Articole despre "sedinta consiliu local"

Rezultatele 91 - 120 din 726 (0.437 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Tramvaiul modernizat va fi prezentat oficial maine

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 07:06

Tramvaiul modernizat va fi prezentat oficial maineIncepand din aceasta saptamana, iesenii vor putea circula cu tramvaiul GT4 modernizat la Remar Pascani.

Prezentarea oficiala a vagonului va avea loc maine, in fata Palatului Culturii, dupa sedinta de Consiliu Local. Potrivit unor surse din cadrul municipalitatii, a fost aleasa aceasta zi pentru a marca infiintarea noii societati de transport local. Tramvaiul a circulat in probe zilele trecute, comportandu-se excelent. Vagonul dispune, printre altele, de aer conditionat, scaune tapitate, interior modern, iar vatmanul foloseste in locul retrovizoarelor imagini surprinse de camere si prezentate pe ecrane in cabina sa. (T. Damaschin)

Actualitate / stiri Actualitate261 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Ingramadeala mare pentru un post caldut in noul RATP

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 07:07

Ingramadeala mare pentru un post caldut in noul RATPPrima etapa a selectiei in vederea desemnarii a cinci membri in Consiliul de administratie al SC "Compania de Transport Public Iasi" SA s-a consumat. Au fost depuse noua dosare, dintre care unul singur a fost respins.

Cosmin Coman, directorul Directiei Dezvoltare si Programe Europene din cadrul Primariei Iasi deschide lista persoanelor eligibile pentru functia de membru al CA. "Sunt trei motive pentru care am decis sa-mi depun dosarul. In primul rand, este vorba de opt petrecuti in CA al RATP. Apoi, de competentele pe care le am in ceea ce priveste proiectele europene. Consider ca viitorul noii societati este strans legat de implementarea unor astfel de programe, cu fonduri nerambursabile, achizitia de mijloace de transport noi fiind un exemplu in acest sens. Nu in ultimul rand, impreuna cu colegii mei din Primarie si de la RATP, am pus umarul la implementarea Proiectului Civitas", a spus Cosmin Coman.

"Consider ca viitorul noii societati este strans legat de implementarea unor programe europene, cu fonduri nerambursabile" - Cosmin Coman, directorul Directiei Dezvoltare si Programe Europene din cadrul Primariei

Experti, profesori si inspectori

Si alti membri din CA al RATP doresc un loc in board-ul viitoarei societati. Este vorba de profesorul Radu Gaiginschi, cunoscut iesenilor pentru activitatea din Comisia de Circulatia a Primariei si pentru cartile publicate pe tema sigurantei rutiere, de Constantin Salceanu, decanul Facultatii de Marketing a Universitatii ...

Business / stiri Business150 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Judetul Iasi va avea si o comisie pentru constructii in cadrul CDES

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 08:09

Judetul Iasi va avea si o comisie pentru constructii in cadrul CDESCa urmare a solicitarilor venite din partea oamenilor de afaceri ce activeaza in domeniul constructiilor, in cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi (CDES) va fi infiintata Comisia pentru constructii.

Scopul acesteia este dezvoltarea unui parteneriat eficient intre firmele, institutele de cercetare, institutiile de invatamant care activeaza in domeniul constructiilor, in vederea asigurarii transferului de know-how, crearea si dezvoltarea de clustere.

Sedinta

Actualitate / stiri Actualitate239 vizite[ Flacara Iasiului ]

Un nou plan de administrare la Aeroportul Iasi

Joi, 27 Iunie 2013, ora 07:04

Un nou plan de administrare la Aeroportul IasiAeroportul Iasi

Proaspatul nou numit consiliu de administratie de la Aeroportul International Iasi a intocmit un plan de administrare a aerogarii pana in 2017. Acesta ar urma sa fie prezentat in sedinta ordinara de Consiliu Judetean, ce va avea loc maine dimineata.

Prin acest plan, cei de la aeroport sustin ca au o strategie pentru a transforma regia aeroportuara intr-una profitabila. "Pentru punerea in aplicare a prevederilor OUG 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanta corporativa

Business / stiri Business209 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Parlamentarii pascaneni au disparut!

Luni, 10 Iunie 2013, ora 07:02

Parlamentarii pascaneni au disparut!La doar jumatate de an de cand au fost alesi, cei doi parlamentari pascaneni au inceput sa devina extrem de scumpi la vedere. Senatorul PSD Florin Constantinescu nu a mai fost vazut pe meleagurile pascanene de o perioada buna de timp, iar prezenta sa se face simtita mai mult prin Biroul sau parlamentar. Pana la ora actuala, acesta nu a reusit sa duca la indeplinire niciun proiect din cele promise in campania electorala, desi nu mai are un Guvern ostil, asa cum se plangea in vechiul mandat. Un

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Se cauta sefi pentru noua societate de transport public

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 07:08

Se cauta sefi pentru noua societate de transport publicLucrurile incep sa se precipite in ceea ce priveste schimbarile care vor avea loc anul acesta la RATP Iasi si despre care "Evenimentul Regional al Moldovei" va informa, in exclusivitate, la sfarsitul lunii ianuarie: transformarea regiei locale de transport public in societate comerciala, incepand chiar din acest an.

Astfel, in a doua decada a acestei luni, va avea loc selectia prealabila in vederea desemnarii a cinci membri in Consiliul de administratie al SC "Compania de Transport Public Iasi" SA. Procedura de evaluare prealabila cuprinde doua etape. Intr-o prima faza va avea loc selectia dosarelor, cei declarati admisi urmand a sustine ulterior interviul in fata unei comisii constituite la nivelul Primariei Iasi. Printre altele, candidatilor li se solicita studii superioare cu licenta sau echivalente in domeniul tehnic sau economic, vechime in specialitate de minim cinci ani si experienta in administrarea unor regii autonome sau societati comerciale profitabile din domeniul transporturilor publice de calatori, sigurantei rutiere sau de intretinere cai publice.

Sefi din afara!

Cu alte cuvinte, ceea ce se stie sigur in acest moment consta in faptul ca SC "Compania de Transport Public Iasi" SA se va constitui in urmatoarele luni si ca aceasta va fi condusa de persoane din afara RATP, tocmai datorita criteriului potrivit caruia vor candida doar sefi ai unor regii/societati comerciale "profitabile". Nu este cazul actualilor directori ai RATP, regie care in urma cu doi ...

Business / stiri Business110 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Zile negre pentru directorii din Pascani

Luni, 03 Iunie 2013, ora 07:05

Zile negre pentru directorii din PascaniIn ultima sedinta ordinara de Consiliu Local care a avut loc in cursul zilei de vineri, toti directorii institutiilor subordonate Primariei au avut de prezentat un raport de activitate pe anul trecut.

Nici unul dintre cei care au prezentat raportul nu a scapat fara a fi "urecheat" de edilul sef

Primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul ca in zilele urmatoare va analiza activitatea directorilor din institutiile deconcentrate. In ultima sedinta ordinara de Consiliu Local, care a avut loc

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Presedintele PDL Iasi a ajuns la spital - UPDATE

Joi, 30 Mai 2013, ora 11:02

Presedintele PDL Iasi a ajuns la spital - UPDATEContactat telefonic, omul de afaceri Gabriel Surdu a confirmat faptul ca a lipsit de la sedinta de CL, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala de rutina, acesta urmand sa participe la urmatoarea intalnire a consilierilor locali.

Presedintele Organizatiei

Actualitate / autoritati86 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Comuna Rediu a devenit varsatoare de gunoi

Luni, 13 Mai 2013, ora 07:09

Comuna Rediu a devenit varsatoare de gunoiDe aproximativ doua saptamani, cei 4.500 de locuitori ai comunei Rediu nu mai au unde sa arunce gunoiul, deoarece comuna nu mai are operator de salubritate.

In aceste conditii, oamenii au recurs, fiecare dupa cum i-a dictat constiinta si i-au ajutat resursele, la transportul gunoiului menajer catre containerele din Iasi. Practic, mii de saci cu gunoi menajer au fost aruncati in containerele Salubris fara a se face nici o plata catre aceasta societate. In paralel, cine nu a transportat gunoiul in oras, cu caruta, cu microbuzul sau cu taxiul, a ramas cu el in curte si cu ochii peste gard, poate-poate va veni cineva sa-i satisfaca un serviciu pe care il plateste. "De vreo 10 zile, comuna Rediu nu mai are serviciu de salubritate. Firma care deservea zona, din Targu Frumos, nu a mai reinnoit contractul si si-a retras toate pubelele din comuna. Practic, daca vrei sa duci gunoiul, trebuie sa-l pui in saci si sa-l cari cu o masina la un container din Iasi... care are masina, cine nu are, il pune in taxi sau pe microbuz. Sunt sute de case aici, e vara si se impute totul, iar primarul din Rediu, nu face nimic", ne-a spus un locuitor din Rediu. Potrivit locuitorilor, instiintarea asupra faptului ca operatorul de salubritate a refuzat sa mai presteze acest serviciu pe raza comunei Rediu, a ajuns la urechile lor din gura in gura, fara nici o comunicare oficiala.

In loc de instiintari oficiale, anunturi cu portavocea

Primarul Vasile Haidau recunoaste acest lucru, dar arunca ...

Actualitate / stiri Actualitate137 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Bugetul local, mai bogat cu 43 miliarde de lei vechi

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 09:57

Bugetul local, mai bogat cu 43 miliarde de lei vechiIn doua saptamani, in bugetul local s-au adunat 43 miliarde de lei vechi. Suma provine din taxele si impozitele locale majorate pe 8 ianuarie cu 16,05%.

In primele trei zile, bugetul local s-a marit cu 8 miliarde de lei vechi, bani proveniti din taxele si impozitele locale majorate cu 16,05%.Reprezentantii municipalitatii au aprobat majorarea taxelor si impozitelor locale in sedinta extraordinara de Consiliu Local din 8 ianuarie. De joi, 10 ianuarie, iesenii au inceput sa-si plateasca taxele

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Flacara Iasiului ]

Biblioteca noua pentru pascaneni

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 07:03

Biblioteca noua pentru pascaneniDumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, si-a luat angajamentul ca pana la sfarsitul mandatului sau de primar, va rezolva problema Bibliotecii Municipale. Cladirea in care se afla la ora actuala Biblioteca este intr-o stare avansata de degradare, iar imobilul se poate prabusi la cel mai mic cutremur.

Prin crapaturile din pereti se poate baga mana, tiglele de pe acoperis sunt luate de vant, iar rafturile se indoaie sub greutatea cartilor. De mai bine de 20 de ani de zile, niciun

Life Show / biblioteca84 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

A inceput incasarea taxelor si impozitelor locale

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 02:34

A inceput incasarea taxelor si impozitelor localeIesenii nu se inghesuie sa-si plateasca taxele si impozitele care au fost majorate cu 16,05%. Proiectul a fost aprobat in prima sedinta extraordinara de Consiliu Local din acest an, care a avut loc marti, 8 ianuarie. Ieseni care isi platesc darile catre municipalitate pana pe 31 martie vor primi o bonificatie de 5%.

Casieriile Directiei Economice si de Finante Publice Locale (DEFPL) lucreaza zilnic intre orele 8.30-16.30, cu exceptia zilei de joi, cand este program prelungit, 8.30-18.30.

Business / impozite285 vizite[ Flacara Iasiului ]

Sedintele de Consiliu Local au devenit facultative

Marti, 28 August 2012, ora 03:03

Sedintele de Consiliu Local au devenit facultativeSedintele de Consiliu Local se vor organiza "de regula" dupa ureche sau in functie de interesul conducerii Primariei.

Cum in cursul acestei luni nu a fost anuntata nici o sedinta de Consiliu Local, am incercat sa aflam motivul, de la viceprimarul Mihai Chirica. "Sedinta de Consiliu Local trebuie sa fie, de regula, o data pe luna. Cum legea din Romania spune ca aceste sedinte se fac de obicei sau de regula, luna aceasta nu am avut motiv sa convocam una. De regula, la ce var fi de folos sa se organizeze o sedinta de Consiliu Local? In loc sa consemnati sa am arborat steagul in berna pentru infrangerea de aseara ( meciul cu Pandurii Targu Jiu, n.r.), va intereseaza sedintele de Consiliu Local", a declarat viceprimarul Chirica. (Nelu Paunescu)

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Un nou presedinte la PDL Iasi

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 07:03

Un nou presedinte la PDL IasiConsilierul judetean Catalin Morosanu a fost numit recent in fruntea organizatiei municipale de tineret a PDL Iasi. Decizia a fost luata in urma cu cateva zile in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Municipal. Catalin Morosanu este campion de Local Kombat, fiind legitimat la clubul Cotnari Scorpions, acolo unde este pregatit de antrenorul Mihai Constantin.

Totodata, organizatia de la Iasi a decis si validarea lui Catalin Cristian, in Consiliul Local Iasi. Catalin Cristian il va inlocui

Personalitati / Catalin Morosanu201 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Sedinta CJ maraton, la Targu Frumos

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 03:01

Sedinta CJ maraton, la Targu FrumosIn mai putin de o ora, alesii judeteni au votat aproape 30 de proiecte de hotarare * in plen, a fost ridicata problema izolarii rutiere a comunei Andrieseni, locuitorii acesteia fiind nevoiti sa mearga prin... Botosani pentru a ajunge in municipiul Iasi

Consilierii judeteni au aprobat ieri, in mai putin de o ora, aproape 30 de proiecte de hotarare. In lipsa presedintelui CJ Cristian Adomnitei, plecat in strainatate, consilierii au intervenit in timpul discutiilor doar de cateva ori, toate hotararile, cu mici exceptii, fiind adoptate in unanimitate. O dezbatere a starnit totusi componenta comisiilor care decid schimbari de conduceri la institutii subordonate. "Trag un semnal de alarma asupra modului in care reprezentantii CJ sunt desemnati in diverse comisii. Fac apel sa nu mai mimam democratia. Asa cum votam toate proiectele de interes judetean, cred ca, din aceste comisii, ar trebui sa faca parte persoane din toate grupurile de consilieri", a spus consilierul PDL Constantin Serban. Replica a venit din partea liderului consilierilor PNL, Vintila Iordan, care a subliniat ca PDL a fost invitat sa faca propuneri pentru astfel de comisii.

Comuna Andrieseni "insula mare a Moldovei"

O alta problema ridicata de consilieri a fost dificila situatie in care se afla locuitorii din Andrieseni, care sunt nevoiti sa mearga prin Botosani pentru a ajunge la Iasi. "In aceasta comuna sunt zero kilometri de asfalt. As numio insula mare a Moldovei. Ceea ce este acolo este un dezastru ...

Actualitate / consiliu judetean149 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Costel Alexe are birou in Podu Iloaiei

Luni, 18 Martie 2013, ora 06:17

Costel Alexe are birou in Podu IloaieiIeri, a avut loc inaugurarea cabinetului parlamentar al deputatului PNL Costel Alexe. Locatia acestui cabinet, situat in orasul Podu Iloaiei, str. Nationala, bl. 6 ANL, parter, va deservi locuitorii colegiului uninominal nr. 7, precum si toti cetatenii care vor dori sa vina in contact cu deputatul liberal.

Cabinetul parlamentar va fi deschis cinci zile pe saptamana si va cuprinde un program de audiente cu demnitarul.

"Inaugurarea primului meu cabinet parlamentar din judet, inseamna un

Actualitate / stiri Actualitate176 vizite[ Flacara Iasiului ]

Pascanenii platesc mai mult la salubritate

Vineri, 01 Martie 2013, ora 07:11

Pascanenii platesc mai mult la salubritateO noua majorare a tarifelor are loc la Pascani. In sedinta ordinara de Consiliu Local Municipal de joi, consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare privind ajustarea preturilor/tarifelor pentru serviciile publice de salubrizare prestate de S.C. CLP Eco Salubritate S.A. Pascani.

