Numirile controversate in ICR continua: Directoare trimisa la Viena, desi nu vorbeste cursiv germana

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 10:48
11185 citiri
Numirile controversate in ICR continua: Directoare trimisa la Viena, desi nu vorbeste cursiv germana
Foto: Digi24

Mihaela Baston-Ciobanu (foto) a fost audiata miercuri in comisiile din Senat pentru ocuparea functiei de director adjunct al ICR Viena. Tanara recunoaste ca nu vorbeste fluent germana, motiv pentru care a si refuzat, stanjenita, sa converseze cu jurnalistii in aceasta limba.

Baston-Ciobanu a fost propusa de presedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, numele ei adaugandu-se pe o lista mai lunga de numiri controversate, cea mai recenta fiind a lui Valentin Iovan, fost angajat la Directia Sanitar Veterinara Dolj, viitor secretar general adjunct al ICR.

Radu F. Alexandru: USL a distrus o institutie de care era nevoie ca de aer Interviu

Pentru ca si-a trecut in CV ca este "utilizator elementar" al limbii germane, Mihaela Baston-Ciobanu a fost intrebata de presedintele Comisiei pentru Cultura a Senatului, Georgica Severin, daca apreciaza ca nivelul sau de cunoastere a acestei limbi reprezinta un handicap, informeaza Mediafax.

"Nu cred ca este o problema faptul ca in CV, momentan, nivelul de limba germana apare la acel nivel. Am studiat in cadrul Universitatii doua semestre limba germana, dar si pe cont propriu. Am reluat de curand studiul limbii germane si evaluarea din CV este o autoevaluare care a pornit si din modestia mea. Va trebui sa avem o certificare clara in acest sens din partea Institutului Goethe, de exemplu, unde urmeaza sa fiu evaluata", a precizat ea.

De asemenea, tanara a fost intrebata daca nu ii va fi afectata casnicia, tinand cont ca pleaca la post in Austria.

"Este o intrebare inevitabila. Sunt casatorita. Sotul meu ma sustine si, prin urmare, nu vor fi probleme care sa ne afecteze relatia, adica dumnealui fiind intr-o anumita postura si eu in alta, sa imi creeze lucruri care sa imi distraga atentia. Suntem la inceput de casnicie si este una solida chiar daca este tanara", a fost raspunsul candidatei, raspuns care l-a facut pe senatorul Georgica Severin sa remarce faptul ca a vorbit despre sotul ei spunandu-i "dumnealui".

La iesire, viitoarea directoare a fost asaltata de jurnalisti, unul dintre ei punandu-i o intrebare in limba germana. Tanara a inceput sa rada si a refuzat sa raspunda, spunand doar "Va place sa...".

"Aceasta este o intrebare legitima", a continuat, in germana, reporterul, care i-a oferit si traducerea spuselor sale.

"Da, dar nu as vrea sa vorbesc in germana acum cu dumneavostra. Nu, nu, nu vreau sa vorbesc", a afirmat razand viitoarea directoare adjuncta a ICR Viena.

Intrebata in romana ce isi propune, totusi, sa faca in functia pe care o va avea la ICR Viena, candidata a raspuns: "Exista o posibilitate foarte mare de a face foarte multe lucruri in toate domeniile. Viena ofera foarte multe posibilitati, pornind de la partea clasica a culturii pana la cea contemporana, chiar daca noi asociem Viena in special cu cultura clasica. Partea contemporana a recuperat foarte mult si tendintele actuale sunt inspre arta contemporana si sprijinirea artistilor emergenti si prezentarea acestora".

Cu toate acestea, Mihaela Baston-Ciobanu a fost avizata pozitiv de comisiile de cultura si politica externa ale Senatului, la fel ca si urmatoarele candidaturi: Stefan Purici, director ICR Kiev, Claudiu Mihail Florian, director adjunct ICR Berlin, si Cristian Luca, IRCCU Venetia.

Anterior, membrii acestor comisii au dat aviz favorabil candidatilor Irina Cornisteanu, director ICR Viena, Radu Ciobotea, director adjunct ICR Paris, Mircea Dorel Suciu, director ajunct ICR New York, si Mihaela Dranga, director adjunct ICR Varsovia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Mihaela Baston ICR Viena, #directoare ICR Viena germana, #Mihaela Baston ICR germana , #Bucuresti