Ziare.com

Firmele romanesti de IT se extind pe pietele externe

Vineri, 23 Mai 2008, ora 15:20

   

Firmele romanesti de IT se extind pe pietele externe
Companiile dezvoltate de antreprenori locali in sectorul IT si-au extins, in ultimii doi ani, activitatea pe piata externa, raportand venituri din ce in ce mai consistente obtinute din proiecte regionale, anunta Business Standard.

Acestea au cautat sa capteze cresterea de pe alte piete, mai ales prin derularea de contracte in statele din regiune. Unii dintre jucatori au apelat la dezvoltarea de businessuri greenfield sau au facut achizitii din randul jucatorilor locali.

Omnilogic, una dintre cele mai mari companii de IT de pe piata romaneasca a anuntat deschiderea unui centru de logistica in Elvetia, la St. Gallen, care va fi platforma pentru dezvoltarea internationala.

Incepand cu acest an, o buna parte din activitatile regionale ale Omnilogic vor fi coordonate de acolo, ceea ce va oferi o mai buna vizibilitate asupra cifrei de afaceri realizate extern, intrucat rezultatele financiare vor fi consolidate in Romania.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"E foarte greu din Est sau din regiune sa iesi in Europa ca firma romaneasca si atunci vom iesi ca o firma elvetiana, dar vom consolida in Romania toate cifrele", a declarat Gabriel Marin, managing director Omnilogic. In acest moment, ponderea afacerilor externe in cifra de afaceri a Omnilogic este de 20-25%.

"Trebuie sa avem o strategie si pentru Orientul Mijlociu, pentru Orientul Indepartat, incercam sa avem o strategie pentru China, pentru India, dar astea sunt, deocamdata, la stadiul foarte incipient", a mai precizat Gabriel Marin.

Si Siveco, cel mai important producator de solutii software pentru afaceri din Romania, a anuntat achizitia companiei bulgare de IT Latona, pentru doua milioane de euro.

Cele doua companii lucreaza impreuna, din anul 2003, la implementarea sistemului informatic integrat pentru Fondul National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria.

"Am decis aceasta achizitie, intrucat potentialul de crestere al pietei bulgare este cel mai mare din regiune, asta daca nu luam in calcul Romania. Piata bulgara, estimata la 800 milioane de euro, creste cu 15 20% anual", a declarat Irina Socol, presedinte si CEO al Siveco Romania.

Pentru marile corporatii, cum e Cisco sau IBM, pietele emergente sunt Argentina, Brazilia Europa de Est, China, India.

Firmele romanesti fac contracte de furnizare de produse si servicii pentru integratori europeni mari din Germania, Franta, Marea Britanie, care urmeaza ratiuni legate de costuri.

Citeste mai multe despre Piata ibm firme IT siveco Cisco omnilogic
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1228 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor