100.000 de CV-uri pentru 400 de locuri de munca disponibile - iata unde

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 22:55
4702 citiri
100.000 de CV-uri pentru 400 de locuri de munca disponibile - iata unde
Foto: Business Insider

Angajatii departamenului de resurse umane din cadrul companiei suedeze Ikea vor avea o sarcina dificila dupa ce aproximativ 100.000 de persoane si-au depus CV-ul pentru a ocupa unul din cele 400 de locuri de munca disponibile la un nou magazin din Valencia.

Dupa primele 48 de ore de la anuntarea pozitiilor vacante, pe o platforma online fusesera deja incarcate 20.000 de aplicatii ale spaniolilor, scrie Business Insider.

Ikea va deschide un nou magazin in orasul Valencia si va angaja 400 de persoane, generand indirect alte 80 de posturi pentru transport, securitate si curatenie.

Somajul in randul tinerilor spanioli ii face sa accepte orice loc de munca

In contrast cu cerintele angajatilor McDonalds' din Statele Unite care au solicitat cresterea salariului la 15 dolari pe ora, sondajele recente arata ca tinerii spanioli ar accepta orice slujba, indiferent de natura acesteia sau salariul oferit.

48,6% dintre tinerii spanioli cu varste intre 18 si 24 de ani spun ca ar accepta orice loc de munca, oriunde si cu orice venit. Pentru 61,7% dintre tineri este indiferent daca ar munci in tara sau in strainatate, iar 79,2% sustin ca ar trebui sa studieze mai mult.

O majoritate covarsitoare de 80% este convisa ca, in viitorul apropiat, va trebui sa obtina independenta financiara fata de familiile lor.

Ce se va intampla cu zona euro in 2014

Tinerii spanioli recunosc ca se bucura de beneficiile sistemului social mai mult decat parintii lor, insa sunt convinsi ca urmasii lor vor trai mult mai rau decat ei.

Doar 20% dintre tineri considera ca lucrurile se vor imbunatati in urmatorii doi sau trei ani, comparativ cu 36% care considera ca situatia se va inrautati. Mai mult, aproape trei din patru tineri considera ca au sanse foarte mici de a-si gasi un loc de munca in anii viitori.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#somaj tineri Spania, #magazin Ikea cv, #locuri de munca Spania Ikea , #stiri Ikea