Economia globala da semne ca-si revine, dar sa nu ne bucuram inca

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 15:38
996 citiri
Economia globala da semne ca-si revine, dar sa nu ne bucuram inca

Investitorii priveau cu speranta, vineri, inspre Bank of America si Citigroup, dupa raporturile pozitive ale JP Morgan Chase si IBM.

Acestea aratau ca sperantele ca economia globala sa-si revina au crescut semnificativ. Insa situatia nu este chiar asa.

"Previziunile de profit de la bancile americane sunt optimiste, insa exista ingrijorari ca rezultatele pozitive ar putea scadea in al doilea semestru", a spus Takahiko Murai, director la Nozomi Securities, citat de Reuters.

"Unele institutii au datorii semnificative si rezultatele celui de-al treilea semestru s-ar putea sa nu fie atat de incurajatoare", a mai spus el.

Atat Bank of America, cat si Citigroup, trebuiau sa isi prezinte vineri raporturile pentru semestrul al doilea.

Profitul JP Morgan a crescut cu 36% in semestrul al doilea, fiind in topul prognozelor Wall Street, desi banca a avertizat ca nivelul contractarii creditelor de consum a scazut mult mai repede decat se astepta.

Si o medie realizata de Bloomberg arata ca 2010 ar putea insemna sfarsitul recesiunii. Astfel, se preciza ca economia americana se va dezvolta mult mai rapid fata de prognoza anterioara, in partea a doua a acestui an, iar in 2010 se va produce o revenire a cererii la nivelul consumatorilor.

Cresterea ar atinge, in medie, 1,5% in perioada iulie - decembrie, in comparatie cu luna trecuta cand cresterea a fost de 1,2 procente.

In vreme ce refacerea economica va fi temperata prin taierile de joburi si prin reducerea consumului gospodariilor, cei mai multi economisti considera ca nu va mai fi necesar un al doilea pachet de stimuli economici.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#economie globala, #raport JP Morgan, #ibm, #scadere semestrul doi , #stiri IBM