Ziare.com

Centru de excelenta IBM, la Targu-Mures

Luni, 09 Mai 2011, ora 07:40

   

Centru de excelenta IBM, la Targu-Mures
Compania americana IBM ar putea deschide un centru de excelenta si cercetare in Targu Mures, intr-un parc IT care se intinde pe 100 de hectare, pe terenul unui fost aerodrom.

Reprezentantii gigantului IT au identificat deja proiecte care urmeaza a fi realizate in centrul de cercetare "Transilvania", potrivit Financiarul.

"Cu IBM a fost semnat un memorandum de intelegere privind demararea discutiilor in vederea crearii in Targu-Mures a unui centru de cercetare. Pentru parcul tehnologic nu exista exclusivitate", a declarat edilul orasului Targu-Mures, Dorin Florea, pentru sursa citata.

Memorandumul a fost semnat in aprilie, iar IBM are la dispozitie 60 de zile de la semnarea acestuia pentru a analiza posibilitatile de colaborare.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

O echipa a companiei IBM, care a participat la o intalnire cu reprezentantii universitatilor din orasele transilvanene Targu-Mures, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu si Alba-Iulia, a identificat deja cateva proiecte ce urmeaza sa constituie obiectul de lucru al Centrului de Excelenta in Cercetare "Transilvania".

"La intalnire nu s-a discutat despre infiintarea centrului, ci despre proiecte. Urmeaza ca aceste proiecte sa fie analizate de IBM. Suntem mai mult decat optimisti, intalnirile au decurs mai bine decat ne-am asteptat", a declarat Virgiliu Stan, consultant strategic al Primariei Targu-Mures.

Centrul IBM din Targu-Mures ar urma sa aiba activitate de cercetare in domenii ca sanatate, farmacie, nanotehnologie, stiintele vietii si smart cities, potrivit autoritatile locale.

"Discutiile au fost foarte interesante si au mers mai bine decat ne asteptam", a declarat conducatorul delegatiei IBM, Spiros Teleoglou, delegat executiv al laboratoarelor Watson din New York.

"Pentru o prima intalnire am identificat deja proiecte concrete, fapt care ne asigura ca un centru de cercetare in Transilvania, in colaborare cu IBM, ar avea o activitate intensa", a spus seful delegatiei IBM.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor