consiliul Local Pascani documentatia unui proiect de hotarare pentru a fi dezbatut intr-una din sedintele locale municipale de Consiliu.

Este vorba de un proiect de hotarare privind accesarea fondurilor europene pentru valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi. La o prima analiza, ideea este una de bun augur, in schimb actuala conducere nu a dorit sa supuna proiectul pe ordinea de zi.

Motivul invocat de catre edili

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Cearta ca la usa cortului intre Primarie si Consiliul Judetean

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 07:09

Cearta ca la usa cortului intre Primarie si Consiliul JudeteanAutoritatile locale au trecut cu greu peste orgolii in tentativa de a organiza in parteneriat evenimente dedicate sarbatorilor de iarna.

Telenovela a debutat cu intentia Consiliului Judetean (CJ) de a amplasa pe pietonalul Stefan cel Mare un numar de 50 de casute in care producatorii ieseni sa poata comercializa produse traditionale de Craciun in perioada 13 - 22 decembrie. Potrivit sefului CJ, Cristian Adomnitei, institutia solicitat o autorizatie de la Primaria Iasi in data de 16 octombrie pentru montarea casutelor. Pe 7 noiembrie, CJ a fost informat, printr-o adresa, ca propunerea va fi "riguros analizata". Cu toate acestea, CJ a inceput amplasarea casutelor saptamana trecuta, in lipsa unui raspuns oficial al primariei. "A intrat in vigoare acordul tacit, dupa perioada legala de 30 de zile", a explicat luni, 2 decembrie, Adomnitei. Seful CJ a adaugat ca, dupa ce s-a inceput montarea casutelor, seful Politiei Locale ar fi amenintat angajatii CJ ca le aplica amenzi si ca agentii le vor ridica "cu macaraua". Adomnitei a precizat ieri ca s-a ajuns la un compromis, in cele din urma, pentru amplasarea casutelor. "Pe mine amenintarile nu ma fac sa dau inapoi, ci ma incita", a mai spus seful CJ. O alta nemultumire exprimata de Adomnitei a constat in faptul ca primaria nu a autorizat intentia CJ de a monta o scena.

Chirica: "Suntem intr-un parteneriat pe care il respectam"

De cealalta parte, viceprimarul Mihai Chirica a sustinut ca Primaria a intrat intr-un parteneriat pe ..

Actualitate / stiri Actualitate206 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Primaria Iasi va planta o padure pe 40 de hectare de teren

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 07:03

Primaria Iasi va planta o padure pe 40 de hectare de terenJoi de la ora 10.00 in Sala Mare a Primariei Iasi va avea loc o sedinta de Consiliu Local care contine pe ordinea de zi cateva proiecte de hotarari deosebit de importante, printre care si o rectificare bugetara prin intermediul careia municipalitatea va veni in sprijinul activitatilor curente, pe partea de invatamant, asistenta sociala si servicii publice.

Un proiect distinct vizeaza aprobarea unui plan de plantari in care se au in vedere acele aliniamente unde s-au facut taieri de arbori uscati si unde vor fi plantate aceleasi tipuri de specii de arbori. "Mai avem o hotarare de Consiliu Local legata de Ciric, acolo unde am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru plantarea viitoarei paduri de 40 de hectare rezultata din obigatia pe care o avem din cauza proiectului Ciric, care prevede cheltuirea sumei de un milion de lei pentru a putea genera o noua padure. Amplasamentele pentru aceasta padure sunt prevazute si trecute in regim silvic pentru a nu mai putea fi folosite in alt scop. Un corp de padure de 20 de hectare va fi chiar pe strada Moara de Vant, in vecinatatea padurii existente, si un alt corp de padure spre zona CA Rosetti, acolo unde s-a mai incercat plantarea unei paduri in urma cu cativa ani", a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Nelu Paunescu

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Dragos Ionescu si-a dat demisia

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 07:14

Dragos Ionescu si-a dat demisiaDragos Ionescu

Surpriza in Consiliul Local Municipal Pascani. In sedinta ordinara de ieri, un consilier local din cadrul Partidului Social Democrat (PSD) si-a inaintat demisia din functie. Este vorba despre tanarul politician Dragos Ionescu, actual presedinte la Tineretul Social Democrat Pascani. Intrebat care este motivul care sta la baza

