Articole despre "sedinta consiliu local"

Rezultatele 91 - 120 din 704 (0.453 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Tariful la energia termica, aprobat in sedinta extraordinara

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 03:01

Consiliul Local Municipal (CLM) va analiza maine, in sedinta extraordinara, propunerea tarifelor pentru activitatea de termoficare din iarna 20122013.

"E vorba despre tarifele care au fost avizate de catre ANRE si ANRSC. Nu vom aduce inca modificari la tariful de facturare la populatie, pentru ca este nevoie de termenul de 30 de zile si dorim totodata sa facem si predarea de activitate catre noul operator, Dalkia TermoIasi. Cadrul extraordinar al sedintei este intrunit, cu atat mai mult cu cat saptamana aceasta au venit si avizele de la cele doua agentii, pentru noile tarife", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Sedinta extraordinara de Consiliu Local va avea loc maine, de la ora 10, cu un singur punct pe ordinea de zi, referitor la aprobarea preturilor si tarifelor pentru energia termica si aprobarea Actului Aditional nr. 3 la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica productie, transport, distributie si furnizare in Municipiul Iasi nr. 61634/06.07.2012. (Nelu Paunescu)

Business / stiri Business 63 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Majorarea tarifelor la salubritate a fost amanata

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 07:06

Majorarea tarifelor la salubritate a fost amanata Proiectul de hotarare privind ajustarea preturi/tarife pentru serviciile prestate catre persoane fizice si juridice de catre SC ECO SALUBRITATE SA Pascani a fost amanat de catre primarul Dumitru Pantazi.

Edilul sef a luat aceasta hotarare la inceputul deschiderii lucrarilor sedintei ordinare de Consiliul Local, ce a avut loc in cursul zilei de joi. Motivul invocat de primar a fost acela ca mai intai va transfera o serie de utilaje de la RAGCL catre Salubritate, urmand ca intr-o viitoare

Business / stiri Business 66 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Noi curse de transport persoane in Iasi

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 07:06

Noi curse de transport persoane in Iasi Saptamana viitoare va avea loc o prima sedinta ordinara a Consiliului Judetean din acest an. Sedinta va avea loc joi, 23 ianuarie, cu incepere de la ora 12.00. Pe ordinea de zi se vor regasi mai multe proiecte de hotarare, printre care alocarea unei sume de bani privind un proiect de impadurire in trei comune, precum si atribuirea unei noi licente de traseu pentru Regia Autonoma de Transport Public Iasi pentru curse speciale. In acest caz au fost luate in calcul trei trasee: Iasi (Piata Dacia)

Actualitate / stiri Actualitate 127 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Spiritul Sfintei Parascheva i-a trezit pe consilierii locali

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 03:01

Spiritul Sfintei Parascheva i-a trezit pe consilierii locali Dupa o luna de standby, in care executivul Primariei Iasi nu a convocat nici o sedinta de Consiliu Local, consilierii vor fi nevoiti sa recupereze timpul pierdut si sasi puna voturile pe un numar de peste 60 de proiecte de hotarari.

Unul dintre primele proiecte ce vor fi analizate in plenul CLM programat pentru vineri vizeaza Spitalul de Boli Cardiovasculare, care are nevoie de un teren de 280 mp din domeniul public al municipiul Iasi pentru a organiza unei cai de acces catre Centrul de Imagistica.

Practic, este nevoie de acest teren pentru construirea unui pasaj de traversare a bolnavilor. "Alte proiecte vizeaza, la randul lor, anumite proiecte europene privind ajustarea unor bugete, astfel incat acestea sa poata fi programate pentru semnarea contractelor de finantare, cum este cazul liniilor de tramvai dintre BazarMetalurgieDoi Baieti sau IasiDancu, dar si Muzeul Municipal sau Strada Lapusneanu. Pentru toate aceste proiecte sau facut vizitele de monitorizare si acum urmeaza sa se faca corectiile intre capitolele bugetare. Mai sunt proiecte care au in vedere desfasurarea activitatii de termoficare pentru iarna care vine, semnarea unui acord de aderare intre municipiu si participantii la procedura privind concesiunea serviciului de termoficare, proiecte care vizeaza urbanismul sau trecerea in administrarea RATP a celor 20 de autobuze DAF", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Scutiri de impozite pentru biserici

De pe ordinea de zi a sedintei nu vor lipsi ...

