Igor Dodon: Exista riscul ca dusmanul numarul 1 al Republicii Moldova sa fie romanii

Marti, 20 Martie 2018, ora 08:06
4164 citiri
Igor Dodon: Exista riscul ca dusmanul numarul 1 al Republicii Moldova sa fie romanii
Foto: Facebook/Igor Dodon

Presedintele moldovean Igor Dodon considera ca Romania ar putea deveni "dusmanul numarul unu al Republicii Moldova", daca va continua sa sustina miscarea unionista de la Chisinau.

"Cred ca pericolul numarul unu acum pentru Republica Moldova este tot ce fac unionistii. Si nu intamplator sute de oameni mi se adreseaza Domnule Dodon, faceti ceva, scoateti-ne in strada.

Un mesaj catre colegii nostri din Romania care sustin astfel de initiative (miscarea unionista - n.red.): Eu vreau ca ei sa constientizeze ca prin sustinerea unor astfel de actiuni exista riscul major ca dusmanul numarul unu al Republicii Moldova, al moldovenilor sa fie romanii. Eu acum nu glumesc. Prin ceea ce fac ei... De ce se vara peste noi? La noi peste 70% sunt impotriva (Unirii - n.red.) si o sa apara o ura asupra tot ce este romanesc", a spus Dodon, relateaza Radio Europa Libera.

In opinia liderului de la Chisinau, Bucurestiul ar sustine "tacit" unionismul, ceea ce ar putea face ca relatiile dintre Republica Moldova si Romania sa ajunga precum cele dintre Ucraina si Rusia. Mai mult, el crede ca in Parlamentul Romaniei s-ar duce o "politica agresiva" pro-unionista.

Igor Dodon considera ca acest subiect tine de securitatea nationala si ar trebui discutat la cel mai inalt nivel.

"Situatia s-a pierdut de sub control si consecintele pot fi foarte grave. Unionistii sunt mai rai decat separatistii. Separatistii incearca sa divizeze o parte din tara, iar unionistii vor sa o divizeze cu totul", a declarat presedintele moldovean.

Peste 100 de localitati din Republica Moldova au semnat declaratia simbolica de unire cu Romania. In acelasi timp, alte peste o suta de localitati au semnat declaratii pro-statalitate si anti-unire.

La 12 martie, Igor Dodon a publicat pe contul de Facebook cateva fotografii cu panouri publicitare din orasul Chisinau care afiseaza sloganul "Unionismul trece, patria ramane. Moldova are viitor!", sub semnatura lui Dodon.

Administratia prezidentiala de la Chisinau a precizat ca panourile facute la comanda lui Igor Dodon vor fi amplasate la nivel national.

In urma unei sedinte a Consiliului Suprem de Securitate din Republica Moldova, Igor Dodon a anuntat ca se va adresa Organizatiei Natiunilor Unite si Consiliului Europei pentru a afla care este pozitia acestor institutii fata de "actiunile de lichidare a statalitatii Republicii Moldova intreprinse de Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Dodon Romania dusman unire , #presedinte Republica Moldova