Marga are sustinerea PNL si PSD pentru presedintia ICR

Miercuri, 29 August 2012, ora 18:42
2273 citiri
Marga are sustinerea PNL si PSD pentru presedintia ICR

Secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache a declarat, miercuri, ca Biroul Politic Central a decis sustinerea fostului ministru de Externe Andrei Marga pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman.

"Da, a fost o decizie luata in BPC pentru sustinerea domnului Marga", a mentionat Mihalache.

Marga a sustinut insa ca nu este la curent cu acest lucru. "Nu stiu. Trebuie sa ma interesez despre ce e vorba. Nu am idee. Lasati-ma sa ma informez. Nu pot sa fac nicio declaratie deocamdata", a spus acesta.

Pe 7 august, dupa ce a fost remaniat de la MAE, Marga spunea ca va pleca in Germania cu o bursa de cercetare si ca a refuzat toate ofertele ce i s-au facut, de la a fi ambasador, seful unui institut, sau chiar ministru pe alt portofoliu. Marga a mai precizat ca a refuzat nu doar ofertele de a lucra in zona diplomatica.

"Au fost si alte oferte mai puternice decat cea diplomatica, dar vreau sa folosesc libertatea mea de a face cercetare. Mai multe, acum... pot sa spuna cei care le-au facut. Erau mai multe institute puse in joc, chiar ministere, dar am spus ca nu agreez si ma retrag in sfera proprie", a aratat fostul sef MAE.

ICR nu are deocamdata un presedinte. Horia Roman Patapievici a demisionat dupa ce CCR a decis ca OUG prin care ICR e trecuta de la Presedintie la Senat este constitutionala.

Ponta: Marga este un candidat ideal

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, intr-un comunicat, ca partidul sau il sustine pe fostul ministru PNL de Externe, Andrei Marga, in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

"Am in continuare un deosebit respect pentru omul Andrei Marga, si cred ca ar fi o foarte buna optiune pentru aceasta functie. Cu o experienta bogata, cu un bagaj cultural de exceptie, precum si cu foarte multa dragoste de tara, Andrei Marga este un candidat ideal pentru aceasta pozitie", a declarat premierul Victor Ponta.

"Partidul Social Democrat a sustinut intotdeauna nevoia unei imbunatatiri a activitatii acestei institutii, iar domnul Marga are toate calitatile necesare pentru o astfel de functie", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marga conducere ICR, #presedinte Institut Cultural Roman, #Marga propunere PNL ICR , #stiri ICR