Actualitate / autoritati 107 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Salvarea Palatului Braunstein vine pe fonduri europene

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 07:00

Salvarea Palatului Braunstein vine pe fonduri europene Inceputul anului viitor va reprezenta un moment de cotitura pentru destinul unor monumente importante ale Iasului. Palatul Braunstein, cladire lasata zeci de ani prada folosintei anarhice a unor chiriasi fara posibilitati materiale, va intra intr-un amplu proiect de consolidare si reabilitare. "Pe viitor, aceasta cladire nu va mai fi una de locuit. O sa regandim intregul spatiu al cladirii. Acum se lucreaza la documentatie pentru a prinde cladirea pe fonduri europene. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Prima oara ne gandim sa facem rost de fonduri guvernamentale pentru ca repunerea palatului Braunstein in valoare va avea mai multe etape. Primul pas va fi relocarea celor 14 familii, iar mai apoi finalizarea documentatiei si accesarea de fonduri in vederea reabilitarii palatului", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Un prim pas in acest sens a fost facut in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local din acest an, in cadrul careia consilierii au aprobat propunerea relocarii chiriasilor care locuiesc in prezent in cladire. "A fost o propunere pe care noi am facut-o pentru chiriasii nostri din cladirea din strada Cuza Voda 2, renumitul Palat Braunstein, pentru a-i reloca in alte locatii, fiecare in functie de marimea familiei si de spatiul pe care il are in acest moment in cladire. Este un prim pas in incercarea noastra de a reabilita aceasta cladire, care este expertizata cu grad de risc seismic zero", a declarat viceprimarul Marius Danga.

Un ...

Actualitate / stiri Actualitate 339 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sute de ieseni se "bat" pentru 20 de locuinte sociale

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 10:06

Sute de ieseni se "bat" pentru 20 de locuinte sociale Listele cu persoanele care nu au o locuinta dar au facut o solicitare in acest sens au fost publicate pe site-ul Primariei.

Astfel, cei care se regasesc pe aceste liste au posibilitatea de a verifica modul de evaluare a dosarelor, dar si de a depune eventuale contestatii, in cazul in care considera ca dosarul nu a fost evaluat corespunzator.

Dupa rezolvarea contestatiilor, pe baza listelor aprobate in forma finala, se va face repartizarea locuintelor sociale si convenabile anul viitor.

Actualitate / stiri Actualitate 760 vizite [ Flacara Iasiului ]

Orasul Targu Frumos are Consiliu Local legal constituit

Marti, 26 Iunie 2012, ora 03:03

Din cauza blocajului politic, alte cinci comune risca sa repete alegerile

Dupa doua incercari esuate, Consiliul Local Targu Frumos sa constituit, in sfarsit, ieri.

Liberalii au boicotat si de aceasta data sedinta, prin lipsa a 4 dintre cei 6 consilieri care fac parte din CL. "Din fericire, la aceasta sedinta am reusit sa avem cvorum, astfel incat sa putem constitui Consiliul Local. Majoritatea este formata din PSDPC si Comunitatea rusilor lipoveni, iar opozitia, din PNLPDL si PPDD. Noul viceprimar al orasului Targu Frumos va fi socialdemocratul Ioan Anghelus Alexa", a declarat Ioan Vatamanu (PSD), noul primar al orasului Targu Frumos. Consilierii comunei Cozmesti au fost convocati si acestia ieri, intro a treia sedinta de constituire a Consiliului Local. "In acest moment, la nivelul judetului Iasi, din cele 98 de consilii locale care trebuiau sa fie constituite pana saptamana trecuta, sau format doar 93. In celelalte 5, daca alesii nu se vor prezenta la sedinte, acestia vor fi inlocuiti de supleanti. Daca nici acestia nu se vor prezenta, la nivelul acelor comune se vor organiza alegeri partiale", a declarat subprefectul Bogdan Abalasi. Celelalte comune care nu au constituite consilii locale sunt Cozmesti, Gropnita, Probota, Comarna si Ungheni. (Nelu Paunescu)

Actualitate / stiri Actualitate 245 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Banii pentru biserici, printre care si cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestati in sedinta de Consiliu Local Iasi

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 07:49

Banii pentru biserici, printre care si cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestati in sedinta de Consiliu Local Iasi Includerea a sapte biserici pe lista celor care beneficiaza de finantare pentru lucrari de la bugetul local a fost aprobata dupa discutii aprinse.

Consilierul PDL Gabriel Grigore a cerut explicatii privind modul in care sapte biserici, printre care si cea din cartierul I.C.Bratianu din Bucium construit de firmele deputatului Relu Fenechiu, au fost selectate pentru a beneficia de bani publici de la bugetul local.

"Biserica Ortodoxa are profit, iar noi, cu un buget pe minus contribuim cu

Business / afaceri 82 vizite [ Adevarul ]

Gigacaloria: 265, 250 sau 240 lei?

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 03:01

Gigacaloria: 265, 250 sau 240 lei? Sunt cele trei tarife luate in calcul de reprezentatii municipalitatii * totul depinde de suma pe care edilii orasului sunt dispusi sa o aloce de la bugetul local

Ceea ce "Evenimentul Regional al Moldovei" sustinea in editia din 5 noiembrie "este de asteptat ca valoarea subventiei la energie termica sa genereze un pret platit de ieseni situat intre 240 si 250 lei" se confirma. Surse din interiorul Dalkia afirmau, inainte ca Bucurestiul sa stabileasca tariful mediul ponderat al gigacaloriei la Iasi la valoarea de 313,95 lei, pret cu TVA, ca in urma discutiile purtate cu municipalitatea ieseana pe subiectul subventiei pe care aceasta o va acorda, au fost vehiculate trei variante de pret. Primul este cel la care sa facut referire in ultima sedinta de Consiliu Local: 265 lei/gcal.

Un tarif identic cu cel platit in prezent de iesenii ramasi bransati la sistemul de incalzire centralizat si despre care se spune ca ar putea fi suportat de populatie. Pornind de la premisa ca gigacaloria nu se scumpeste, aceasta ar putea fi o veste buna. In realitate insa, 265 lei/gcal reprezinta un prag greu de suportat pentru familiile cu venituri medii, chiar si in varianta in care vor fi acordate ajutoare pentru incalzire. La un consum estimat de 270.000 de gigacalorii distribuite populatiei iarna aceasta, efortul municipalitatii ar fi de 18.470.700 lei, valoare mentionata de primarul Nichita la inceputul acestei luni.

"Noi, in continuare, vom face o analiza a situatiei exercitiului ...

Business / stiri Business 88 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Dilema incalzirii

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 03:01

Dilema incalzirii Tariful de 265 lei/gcal si promisiunea unor consumuri corecte nu sunt elemente in masura sa determine revenirea posesorilor de centrale termice la sistemul de incalzire centralizat * chiar si in perspectiva unor scumpiri ale gazului metan, "centralistii" sustin ca vor fi avantajati in comparatie cu ceilalti * pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii sustin ca, in maxim un an, iesenii se vor convinge de avantajele Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica (SACET)

Batut in cuie la ultima sedinta de Consiliu Local, pretul gigacaloriei in Iasi genereaza reactii contradictorii. Pe de o parte, iesenii sustin ca "inghetarea" agentului termic la valoarea de 265 lei nu constituie o perspectiva incurajatoare atat timp cat se anunta o iarna la fel de geroasa precum cea de anul trecut, in vreme ce reprezentantii municipalitatii sustin ca masurile luate vor genera scaderea pretului gigacaloriei. Nu acum, ci incepand cu anul viitor.

"Pretul gigacaloriei nu a fost modificat. Prin urmare, este un prim pas pe care il face municipalitatea in privinta stabilizarii sistemului centralizat. In urmatorii 20 de ani, asa cum sa promis si asa cum a fost stipulat in contractul pe care lam incheiat cu colegii de la Dalkia, urmeaza a se face investitii masive in sistem. Pe de o parte este vorba de CAFuri si modificarea acestora, pe de alta parte este vorba de investitii ce tin de protectia mediului. Nu in ultimul rand este vorba de contorizarea individuala, pe care o vom face ...

Business / stiri Business 79 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Edilii au aprobat cu ochii inchisi facturile uriase la intretinere

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 07:12

Edilii au aprobat cu ochii inchisi facturile uriase la intretinere Alesii locali au uitat de promisiunile facute iesenilor si au aprobat acelasi pret pentru gigacaloria care a fost scumpita cu 60 la suta anul trecut *

Cei doi consilieri care au votat impotriva pretului de 265 lei sustin ca se anunta iarasi facturi astronomice in aceasta iarna * Cetatenilor le-a fost trantita usa in nas dupa ce au fost invitati de Gheorghe Nichita la o dezbatere publica pentru micsorarea pretului la incalzire

Consilierii locali, acompaniati de primarul Gheorghe Nichita,

Business / stiri Business 167 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Sistemul de termoficare iesean trece in administrarea Dalkia

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 03:01

Astazi vor fi aprobate tarifele pentru activitatea de termoficare in municipiu * totodata, acest serviciu va fi delegat oficial catre noul operator, Dalkia Termo Iasi

In cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local, alesii Iasului vor aproba astazi tarifele pentru activitatea de termoficare in municipiu pentru aceasta iarna. In acest moment, Dalkia Termo Iasi are obtinute toate avizele care sai permita preluarea activitatii de termoficare. "Tariful la populatie a ramas neschimbat. Celelalte sunt avizate de ANRE si ANRSC si supuse spre aprobarea Consiliului Local. Tariful la populatie este un element de dezbatere publica. Prin aceasta dezbatere ajungem in luna decembrie si intram in legea bugetului pe 2013. Deja discutam pe alte prognoze bugetare, iar pentru noi este obligatoriu sa predam activitatea catre concesionar, pentru ca noi nu trebuie sa devenim operatori de servicii de termoficare. A fost o preluare temporara a acestei activitati, numai pentru ca CET a intrat in situatia financiara cunoscuta, dar nici pe departe nu neam dorit acest lucru", a spus viceprimarul Mihai Chirica. Imediat dupa sedinta de Consiliu Local, in aceeasi Sala Mare Primariei va avea loc semnarea oficiala a documentelor necesare intrarii in vigoare a Contractului de delegare a serviciului public de termoficare al municipiului Iasi.

CET moare ingropat in datorii

Tot referitor la situatia financiara a CET, executivul Primariei a avut ieri o intalnire cu un reprezentant al BERD asupra ...

Business / stiri Business 127 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Craciunescu nu a fost validat in functia de consilier local

Luni, 25 Iunie 2012, ora 07:07

Craciunescu nu a fost validat in functia de consilier local Comisia de validare a noului Consiliu Local Municipal Pascani, formata din pesedistii Vasile Plesca, Carmen Apostol, Eduard Dumea, penelistul Neculai Enea si pedelistul Ioan Ionita, nu l-a validat vineri pe fostul primar Grigore Craciunescu in functia de consilier local.

Motivul invocat de comisie a fost acela ca a lipsit nemotivat de la sedinta de constituire a legislativului pascanean. Fostul edil se afla in concediu, in Canada, si cel mai probabil, asa dupa cum s-a auzit la scurt timp

Actualitate / stiri Actualitate 117 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Pretul gigacaloriei ingheata la 265 lei?

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 03:01

Pretul gigacaloriei ingheata la 265 lei? Deabia dupa predarea activitatii de termoficare de catre Primaria Iasi catre noul operator, va fi luat in calcul schimbarea acestui tarif .

Odata stabilit, acesta va fi supus dezbaterii publice timp de o luna

Inainte de a stabili cuantumul subventiei pe care o va acorda pentru fiecare gigacalorie produsa de Dalkia Termo Iasi, municipalitatea ieseana este preocupata de predarea activitatii de termoficare catre noul operator. Viceprimarul Mihai Chirica sustine ca acest lucru se va petrece la finele acestei saptamani. "Deocamdata, vestea buna e ca avem avizele de la ANRE si ANRSC privind validarea tarifelor cu care vom functiona incepand din acest sezon rece. Deocamdata, pretul la populatie a ramas neschimbat, pentru ca nu sta in competenta autoritatilor de a reglementa si fixa pretul la populatie. Vrem ca in aceasta saptamana sa predam activitatea de la Primaria Iasi catre noul operator de servicii publice in domeniul termoficarii, catre Dalkia, si totodata sa scapam si de corvoada platii unor servicii pe care bugetul local nu le mai poate duce", a spus oficialul Primariei.

"E vorba de o subventie medie de 60 de lei pe fiecare gigacalorie consumata, pentru ca sistemul sa functioneze si in aceasta iarna" Mihai Chirica, viceprimar

Iesenii, invitati sasi dea cu parerea

Odata realizat acest pas, un proiect vizand stabilirea unui nou tarif platit de populatie va fi supus dezbaterii publice timp de o luna. Pana atunci, iesenii vor continua sa achite agentul termic ...

Business / stiri Business 100 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Pretul gigacaloriei la Iasi: 313,95 lei

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 03:01

Pretul gigacaloriei la Iasi: 313,95 lei Oficialii Dalkia Termo Iasi au primit ieri, in jurul pranzului, ultimele avize din partea ANRSC necesare pentru a putea functiona.

Este vorba de aprobarea pretului propus de societatea ieseana pentru producerea, transportul si distributia agentului termic. "Am primit de la Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei avizul pentru tariful mediu ponderat al gigacaloriei. Conform negocierilor purtate cu Primaria Iasi, acesta este de 253,19 lei fara TVA. Este o medie intre costurile de productie, transport si distributie raportat la numarul de clienti", nea declarat Ana Icatoiu, directorul de marketing al SC Dalkia Termo Iasi.

Sedinta CLM in zilele urmatoare

Cu tot cu TVA, costul gigacaloriei la Iasi sare de 313 lei, insa municipalitatea ieseana a promis subventionarea acestui pret, astfel incat iesenii sa achite cel putin pretul actual: 265 lei/gcal. Este de asteptat ca valoarea subventiei sa genereze un pret platit de ieseni situat intre 240 si 250 lei. "Diferenta intre 265 si 313 lei trebuie sa o acoperim noi, ca subventie din bugetul local. Vom face analizeze de cost pentru viitor si vom vedea mai departe cat din subventie neo asumam", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Ana Icatoiu a mai precizat ca miercuri si joi va fi convocata o sedinta de Consiliu Local, urmand ca vineri sa fie semnate actele care consfintesc intrarea in efectivitate a SC Dalkia Termo Iasi. "Nu am informatia conform careia cuantumul subventiei va fi ..

Business / afaceri 272 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

S-a aprobat pretul gigacaloriei la Iasi

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 19:02

S-a aprobat pretul gigacaloriei la Iasi Autoritatile nationale de reglementare in domeniul energiei au aprobat pretul propus de oficialii Dalkia Termo Iasi pentru gigacalorie.

Este vorba de 316,4875 lei fara TVA, suma care va fi pusa in discutie la urmatoarea sedinta de Consiliu Local ce va avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul acestei saptamani.

"S-au primit si cele doua avize necesare de la ANRSC si s-a mers pe pretul deja anuntat de 253,19 lei fara TVA, pret care

Actualitate / stiri Actualitate 158 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Deturnare de fonduri la Primaria Pascani

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 07:07

Deturnare de fonduri la Primaria Pascani Conducerea Primariei Pascani trebuie sa returneze 300.000 lei datorita unor decizii ilegale luate de fosta conducere.

Practic, in urma unui control al Curtii de Conturi la Primaria Pascani, s-a stabilit faptul ca in mandatul lui Craciunescu s-a efectuat o noua investitie, lucru interzis de Guvern datorita situatiei de criza, pe bani guvernamentali destinati unui alt proiect aflat in curs de finalizare.

Astfel, Primaria Pascani a primit fonduri, in etape, de la Guvernul Romaniei pentru

Actualitate / stiri Actualitate 132 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Sedinta extraordinara de Consiliu Judetean

Luni, 30 Iulie 2012, ora 03:03

Consilierii judeteni se intalnesc in aceasta saptamana in sedinta extraordinara.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei ia convocat pe alesii judeteni pentru a aproba o rectificare bugetara. Sedinta are loc ca urmare a unei solicitari venite din partea Institutiei Prefectului, care a cerut decontarea cheltuielilor pentru organizarea alegerilor locale. Proiectul de hotarare mai prevede si unele rectificari la bugetele unor proiecte si suplimentarea unor cheltuieli de personal la institutii subordonate. Sedinta va avea loc pe 2 august si este prima reuniune a consilierilor din actualul mandat cu caracter extraordinar. (Alex Andrei)

Actualitate / stiri Actualitate 119 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Noua lista de asteptare pentru locuinte sociale, in 2013

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 03:01

Noua lista de asteptare pentru locuinte sociale, in 2013 Sansele cele mai mari la obtinerea unei locuinte sociale sau convenabile vor avea persoanele sau familiile care nu au fost evacuate din alte locuinte.

Totodata, avantajati vor fi cei cu un loc de munca stabil, cu contract pe perioada determinata sau care au vechime la depunerea dosarului

Pe lista de repartitii a locuintelor sociale si convenabile figureaza la acest moment 3.031 de dosare depuse pentru obtinerea unei locuinte convenabile si 2.214 dosare pentru obtinerea de locuinte sociale. In conditiile in care criteriile de punctare au fost modificate prin hotarare de Consiliu Local in cursul lunii septembrie, cele peste 5.000 de dosare vor intra intreo noua etapa de evaluare. "In ultima sedinta de Consiliul Local au fost aprobate noile criterii. Credem ca la finalul lunii decembrie vom termina evaluarea acestor dosare, iar in sedinta ordinara de Consiliu Local din luna ianuarie a anului viitor vom putea aproba noile liste pentru 2013", a declarat viceprimarul Marius Danga. Potrivit celor 15 noi criterii de evaluare a cererilor de atribuire a locuintelor din proprietatea municipiului Iasi, favorite pentru obtinerea unei astfel de locuinte nu vor mai fi familiile cu multi copii, ci cele care vor face dovada faptului ca pot sa intretina corespunzator spatiul repartizat. Principalele criterii se vor referi la aplicarea de penalitati pentru cei care vor depune dosare in urma evacuarilor, scurtarea perioadei de asteptare a celor care au depus dosare, prin aplicarea ...

Actualitate / stiri Actualitate 1951 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Primaria Pascani se imprumuta cu 8 milioane de lei

Luni, 27 August 2012, ora 09:06

Primaria Pascani se imprumuta cu 8 milioane de lei Pentru ziua de joi, 30 august, a fost convocata sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal Pascani, care are pe ordinea de zi 24 proiecte de hotarare.

Printre cele mai importante se afla si proiectul de hotarare privind aprobarea contractarii unei finantari rambursabile interne in valoare de 8.000.000 lei, bani ce urmeaza a fi cheltuiti pe partea de cofinantare al proiectului Plan Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU).

Initial s-a stabilit intr-o sedinta de Consiliu Local sa se

Actualitate / stiri Actualitate 110 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Cat va costa caldura la iarna

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 07:11

Cat va costa caldura la iarna Municipalitatea ia in calcul subventionarea pretului la energie termica platit de populatie * cuantumul subventiei va fi stabilit intro sedinta de Consiliu Local * in paralel, vor fi acordate ajutoare la incalzire pentru familiile cu venituri mici

Cu o luna inainte de venirea sezonului rece, pretul la caldura pe care il vor plati iesenii in iarna 20122013 este in continuare incert. Sefii Dalkia Termo Iasi, societatea care va incalzi orasul in urmatorii 20 de ani, asteapta de la forurile care reglementeaza tarifele la energia termica avizarea documentatiei in ceea ce priveste costurile de productie ale gigacaloriei, dupa care municipalitatea va stabili nivelul subventiei care poate fi suportata de la bugetul local. Totusi, conform afirmatiilor oficialilor Dalkia, iesenii se pot astepta sa plateasca mai putin decat achita in prezent.

"In momentul de fata avem depuse la ANRE si ANRSC dosarele pentru stabilirea tarifelor. Ne incadram in valoarea de 253 lei/gigacalorie (fara TVA, 313 lei cu tot cu TVA) convenita in contractul incheiat cu municipalitatea. Este o valoare cu 25% mai mica in comparatie cu tariful solicitat in trecut de CET Iasi", spune Ana Icatoiu, purtatorul de cuvant al SC Termo Dalkia. Aceasta explica si pasii care trebuie realizati pentru stabilirea pretului final pe care il vor achita iesenii. "Dupa avizarea de catre ANRSC si ANRE, tariful solicitat de noi va avea nevoie de votul Consiliului Local. Dupa aprobare, functie de bugetul de care dispune, ...

Business / stiri Business 203 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

O comuna din judet, in prag de alegeri

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 09:07

O comuna din judet, in prag de alegeri Consiliul Local Probota a ramas singura structura din judetul Iasi care nu a reusit sa se constituie nici macar la a treia intalnire. Cu toate ca reprezentantii Prefecturii Iasi i-au pasuit deja de cateva ori, cei din Probota au ales si ieri sa nu se prezinte la sedinta de constituire. O noua incercare va avea loc la inceputul saptamanii viitoare. Desi la trei sedinte in care nu s-a reusit constituirea noului consiliu ar trebui derulate alegeri partiale, cazul de la Probota este mai special.

Actualitate / stiri Actualitate 72 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Primarul Nichita a incercat sa mituiasca un academician iesean

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 07:08

Primarul Nichita a incercat sa mituiasca un academician iesean Municipalitatea ieseana s-a vazut pusa intr-o situatie jenanta la finele saptamanii trecute * Reputatul academician Viorel Barbu, cel care a dat verdict in cazul plagiatului din lucrarea de doctorat a premierului Ponta, se pare ca a refuzat titlul de Cetatean de Onoare al Iasului, propus de primarul Gheorghe Nichita *

"Am avut o discutie privata cu domnul primar si nu pot confirma sau infirma un asemenea lucru. Eu nu fac politica, iar aceasta discutie nu este legata de faptul ca am facut

Personalitati / Gheorghe Nichita 171 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Razboi la Targu Frumos

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 03:02

Razboi la Targu Frumos Consiliul Local din Targu Frumos nu sa putut constitui ieri, in urma neintelegerilor dintre PSD si PNL * liberalii au boicotat sedinta * in alte 11 localitati trebuie sa aiba loc sedinte de constituire a deliberativelor

Cinci consilii locale din judet nu sau putut constitui din cauza conflictelor politice. Prefectura a convocat noi sedinte in Targu Frumos, Baltati, Dumesti, Gropnita si Probota, dupa ce in primele plenuri nu sau prezentat cel putin doua treimi din numarul consilierilor, asa cum prevede legea. Una dintre cele mai tensionate situatii este in Targu Frumos, acolo unde noul primar Ionel Vatamanu (PSD), care a castigat primaria la o diferenta de 7 voturi, il acuza pe fostul primar liberal Gheorghe Tataru ca ia "sechestrat" pe alesii PNL in partid. "Consiliul Local nu sa putut constitui pentru ca domnul Tataru ia sechestrat pe consilierii liberali la partid, dar si pe cel conservator. Probabil, isi doreste alegeri anticipate. Au boicotat sedinta fara niciun motiv", a declarat ieri primarul din Targu Frumos, Ionel Vatamanu. In schimb, Tataru sustine ca liberalii nu sau putut prezenta deoarece unii dintre acestia nu au inca toate actele in regula. "Nu stiu despre ce vorbeste dl Vatamanu, noi am avut doi colegi care nu au putut veni. Trebuiau validati de conducerea judeteana si din acest motiv nu au mers la sedinta. Saptamana viitoare ne vom prezenta si ne vom face datoria", a spus Tataru, contactat telefonic.

Potrivit acestuia, o alianta PNLPSD este improbabila ...