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

PDL Iasi vrea sa mute mai multe statui din municipiu

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 14:04

PDL Iasi vrea sa mute mai multe statui din municipiuOrganizatia locala a PDL Iasi va propune, in cadrul Consiliului Local, mutarea unor monumente din anumite zone in altele. Concret, cei de la PDL sustin ca ar fi indicat ca pe locul din Copou, unde era monumentul ostasului sovietic, in locul actualelor panouri publicitare, sa fie ridicat un monument unde

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Banii unei primarii din Iasi, evaporati in ratele la banca ale contabilei. Edilul nu vrea sa o schimbe pe functionara, desi femeia isi platea datoriile de 5 ani in acest mod

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 11:52

Banii unei primarii din Iasi, evaporati in ratele la banca ale contabilei. Edilul nu vrea sa o schimbe pe functionara, desi femeia isi platea datoriile de 5 ani in acest modA folosit banii publici pentru a-si plati ratele la banca. Asta a facut contabila primariei Sipote din judetul Iasi. Timp de 5 ani, s-a folosit de functia pe care o avea, pentru a vira in conturile mai multor banci rate pentru creditele facute in nume personal. Femeia este acum anchetata penal pentru deturnare de fonduri.

Un control al Curtii de Conturi arata ca timp de 5 ani contabila primariei Sipote si-a platit ratele la banci direct din bugetul primariei. Prejudiciul total - aproape 20.

Actualitate / stiri Actualitate186 vizite[ 7 Est - Stiri din Iasi si nu numai ]

Scandal urias. Primar acuzat de comunitate ca a tras un tun de 100.000 de euro

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 05:03

Scandal urias. Primar acuzat de comunitate ca a tras un tun de 100.000 de euroScandal urias intr-o comuna ieseana, avand ca miza modul in care s-au cheltuit 100.000 de euro din bani publici.

O suma uriasa, avand in vedere ca este criza, iar multe dintre primariile din judetul Iasi nu au nici macar bani pentru plata salariilor sau a iluminatului public.

Consilierii opozitiei sunt convinsi ca uriasa suma de bani cheltuita cu amenajarea acestui parc nu are justificare, pentru ca nu se regaseste in cantitatea de lucrari efectuate.

Practic, consilierii spun ca cea

Actualitate / primarie71 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Dispute intre debutanti si veterani, la sedinta de Consiliu Local

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 07:18

Dispute intre debutanti si veterani, la sedinta de Consiliu LocalSedinta de ieri a CLM, una aparent linistita, s-a transformat pentru scurt timp intr-o disputa verbala intre primarul Gheorghe Nichita si consilierii PP-DD.

Acestia din urma au sustinut faptul ca proiectele de hotarare trebuie insotite de mai multe explicatii, dand totodata de inteles ca nu mai sunt dispusi sa accepte imprumuturile municipalitatii pentru stingerea unor arierate catre terti. De altfel, interpelarea celui mai tanar consilier local, Vlad Nedelcu, l-a facut pe primar sa zambeasca, amintindu-si ca la precedentul discurs, acesta a citit intr-o suflare cateva randuri scrise pe o coala de hartie. "Uitati-va la mine cand vorbiti", l-a ironizat edilul-sef, inainte de a eticheta discursul consilierului drept o incercare de a-si face imagine, asa cum au procedat si alti fosti membri ai CL. "Frumos! E placut, incepe sa fie primavara, iar cei tineri calca adanc si apasat pe urmele unor ilustri politicieni ai Iasului de care nu am mai auzit nimic in ultimii doi ani. Au vorbit despre toate si nu au votat nimic, au ajuns consilieri locali pentru ca au platit niste bani la partid, iar altii au ajuns parlamentari prin redistribuire. V-as recomanda din tot sufletul sa deveniti consilieri adevarati si sa va preocupati treburile orasului", a spus
primarul Nichita.

Bani pentru agentul termic furnizat in 2011 de Dalkia

Cat priveste punctele aflate pe ordinea de zi, contractarea unui imprumut de 9,4 milioane lei si rectificarea bugetului creditului intern al Municipiului ...

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

STENOGRAME-BOMBA Cum pregatesc sefii PSD Iasi infiltrarea la mitingul pentru tei si discreditarea miscarii: "O sa deviem subiectul catre Rosia Montana"

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 00:34

STENOGRAME-BOMBA Cum pregatesc sefii PSD Iasi infiltrarea la mitingul pentru tei si discreditarea miscarii: "O sa deviem subiectul catre Rosia Montana"Stenogramele au fost obtinute in urma unei investigatii realizate de jurnalistii postului de televiziune Tele M Iasi. Inregistrarea audio are o durata totala de aproximativ 70 minute si a fost realizata in timpul unei sedinte care a avut loc la sediul PSD Iasi in cursul zilei de joi, 26 septembrie.

Scopul intalnirii, la care au luat parte in jur de 20 de membri ai TSD Iasi, reprezentanti ai colegiilor din municipiul Iasi, a fost punerea la punct a unei strategii de infiltrare a tinerilor din

Personalitati / PSD203 vizite[ Adevarul ]

Programul Sarbatorilor Iasului a fost schitat de Primarie

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 05:03

Programul Sarbatorilor Iasului a fost schitat de PrimarieReprezentantii Primariei au centralizat cele mai importante evenimente, majoritatea urmand sa inceapa chiar de saptamana viitoare. Propunerile vor fi analizate in sedinta de consiliu local, organizata vineri.

Dintre cele mai importante evenimente amintim Noaptea Alba a strazii Lapusneanu care va fi organizata pe 5 octombrie, in aceeasi zi urmand sa debuteze si Festivalul de Folclor "Trandafir de la Moldova". De asemenea, o noua editie a Festivalului International de Teatru pentru Publicul

Life Show / stiri Life Show792 vizite[ Ziarul de Iasi ]

Reabilitarea manastirii Golia va necesita costuri mai mici

Miercuri, 07 August 2013, ora 07:07

Reabilitarea manastirii Golia va necesita costuri mai miciMaine dimineata, de la ora 10.00, consilierii locali vor fi prezenti la o noua sedinta extraordinara pentru a dezbate un singur proiect de hotarare ce se va afla pe ordinea de zi.

Respectivul proiect
se refera la modificarea unei hotarari anterioare de Consiliu Local, din 2012, privind realizarea proiectului european "Reabilitarea Manastirii Golia - etapa II", "In urma evaluarilor facute se va modifica suma alocata din partea municipiului Iasi cu privire la reabilitarea acestui monument. Aceasta contributie se face in parteneriat cu Consiliul Judetean care a modificat la randu-i suma ce corespundea contributiei prorpii. S-a facut evaluarea si s-a ajuns la concluzia ca trebuie putin diminuata suma din proiect", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Ca urmare a modificarilor efectuate in bugetul proiectului, cofinantarea municipiului Iasi in cadrul proiectului este de 180.789 lei, fata de 181.417 lei prevazuti in hotararea anterioara, reprezentand 2% din valoarea eligibila a cheltuieilor aferente obiectivelor municipiului Iasi in cadrul acestui proiect. Proiectul integrat de reabilitare a manastirii Golia are o valoare de 25.139.418 lei.

Nelu Paunescu

Business / stiri Business168 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

O activitate ilegala este donata Primariei Pascani de familia Craciunescu

Luni, 26 August 2013, ora 07:07

O activitate ilegala este donata Primariei Pascani de familia CraciunescuFamilia Craciunescu a luat decizia sa doneze Primariei Pascani panourile publicitare, amplasate prin municipiu in mod ilegal.

In urma cu cateva zile s-a primit o informare in care se arata ca SC Karsus Idea SRL Pascani, societate care detine panourile, isi arata disponibilitatea de a dona patru panouri publicitare de tip backlit, situate in municipiul Pascani, pe strazile Stefan cel Mare (in vecinatatea blocului V4), Eugen Stamate (pe scuarul din vecinatatea bl. D2), Moldovei (pe scuarul de

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Derapaje in activitatea Primariei Pascani

Luni, 12 August 2013, ora 07:11

Derapaje in activitatea Primariei PascaniMunicipiul Pascani se confrunta cu adevarate probleme atunci cand vine vorba despre amplasarea de panouri publicitare.

Acestea sunt puse haotic pe raza municipiului si nimeni din cadrul primariei nu ia o masura. In urma cu cateva luni s-a votat, in plenul unei sedinte ordinare de Consiliu Local Municipal, un proiect de hotarare ce viza organizarea, autorizarea si amplasarea mijloacelor de publicitate pe raza administrativ-teritoriala a municipiului.

Regulamentul, asa dupa cum spun si cei

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Protest spontan in fata Primariei Podu Iloaiei

Vineri, 09 August 2013, ora 16:03

Protest spontan in fata Primariei Podu IloaieiCateva zeci de persoane protesteaza la aceasta ora in fata Primariei din Podu Iloaiei, unde autoritatile locale s-au intalnit intr-o sedinta extraordinara de Consiliu Local, pentru a discuta despre criza pe care o intampina in

Actualitate / autoritati112 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Liber la finantare pentru pictura interioara a Manastirii Golia

Vineri, 09 August 2013, ora 07:05

Liber la finantare pentru pictura interioara a Manastirii GoliaJumatate din numarul consilierilor care intregesc plenul Consiliului Local au fost prezenti ieri la sedinta extraordinara in care a fost aprobata modificarea unei hotarari anterioare de Consiliu Local, privind realizarea proiectului european "Reabilitarea Manastirii Golia - etapa II". Practic, dupa evaluarea specialistilor din cadrul ADR Nord Est, Primaria Iasi trebuia sa realizeze mici modificari in sumele pentru cofinantarea proiectului. "Noi nu putem sa tinem proiectul in intarziere si am fost nevoiti sa facem o sedinta extraordinara, astfel incat Consiliul Judetean poate sa faca de acum incolo demersurile necesare pentru a intra cu proiectul in finanatare si apoi in lucrari. A fost o solicitare a Consiliului Judetean pentru a trece de pe cheltuieli eligibile, pe cheltuieli neeligibile, de 350 mii lei, ceea ce inseamna de fapt o contributie a Primariei care vine la proiectul Manastirii Golia. De fapt, toti banii sunt ai Primariei Iasi pentru ca fac parte din Axa I, dar intrucat acest proiect pe Golia a fost derulat prin Consiliul Judetean am facut o cedare de fonduri pe Axa I catre Consiliul Judetean si mai departe, dansii vor pilota proiectul", a declarat primarul Gheorghe Nichita. Practic, in cadrul acestei sedinte, consilierii au avizat ultimele modificari in documentatia pentru accesarea finantarii. Municipalitatea ieseana contribuie in cadrul proiectului cu o finantare de 9,1 milioane lei, dintre care 8,8 milioane lei provin din fonduri europene nerambursabile. Prin ...

Actualitate / stiri Actualitate168 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

7 miliarde de lei pentru intretinerea unor drumuri din judet

Joi, 15 August 2013, ora 08:07

7 miliarde de lei pentru intretinerea unor drumuri din judetMai multe drumuri din judet vor fi pietruite in perioada urmatoare. Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi va aloca circa 721.000 de lei (7,1 miliarde lei vechi) pentru intretinerea unor drumuri de piatra de pe raza judetului. Licitatia va fi impartita pe mai multe loturi. Astfel, primul lot cuprinde DJ 208N Lespezi - Dumbrava - Vanatori, DJ 282 Sipote - Ergoterapie - limita judetului Botosani, DJ 281 Sticlaria - Slobozia - Siretel, DJ 281D Focuri - Gropnita.

Business / stiri Business204 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Gheorghe Nichita ofera pe tava, pensionarilor PSD, spatiile Primariei

Joi, 01 August 2013, ora 07:03

Gheorghe Nichita ofera pe tava, pensionarilor PSD, spatiile PrimarieiPrimarul Gheorghe Nichita nu se mai satura sa bage mana in sacul cu bani publici! Ieri, in timpul sedintei Consiliului Local, liderul PDL, Gabriel Surdu, a demascat o noua "afacere imobiliara" pe care o pregatise edilul Gheorghe Nichita.