Singurii consilieri locali care s-a impotrivit acestui proiect au fost cei de la PDL, Ioan Ionita si consilierul Emil Craciun. Ionita a explicat faptul ca nu este justificata aceasta crestere de pret, atata

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Ciricul va fi inaugurat partial pe 1 Mai

Joi, 28 Februarie 2013, ora 07:06

Ciricul va fi inaugurat partial pe 1 MaiLogistica de agrement al Bazei Ciric va fi pusa in functiune pe data de 1 Mai, la inceperea oficiala a sezonului estival. Printre obiectivele finalizate pe acest proiect european se numara piscinele, care sunt dispuse pe fiecare mal al lacului, locurile de joaca pentru copii, telescaunul, zona de catarat in copaci, zidurile de escalada, zona de paintball, pontoanele si debarcaderele. "Deja am achizitionat barcile si hidrobicicletele pe care le vom pune in functiune, daca vremea va fi buna, pe data de 1 Mai. De asemenea, vom pune in functiune si trei zone de parcare pe cealalta parte a Ciricului, spre vila RATP. Zona de picnic si pavilionul pentru tenis de masa vor fi, de asemenea, puse in functiune la aceasta data", a dat garantii primarul Gheorghe Nichita. Celelalte obiective, respectiv parcarile de pe partea stanga a lacului, terenurile de tenis de camp si terenul multifunctional de sport, raman a fi finalizate pana in luna octombrie. Pana in prezent, in lucrarile la Baza de agrement Ciric s-au investit aproximativ 17,11 milioane de lei si mai urmeaza sa se investeasca 8,7 milioane pana la finalul acestui an.

Se cauta administrator

In ce priveste tarifele si modul de administrare a Zonei de agrement, acestea vor fi analizate intr-o sedinta viitoare de Consiliu Local. "In principiu, tarifele pentru fiecare activitate sunt stabilite, pentru ca atunci cand s-a facut proiectul pe fonduri europene, acestea au fost impuse pe o perioada de 5 ani de zile. Problema, acum, este ..

Actualitate / stiri Actualitate250 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Taxele si impozitele locale raman neschimbate in 2013

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 03:00

Taxele si impozitele locale raman neschimbate in 2013Decizia a fost luata ieri, in cadrul unei sedinte CLM * totodata, consilierii au transmis in folosinta gratuita catre Institutul de Oncologie un teren ce va fi amenajat pentru cai de acces

Municipalitatea ieseana a anuntat ca taxele si impozitele locale se vor mentine anul viitor la acelasi nivel ca in 2012. In proiectul de hotarare analizat ieri in plenul Consiliului Local Municipal (CLM) se precizeaza ca situatia socioeconomica actuala nu permite o majorare a taxelor. "De mai multi ani am luat decizia de a nu majora taxele si impozitele locale, pentru ca avem un nivel de somaj destul de ridicat, o populatie a Iasului destul de varstnica si cu venituri foarte mici, dar si un potential de investitii foarte redus in acest moment. Cred ca in aceste conditii de criza generalizata nu putem creste taxele si impozitele locale. Pe de alta parte, chiar daca leam creste cu 1020 la suta, ar fi povara foarte mare pentru cetatenii Iasului si nici nu ar insemna un venit substantial pentru Primaria Iasi. Acum cativa ani de zile am facut niste simulari prin care, la o crestere cu 30 la suta a nivelului taxelor si impozitelor, am avea vreo 44 de miliarde de lei, ceea ce nu inseamna foarte mult pentru buget, dar inseamna foarte mult pentru buzunarul cetateanului. Eu cred ca taxele locale trebuie sa ramana la fel, pentru a avea si un grad de incasare normal si pentru a evita orice fel de evaziune fiscala", a argumentat ieri primarul Gheorghe Nichita.