Actualitate / stiri Actualitate 290 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

RATP scoate la strada DAF-urile din Olanda

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 03:02

RATP scoate la strada DAF-urile din Olanda Sase dintre acestea vor circula, incepand de luni, pe traseul 42 (fostul 43b) * celelalte patru vor putea fi vazute la strada incepand cu 17 septembrie

Autobuzele secondhand achizitionate de municipalitatea ieseana pentru a deservi rutele pe Copou vor fi scoase la strada peste cateva zile. Sefii regiei locale de transport au pus astfel in practica solicitarea primarului Gheorghe Nichita, care sa aratat iritat de faptul ca autobuzele stau in garaj, in loc sa fie introduse la strada. "Incepand de luni, scoatem DAFurile la strada. Acestea vor opera pe traseul 42, care va avea ruta CUG Bdul Poitires Frigorifere Tudor Vladimirescu Tg. Cucu Bdul Independentei Copou. In schimb, traseul 43b va fi desfiintat", nea declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP. Acesta a mai precizat ca, intro prima faza, pe acest traseu vor opera sase unitati, numarul lor urmand a fi suplimentat cu inca patru autobuze odata cu inceperea anului scolar.

Nu a mai fost nevoie de girul consilierilor locali

Decizia sefilor RATP contravine caietului sarcini al licitatiei organizate in luna august. Potrivit prevederilor acestuia, municipalitatea ar fi trebuit sa receptioneze intregul lot de 20 de autobuze inainte de introducerea masinilor la strada. Un al doilea lucru peste care se trece cu usurinta este procedura prin care RATP poate folosi aceste masini. "Va fi necesara o sedinta de Consiliu Local prin care sa cedam autobuzele regiei locale de transport public", spuneau, nu cu mult timp ...

Actualitate / stiri Actualitate 143 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Autobuzele olandeze, scoase la strada pana pe 17 septembrie!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 03:03

Autobuzele olandeze, scoase la strada pana pe 17 septembrie! Angajatii RATP nu cred totusi in astfel de scenarii, sugerand ca doar prin nerespectarea legii masinile ar putea fi scoase la strada asa de devreme

Cand vine vorba de autobuzele Berkhof Premier SB 250 Jonckheer aduse recent din Olanda, reprezentantii Primariei tin sa bata recordurile in materie de ridicol. Asa se face ca, dupa ce leau prezentat ca fiind conforme caietului de sarcini, cel putin pe partea instalatiilor de climatizare, oficialii palatului Roznovanu scot din burta alte termene pentru finalizarea achizitiei. Mai mult, acestia sustin ca masinile vor putea opera pe traseele din oras pana la inceperea anului scolar. "Data limita pentru receptia celor 20 de autobuze este 8 septembrie. Cel tarziu saptamana viitoare vor ajunge la Iasi restul de 10. Vor fi inmatriculate provizoriu si scoase pe strazi, in special pe traseele din oras unde sunt santiere", spune Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.

O saptamana doar pe drum!

Pe modelul ca lumea a fost facuta in sapte zile, se pare ca si Primaria vrea sa convinga cetatenii ca masinile ar putea circula prin Iasi intro singura saptamana. Lucru improbabil, atat timp cat angajatii garajului RATP din Tudor Vladimirescu sustin ca deabia sau facut demersuri pentru plecarea soferilor in Olanda. "

S-au cerut buletinele pentru formele de deplasare. Se pare ca joi se pleaca dupa ele", spune unul dintre soferi. Mai mult decat atat, odata aduse, masinile trebuie sa treaca printro inspectie tehnica, care ...

Business / stiri Business 141 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Avem Consiliu Local validat, acum la treaba!

Marti, 19 Iunie 2012, ora 03:03

Avem Consiliu Local validat, acum la treaba! Iasul are, incepand de ieri, o noua garnitura de consilieri locali. Noua doar partial, daca tinem cont de faptul ca o parte dintre cei alesi mai au unul sau chiar doua mandate la activ.

Ce aduce nou acest mandat este majoritatea covarsitoare de care se bucura primarul Gheorghe Nichita, acesta avand de partea sa un numar de 19 consilieri din partea USL (majoritate de doua treimi), completata de o minoritate opozanta de doar 8 consilieri PDL si PPDD. Din grupul majoritar de consilieri ai USL sia anuntat retragerea socialdemocratul Vasile Munteanu (din motive personale), locul acestuia ocupat luat din lista supleantilor de Vasile Sandu, lider de sindicat la RATP. Acesta urmeaza sa duca la bun sfarsit acest mandat, la brat cu colegii sai din USL, printre care Calin Scripcaru, manager Spitalului Clinic de Psihiatrie "Socola", Camelia Gavrila, fosta si actuala sefa a Inspectoratului Scolar Judetean, Corneliu Boisteanu, prorector al USAMV Iasi, Mihai Chirica, fost director tehnic al Primariei Iasi, Anghel Ficu, manager, Vasile Munteanu, economist, viceprimar in functie, Simona Vranceanu, asistent universitar, Marius Danga, secretar PNL Marius Ostaficiuc, jurist al Fundatiei Ecologice Green Iasi, Sorin Iacoban, directorul campusului studentesc Tudor Vladimirescu, Catalin Bulgariu, conferentiar la Facultatea de Economie a Universitatii "Petre Andrei", Laurentiu Navodaru, profesor la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", Erica Rudnic, medic primar in cadrul Spitalului Clinic de Boli ...

Personalitati / Gheorghe Nichita 189 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sedinta de Consiliu Local de cateva secunde

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 03:02

Sedinta de Consiliu Local de cateva secunde Cele cinci proiecte europene, sau conexe acestora, ce sau aflat ieri pe masa consilierilor locali, in prima sedinta extraordinara din acest an, au fost "rezolvate" intrun timp record: cateva zeci de secunde

Consilierii locali siau ocupat pozitia de vot, presedintele a deschis sedinta, iar Gabriel Surdu, liderul grupului PDL, a solicitat in numele colegilor sai amanarea tuturor proiectelor pentru o consultare amanuntita. "In primul rand sunt necesare niste precizari, dar si o analiza in comisiile de specialitate a acestor proiecte, in special a proiectului privind reabilitarea parcului public de la Teatrul National", a spus Gabriel Surdu. Urmare a acestei solicitari, presedintele de sedinta, consilierul local PSD Sorin Iacoban, a suspendat sedinta, declarand un nou termen pentru 23 ianuarie, la ora 10.

Toate aceste lucruri au durat cateva zeci de secunde, iar finalitatea, destul de previzibila, a fost cauzata atat de convocarea tarzie, facuta cu doar o zi inainte, cat si de continutul neclar al unora dintre proiecte. Au fost amanate astfel proiecte precum cel referitor la completarea inventarului privat al municipiului Iasi cu trei terenuri, procedura necesara pentru punerea in aplicare a proiectului "Modernizarea si reabilitarea parcului public al Teatrului National Vasile Alecsandri", proiectul privind stabilirea apartenentei la domeniul privat al municipiului Iasi a unor bunuri imobile pentru punerea in opera a proiectului de "Regenerare urbana a zonei Lapusneanu ...

Actualitate / stiri Actualitate 129 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]

O noua groapa imensa in centrul Iasului

Joi, 30 August 2012, ora 09:08

O noua groapa imensa in centrul Iasului * Pe langa lucrarile de pe bulevardul Stefan cel Mare, se va deschide un nou santier in centru * Primaria nu a renuntat la ideea construirii unei parcari subterane in dreptul Teatrul National Iasi

Lucrarile de pe bulevardul Stefan cel Mare se vor intersecta cu cele de langa Teatrul National "Vasile Alecsandri". Primaria nu a renuntat la ideea construirii unei parcari subterane sub esplanada de langa Teatru, desi ideea a starnit controverse printre alesii locali. Totusi, pentru a nu se

Actualitate / stiri Actualitate 151 vizite [ Buna Ziua Iasi ]

Rasar copaci langa "tata lui Simirad"

Joi, 30 August 2012, ora 03:03

Rasar copaci langa "tata lui Simirad" Cel mai tarziu in luna septembrie, piata Hala Centrala se va numi "Sfanta Vineri".

Aceasta va fi reamenajata, iar vestigiile din pasajul pietonal vor fi indicate printro placheta montata in dreptul scarilor rulante

Pana la sfarsitul acestei saptamani, planseul de la Hala Cerntrala va fi refacut in totalitate, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa inceapa lucrarile de hidroizolatie. Odata ce santierul de la Hala Centrala se va apropia de finalizare, municipalitatea este hotarata ca pe noua esplanada, de o parte si de alta a acelor doua boluri de sticla construite de fostul primar, Constantin Simirad, sa fie plantati copaci dupa modelul Palas. "Acesti arbusti vor fi plantati in jardinierele pe care le vom amplasa dea lungul cladirii de la Finante si perpendicular cu aceasta. Vrem, de asemenea, ca pe esplanada sa amenajam si zone expozitionale pentru ca, pana la urma urmei, suntem capitala culturala si avem la Iasi o Universitate de Arte. Piata Hala Centrala va avea mai multa lumina si vom monta si rampe pentru persoane cu handicap", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Inaugurare partiala pana de Sfanta Paraschiva

Lucrarile de desfacere a hidroizolatiei si a pavimentului, in vederea inlocuirii acestora, au demarat la inceputul acestei luni, ele urmand sa fie finalizate partial pana pe data de 10 octombrie, de sarbatoarea Sfintei Parascheva. Costurile totale ale acestei lucrari, in care sunt prinse si refacerea scarilor si acceselor catre piata, sunt de ...

Actualitate / stiri Actualitate 143 vizite [ Evenimentul Regional al Moldovei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   >>   Ultima