Fabuloasa lume pe care ne-o prevede IBM pana in anul 2018

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 07:14
4352 citiri
Fabuloasa lume pe care ne-o prevede IBM pana in anul 2018
Foto: Daily Mail

In viitorul apropiat vor exista masini care actioneaza la fel ca oamenii, medicii vor fi in masura sa trateze cancerul folosind ADN-ul, iar parolele vor disparea, prognozeaza expertii in tehnologie de la IBM.

Raportul clasifica predictiile in cinci categorii si prezice ca fiecare dintre ele se va implini pana in 2018, relateaza Daily Mail.

Astfel, IBM prezice ca in cinci ani sistemele de securitate electronica vor fi mult mai performante. Aceasta inseamna ca traditionalele parole vor disparea, iar dispozitivele utilizate vor fi in masura sa comunice intre ele, schimband date, informatii, miscari si comportamente ale celui care le utilizeaza.

Astfel, ele vor invata sa recunoasca datele fizice si comportamentale ale persoanei, incat vor sti exact cine e acea persoana fara sa fie nevoie sa se identifice.

Acest "gardian digital" va fi instruit sa se concentreze asupra unei persoane si sa invete modul in care ea se comporta, pentru a putea identifica orice activitate neobisnuita sau suspecta. Furtul de identitate se transforma, astfel, intr-o problema a trecutului.

O alta predictie a celor de la IBM sustine ca sala de clasa din viitor va fi capabila sa "culeaga" informatii despre fiecare elev in parte, pentru ca apoi sa-l poata ajuta pe parcursul educatiei sa stapaneasca abilitatile de care are nevoie pentru a-si indeplini obiectivele individuale.

Una dintre cele mai surprinzatoare predictii este aceea referitoare la cumparaturi. Comerciantii cu amanuntul vor fi in masura sa combine produse si servicii digitale cu magazine fizice, asta insemnand ca potentialii clienti pot din punct de vedere fizic sau virtual sa atinga si sa incerce hainele inainte de a le comanda, iar acestea vor ajunge in doar cateva minute.

In domeniul medical, progresele in cercetarea ADN-ului uman vor permite medicilor sa inteleaga cum o tumoare, de exemplu, va afecta in mod unic fiecare pacient. Analiza inteligenta va fi capabila sa ofere medicamente sau tratamente care pot rezolva cel mai bine tipurile particulare de cancer.

Predictia finala a celor de la IBM se refera la orase, care, dupa aprecierea lor, vor deveni mai inteligente.

Firma considera ca in cinci ani consiliile locale, dar si guvernele vor putea sa aiba informatii, in timp real, de la miliarde de evenimente care au loc intr-un oras.

Calculatoarele vor invata sa inteleaga nevoile oamenilor, ce le place, ce fac ei si modul in care se deplaseaza, folosind aceste informatii pentru a ajuta la dezvoltarea rutelor de transport sau imbunatatirea scolilor, de exemplu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#prognoza tehnologie IBM, #top 5 predictii IBM, #IBM predictie anul 2018 , #stiri IBM
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Nu-ti face griji, IBM nu are treaba cu tine
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Eu nu vreau ca IBM sa ma urmareasca