Raman si bonificatiile pentru ...

Business / stiri Business232 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

La Pascani taxele locale nu se majoreaza

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 07:04

La Pascani taxele locale nu se majoreazaSambata, la scurt timp dupa citirea ordinii de zi a sedintei de Consiliu Local, in care trebuiau stabilite noile taxe si impozite, primarul Dumitru Pantazi a retras proiectul de hotarare precizand faptul ca isi respecta promisiunea facuta anul trecut * "Noi, la sfarsitul lunii noiembrie, am avut un proiect de hotarare intr-o sedinta ordinara, unde am decis ca impozitele si taxele pe anul 2013 sa ramana aceleasi ca in anul 2012. Odata ce am promis acest lucru, nu pot sa le majorez acum", a spus

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

In Primaria Pascani inca se discuta de spaga

Luni, 18 Februarie 2013, ora 07:03

In Primaria Pascani inca se discuta de spagaDe ani de zile se vorbeste de "atentii" considerabile atunci cand vine vorba de concesiuni sau de rezolvarea unor probleme * Vinovati ar fi unii functionari ai Primariei care blocheaza, ori dau uitarii, solicitarile venite din partea cetatenilor

Schimbarea primarului la Primaria Pascani nu a dus automat si la o schimbare de mentalitate a functionarilor municipalitatii. De ani de zile se vorbeste de "atentii" considerabile atunci cand vine vorba de concesiuni sau de rezolvarea unor probleme

Actualitate / pascani77 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Microfoane pentru fiecare consilier

Marti, 19 Februarie 2013, ora 07:04

Microfoane pentru fiecare consilierPractic, pentru satisfacerea unui moft al celor 27 de consilieri locali, Primaria Iasi a achizitionat un sistem de sonorizare performant, care cuprinde in pachet si microfoane ce vor fi montate pe mesele din Sala Mare.

"Datorita solicitarilor din Consiliul Local, s-a achizitionat un sistem de sonorizare care va avea microfoane si pe pupitru, pentru toti consilierii. Sistemul audio este deja instalat, astfel incat consilierii sa nu mai treaca microfonul din mana in mana. Asta s-a facut la solicitarea consilierilor si pentru o mai buna derulare a sedintelor. Nu le vom folosi marti, in sedinta de consiliu, dar in perioada imediat urmatoare le vom monta", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Solicitarea din partea consilierilor locali este cu atat mai ciudata cu cat cele doua microfoane care erau folosite pentru interpelari sau luari de cuvant pe marginea proiectelor aflate pe ordinea de zi a sedintelor sunt folosite doar de 2-3 consilieri. Achizitia ar putea fi salutara daca s-ar ridica la gradul de folosinta sugerat de consilieri, insa, cu siguranta, acestia vor folosi microfoanele pentru a-si scarpina nasurile, precum multi dintre colegii lor din Consiliul Judetean Iasi.

Nelu Paunescu

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Tariful la energia termica, aprobat in sedinta extraordinara

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 03:01

Consiliul Local Municipal (CLM) va analiza maine, in sedinta extraordinara, propunerea tarifelor pentru activitatea de termoficare din iarna 20122013.

"E vorba despre tarifele care au fost avizate de catre ANRE si ANRSC. Nu vom aduce inca modificari la tariful de facturare la populatie, pentru ca este nevoie de termenul de 30 de zile si dorim totodata sa facem si predarea de activitate catre noul operator, Dalkia TermoIasi. Cadrul extraordinar al sedintei este intrunit, cu atat mai mult cu cat saptamana aceasta au venit si avizele de la cele doua agentii, pentru noile tarife", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Sedinta extraordinara de Consiliu Local va avea loc maine, de la ora 10, cu un singur punct pe ordinea de zi, referitor la aprobarea preturilor si tarifelor pentru energia termica si aprobarea Actului Aditional nr. 3 la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica productie, transport, distributie si furnizare in Municipiul Iasi nr. 61634/06.07.2012. (Nelu Paunescu)

Business / stiri Business65 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Majorarea tarifelor la salubritate a fost amanata

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 07:06

Majorarea tarifelor la salubritate a fost amanataProiectul de hotarare privind ajustarea preturi/tarife pentru serviciile prestate catre persoane fizice si juridice de catre SC ECO SALUBRITATE SA Pascani a fost amanat de catre primarul Dumitru Pantazi.

Edilul sef a luat aceasta hotarare la inceputul deschiderii lucrarilor sedintei ordinare de Consiliul Local, ce a avut loc in cursul zilei de joi. Motivul invocat de primar a fost acela ca mai intai va transfera o serie de utilaje de la RAGCL catre Salubritate, urmand ca intr-o viitoare

Business / stiri Business69 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Noi curse de transport persoane in Iasi

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 07:06

Noi curse de transport persoane in IasiSaptamana viitoare va avea loc o prima sedinta ordinara a Consiliului Judetean din acest an. Sedinta va avea loc joi, 23 ianuarie, cu incepere de la ora 12.00. Pe ordinea de zi se vor regasi mai multe proiecte de hotarare, printre care alocarea unei sume de bani privind un proiect de impadurire in trei comune, precum si atribuirea unei noi licente de traseu pentru Regia Autonoma de Transport Public Iasi pentru curse speciale. In acest caz au fost luate in calcul trei trasee: Iasi (Piata Dacia)

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Buna Ziua Iasi ]

Spiritul Sfintei Parascheva i-a trezit pe consilierii locali

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 03:01

Spiritul Sfintei Parascheva i-a trezit pe consilierii localiDupa o luna de standby, in care executivul Primariei Iasi nu a convocat nici o sedinta de Consiliu Local, consilierii vor fi nevoiti sa recupereze timpul pierdut si sasi puna voturile pe un numar de peste 60 de proiecte de hotarari.

Unul dintre primele proiecte ce vor fi analizate in plenul CLM programat pentru vineri vizeaza Spitalul de Boli Cardiovasculare, care are nevoie de un teren de 280 mp din domeniul public al municipiul Iasi pentru a organiza unei cai de acces catre Centrul de Imagistica.

Practic, este nevoie de acest teren pentru construirea unui pasaj de traversare a bolnavilor. "Alte proiecte vizeaza, la randul lor, anumite proiecte europene privind ajustarea unor bugete, astfel incat acestea sa poata fi programate pentru semnarea contractelor de finantare, cum este cazul liniilor de tramvai dintre BazarMetalurgieDoi Baieti sau IasiDancu, dar si Muzeul Municipal sau Strada Lapusneanu. Pentru toate aceste proiecte sau facut vizitele de monitorizare si acum urmeaza sa se faca corectiile intre capitolele bugetare. Mai sunt proiecte care au in vedere desfasurarea activitatii de termoficare pentru iarna care vine, semnarea unui acord de aderare intre municipiu si participantii la procedura privind concesiunea serviciului de termoficare, proiecte care vizeaza urbanismul sau trecerea in administrarea RATP a celor 20 de autobuze DAF", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Scutiri de impozite pentru biserici

De pe ordinea de zi a sedintei nu vor lipsi ...

Actualitate / autoritati110 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Salvarea Palatului Braunstein vine pe fonduri europene

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 07:00

Salvarea Palatului Braunstein vine pe fonduri europeneInceputul anului viitor va reprezenta un moment de cotitura pentru destinul unor monumente importante ale Iasului. Palatul Braunstein, cladire lasata zeci de ani prada folosintei anarhice a unor chiriasi fara posibilitati materiale, va intra intr-un amplu proiect de consolidare si reabilitare. "Pe viitor, aceasta cladire nu va mai fi una de locuit. O sa regandim intregul spatiu al cladirii. Acum se lucreaza la documentatie pentru a prinde cladirea pe fonduri europene. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Prima oara ne gandim sa facem rost de fonduri guvernamentale pentru ca repunerea palatului Braunstein in valoare va avea mai multe etape. Primul pas va fi relocarea celor 14 familii, iar mai apoi finalizarea documentatiei si accesarea de fonduri in vederea reabilitarii palatului", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Un prim pas in acest sens a fost facut in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local din acest an, in cadrul careia consilierii au aprobat propunerea relocarii chiriasilor care locuiesc in prezent in cladire. "A fost o propunere pe care noi am facut-o pentru chiriasii nostri din cladirea din strada Cuza Voda 2, renumitul Palat Braunstein, pentru a-i reloca in alte locatii, fiecare in functie de marimea familiei si de spatiul pe care il are in acest moment in cladire. Este un prim pas in incercarea noastra de a reabilita aceasta cladire, care este expertizata cu grad de risc seismic zero", a declarat viceprimarul Marius Danga.

Un ...

Actualitate / stiri Actualitate357 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Sute de ieseni se "bat" pentru 20 de locuinte sociale

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 10:06

Sute de ieseni se "bat" pentru 20 de locuinte socialeListele cu persoanele care nu au o locuinta dar au facut o solicitare in acest sens au fost publicate pe site-ul Primariei.

Astfel, cei care se regasesc pe aceste liste au posibilitatea de a verifica modul de evaluare a dosarelor, dar si de a depune eventuale contestatii, in cazul in care considera ca dosarul nu a fost evaluat corespunzator.

Dupa rezolvarea contestatiilor, pe baza listelor aprobate in forma finala, se va face repartizarea locuintelor sociale si convenabile anul viitor.

Actualitate / stiri Actualitate785 vizite[ Flacara Iasiului ]

Orasul Targu Frumos are Consiliu Local legal constituit

Marti, 26 Iunie 2012, ora 03:03

Din cauza blocajului politic, alte cinci comune risca sa repete alegerile

Dupa doua incercari esuate, Consiliul Local Targu Frumos sa constituit, in sfarsit, ieri.

Liberalii au boicotat si de aceasta data sedinta, prin lipsa a 4 dintre cei 6 consilieri care fac parte din CL. "Din fericire, la aceasta sedinta am reusit sa avem cvorum, astfel incat sa putem constitui Consiliul Local. Majoritatea este formata din PSDPC si Comunitatea rusilor lipoveni, iar opozitia, din PNLPDL si PPDD. Noul viceprimar al orasului Targu Frumos va fi socialdemocratul Ioan Anghelus Alexa", a declarat Ioan Vatamanu (PSD), noul primar al orasului Targu Frumos. Consilierii comunei Cozmesti au fost convocati si acestia ieri, intro a treia sedinta de constituire a Consiliului Local. "In acest moment, la nivelul judetului Iasi, din cele 98 de consilii locale care trebuiau sa fie constituite pana saptamana trecuta, sau format doar 93. In celelalte 5, daca alesii nu se vor prezenta la sedinte, acestia vor fi inlocuiti de supleanti. Daca nici acestia nu se vor prezenta, la nivelul acelor comune se vor organiza alegeri partiale", a declarat subprefectul Bogdan Abalasi. Celelalte comune care nu au constituite consilii locale sunt Cozmesti, Gropnita, Probota, Comarna si Ungheni. (Nelu Paunescu)

Actualitate / stiri Actualitate253 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Banii pentru biserici, printre care si cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestati in sedinta de Consiliu Local Iasi

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 07:49

Banii pentru biserici, printre care si cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestati in sedinta de Consiliu Local IasiIncluderea a sapte biserici pe lista celor care beneficiaza de finantare pentru lucrari de la bugetul local a fost aprobata dupa discutii aprinse.

Consilierul PDL Gabriel Grigore a cerut explicatii privind modul in care sapte biserici, printre care si cea din cartierul I.C.Bratianu din Bucium construit de firmele deputatului Relu Fenechiu, au fost selectate pentru a beneficia de bani publici de la bugetul local.

"Biserica Ortodoxa are profit, iar noi, cu un buget pe minus contribuim cu

Business / afaceri87 vizite[ Adevarul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   >>   Ultima