Mizand pe faptul ca poate trece orice proiect prin Consiliu fara sa aiba vreo opozitie, Nichita a incercat sa aloce un spatiu al primariei unor pensionari din Organizatia Judeteana a PSD. Desigur, primarul Gheorghe Nichita nu putea sa treaca in proiectul de

Personalitati / Gheorghe Nichita192 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Sute de pascaneni se bat pentru trei garsoniere ANL si un apartament

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 07:10

Sute de pascaneni se bat pentru trei garsoniere ANL si un apartamentIn cursul zilei de ieri, la Primaria Pascani, a avut loc o sedinta a Comisiei de analiza a cererilor pentru apartamentele ANL din oras. "S-a dat termen ca pana la data de 15 august solicitantii sa-si actualizeze cererile privind atribuirea unei locuinte de tip ANL. Din 210 dosare existente doar 50 de solicitanti au actualizat pana acum dosarul. La ora actuala sunt libere trei garsoniere si un apartament cu doua camere. Acestea urmeaza a fi date in folosinta in curand dupa ce se va veni cu un

Business / afaceri91 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Fonduri suplimentare pentru spitalele iesene

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 07:10

Fonduri suplimentare pentru spitalele ieseneMai multe unitati medicale din municipiul Iasi vor beneficia de o serie de fonduri de la autoritatile judetene. Consilierii judeteni vor analiza in sedinta de la sfarsitul acestei saptamani un proiect de hotarare ce vizeaza alocarea de fonduri printre altele pentru Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Sf. Parascheva", pentru Spitalul de Urgente "Prof. Dr. N. Oblu", Spitalul de Copii "Sf. Maria", cel de Pneumologie si Maternitatea Elena Doamna. Astfel, Spitalul de Boli Infectioase va beneficia

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Vezi cine de omul din umbra lui Nihcita care este platit sa stea DEGEABA!

Luni, 01 Iulie 2013, ora 13:00

Vezi cine de omul din umbra lui Nihcita care este platit sa stea DEGEABA!Exponent al unui partid liberal, "protectorul" Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi, Marius Danga este primul iesean care a apelat la "cutia milei" pentru a ajunge viceprimar, functie care ii prieste asa de bine incat a uitat de promisiunile din campanie si de cei care l-au votat si i-au sponsorizat candidatura.

Un amator in politica si in administratia publica, Danga, asa-zis liberlal crescut in "pepiniera Fenechiu", stie sa faca doar trei lucruri: sa fie prezentabil la orice

Actualitate / stiri Actualitate278 vizite[ Flacara Iasiului ]

O unitate din Pascani merge spre faliment

Luni, 01 Iulie 2013, ora 07:10

O unitate din Pascani merge spre falimentO unitate subordonata Consiliului Local Municipal Pascani este sufocata de datorii. De cativa ani de zile, edilii locali incearca sa gaseasca solutii pentru a reusi sa o scoata la liman.

In schimb, aceasta cu greu mai poate functiona. Regia Autonoma de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani, (RAGCL), inregistreaza la ora actuala un debit de 38.000.000 lei, din care numai catre BERD trebuie achitata o suma de circa 28.000.000 lei, restul fiind datorii catre furnizori. Primarul municipiului

Actualitate / stiri Actualitate135 vizite[ Buna Ziua Iasi ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Ultimele clipe din viata tanarului solist, Octavian Dumitru. Avea bagajele facute
Moartea solistului de la Opera Iasi a ramas invaluita in mister. Chiar daca exista mai multe ...
Sentinta bomba pentru monstrul anului in Iasi! Iata cat l-a costat sa se imbete cu sangele victimelor!
Mama asasinului si-a dorit ca acesta sa nu mai iasa niciodata din puscarie. Ieri judecatorii nu ...
Accident cumplit! O femeie a murit, iar doi barbati sunt in stare grava la spital
Un accident rutier grav a avut loc marti seara in urma caruia o femeie si-a pierdut viata, iar alte ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook