Biroul de Legatura al NATO de la Chisinau a fost inaugurat. Dodon a facut o criza de nervi pe Facebook

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 17:01
10041 citiri
Biroul de Legatura al NATO de la Chisinau a fost inaugurat. Dodon a facut o criza de nervi pe Facebook
Foto: Facebook/Igor Dodon

Biroul de Legatura al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord de la Chisinau si-a deschis portile, vineri, in prezenta adjunctului secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller, si a premierul moldovean Pavel Filip.

Presedintele Igor Dodon nu a participat la eveniment, insa a scris pe pagina sa de socializare ca "deschiderea Biroului de Legatura al NATO la Chisinau reprezinta un risc pentru securitatea nationala."

"Graba cu care Guvernul Republicii Moldova actioneaza in acest sens comporta riscuri sporite pentru securitatea nationala a statului. Desigur, aceasta activitate distructiva a Guvernului si a majoritatii parlamentare nu are menirea sa consolideze suveranitatea, integritatea teritoriala si independenta Republicii Moldova", este de parere Igor Dodon.

Liderul de la Chisinau apreciaza ca decizia NATO nu va contribui la consolidarea situatiei de pe ambele maluri ale Nistrului si a stabilitatii politice in stat.

"Actuala guvernare, mai intai de toate, trebuie sa depuna eforturi orientate spre minimalizarea confruntarilor politice interne, nicidecum sa genereze noi tensiuni in cadrul societatii moldovenesti. Tin sa subliniez inca o data faptul ca deschiderea Biroului de Legatura al NATO ar putea sa aiba grave consecinte negative. Avand in vedere provocarile regionale existente, Biroul de Legatura al NATO la Chisinau nu va contribui la consolidarea societatii de pe ambele maluri ale Nistrului si la intarirea stabilitatii politice in Republica Moldova", a mai transmis Igor Dodon.

Presedintele Republicii Moldova este de parere ca problemele de importanta majora cum ar fi cele care tin de intensificarea colaborarii cu blocurile politico-militare trebuie sa fie supuse dezbaterilor publice.

In schimb, NATO sustine ca deschiderea Biroului va spori colaborarea bilaterala in combaterea amenintarilor cibernetice, sporirea rezistentei si pregatirii pentru situatii de urgenta. De asemenea, Biroul va informa cetatenii despre beneficiile cooperarii Republicii Moldova cu Organizatia Nord-Atlantica.

Mai jos, mesajul transmis de Igor Dobon dupa inaugurarea Biroului de Legatura al NATO de la Chisinau.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
Sistemele antiaeriene pentru Ucraina, prioritate pentru NATO. "Întârzierile înseamnă că alte rachete ruseşti îşi vor atinge ţintele"
Sistemele antiaeriene pentru Ucraina, prioritate pentru NATO. "Întârzierile înseamnă că alte rachete ruseşti îşi vor atinge ţintele"
NATO face tot posibilul să trimită cât mai multe sisteme antiaeriene în Ucraina, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, joi, 18 aprilie, ca răspuns la...
#Republica Moldova presedinte, #Chisinau Moldova Romania, #NATO , #presedinte Republica Moldova