Chiftelutele de la Ikea Romania nu au carne de cal - ANSVSA

Luni, 04 Martie 2013, ora 17:32
1713 citiri
Chiftelutele de la Ikea Romania nu au carne de cal - ANSVSA
Foto: Arhiva

Chiftelutele comercializate in magazinul IKEA din Romania nu contin carne de cal, a anuntat, luni, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

"Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara a finalizat analizele pentru chiftelutele comercializate in magazinul IKEA din Romania, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal", se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

In data de 25 februarie, reprezentantii autoritatilor competente ale Cehiei au informat ca au depistat carne de cal in compozitia unui produs comercializat de catre IKEA.

Inspectorii ANSVSA, in conditiile absentei unei notificari oficiale prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, s-au autosesizat si au prelevat probe atat din chiftelute, cat si din alte produse din carne, comercializate de catre magazinul IKEA din Romania.

Retailerul a anuntat saptamana trecuta ca a decis scoaterea temporara de la vanzare a chiftelutelor din magazinul din Baneasa, pentru o verificare suplimentara, desi produsele testate pozitiv cu urme de carne de cal nu au ajuns la vanzare in vreun restaurant Ikea din Romania.

"Chiftelutele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodata la vanzare in vreun restaurant IKEA (nici in Romania). Produsele au fost temeinic verificate de catre colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA, impreuna cu furnizorul nostru global. Totusi, noi am decis scoaterea temporara a chiftelutelor de la vanzarea din magazinul din Baneasa pentru verificarea suplimentara", a precizat Cornel Oprisan, retail manager Ikea Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#ANSVSA Ikea carne cal, #Ikea chiftelute carne cal , #stiri Ikea
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
puneti0le deoparte pentru Bombo..